reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak najlepiej potwierdzic ciążę

Tak ostatni okres powinnam mieć 17.10 ale tak jak mówię wcześniej był seks w prezerwatywie lub sporadycznie przerywany więc prawdopodobieństwo zajścia jest aczkolwiek mniejsze. Poważne starania zaczęliśmy pod koniec października stąd moja konsteracja co powinnam zrobic bo martwi mnie ten brak okresu a nie wmawiam sobie ciazy bo nie mam aż tak dużego parcia skoro dopiero zaczęliśmy.
Jestem w podobnej sytuacji jak ty. 21 października miałam dostać okres ale nie dostalam. Wizytę u gina mam 16 listopada. Dotąd wszystkie testy wychodzą negatywnie. Jak byś cos wiedziała to daj znać.

reklama
Hm ja czuje lekkie oslabienie sennosc bole glowy i wiekszy glod a dzisiaj byly bole podbrzusza ale to równie dobrze mogą być objawy okresu. Wg was kiedy najpewniej zrobic beta hcg jeśli nie wystąpi okres ? Koniec przyszłego tygodnia ? Po prostu soe martwie bo jeśli to nie ciąża muszę jak najszybciej szukac innej przyczyny nie wystąpienia miesiaczkowania.

Mlodamama99 dam znać w tym watku co i jak chociaz podejrzewam ze mialam miesiąc bezowulacyjny i okres się niedługo pojawi..

Mlodamama99 dam znać w tym watku co i jak chociaz podejrzewam ze mialam miesiąc bezowulacyjny i okres się niedługo pojawi..
Może i tak. Ja jeszcze jutro zrobię test. Dam znać w razie czego. Teraz rozmawialam ze znajomą położną i mówi ze jeśli okres nie pojawił przez te prawie dwa tyg. To raczej się już nie pojawi. I trzeba będzie to skonsultować z lekarzem bo to świadczy albo ciążą albo anomalią w organizmie

Hm ja czuje lekkie oslabienie sennosc bole glowy i wiekszy glod a dzisiaj byly bole podbrzusza ale to równie dobrze mogą być objawy okresu. Wg was kiedy najpewniej zrobic beta hcg jeśli nie wystąpi okres ? Koniec przyszłego tygodnia ? Po prostu soe martwie bo jeśli to nie ciąża muszę jak najszybciej szukac innej przyczyny nie wystąpienia miesiaczkowania.
Beta HCG można już w dniu miesiączki a nawet przed. Ja w ciąży chyba zrobilam 2 dni przed okresem bo na zabieg szłam i chciałam mieć pewność i jak dobrze pamiętam to miałam cos koło 70.

Hej dziewczyny. Dostałam w poniedziałek późnym popołudniem plamienia tzn myślałam, że to okres ale moj okres jest zawsze 1 i 2 dzien bardzo obfity co godzine zmiana tamponu pierwszy dzien w ogole mocny bol brzucha teraz natomiast nie bylo zadnych objawów jakie mam zawsze na okres nie bylo bólu brzucha tylko lekkie ciagniecie co jakis czas ten pierwszy wieczór i jest to duzo bardziej skąpe te plamienie nie ma tez ciagnacych sie skrzepow itd ale kolor krwi jest mocno brunatny albo bardzo czerwony. Czy to moze byc plamienie implantacyjne ? Jesli tak kiedy zrobic test skoro mam nieregularne cykle w pazdzierniku nie wystapil w ogole okres i nie wiem czy to okres taki spozniony czy te plamienie implantacyjne.. od pierwszego pelnego stosunku minelo 12 dni wczesniej byly przerywane.. czy badania krwi juz by cos wykazaly ? Moze ktoras z dziewczyn miala cos podobnego i moze doradzic ? Dziekuje za odpowiedź pozdrawiam

Hej dziewczyny. Dostałam w poniedziałek późnym popołudniem plamienia tzn myślałam, że to okres ale moj okres jest zawsze 1 i 2 dzien bardzo obfity co godzine zmiana tamponu pierwszy dzien w ogole mocny bol brzucha teraz natomiast nie bylo zadnych objawów jakie mam zawsze na okres nie bylo bólu brzucha tylko lekkie ciagniecie co jakis czas ten pierwszy wieczór i jest to duzo bardziej skąpe te plamienie nie ma tez ciagnacych sie skrzepow itd ale kolor krwi jest mocno brunatny albo bardzo czerwony. Czy to moze byc plamienie implantacyjne ? Jesli tak kiedy zrobic test skoro mam nieregularne cykle w pazdzierniku nie wystapil w ogole okres i nie wiem czy to okres taki spozniony czy te plamienie implantacyjne.. od pierwszego pelnego stosunku minelo 12 dni wczesniej byly przerywane.. czy badania krwi juz by cos wykazaly ? Moze ktoras z dziewczyn miala cos podobnego i moze doradzic ? Dziekuje za odpowiedź pozdrawiam
Ja w ciąży miałam takie plemienia do 14 tyg. Każde plamienie trzeba skonsultować z lekarzem. A jeżeli było to krwawienie implantacyjne to beta powinna juz wyjść. Ja w środę idę do gina bo mi w październiku też @ nie przyszła i się spóźnia ponad 2 tyg.

reklama
cześć dziewczyny. 8 dni po stosunku beta z krwi <2 czyli brak ciąży. Czytam milion teorii, raz że już powinno wykryć ciążę i nie ma szans a raz, że test był wykonany za wcześnie i żeby powtórzyć za kilka dni, oczywiście stres i wyczekiwanie robi swoje. Miała może któraś z was taką sytuację i faktycznie za kilka dni okazało się, że jednak ciąża jest?
Pozdrawiam:)

Do góry