reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak monitować cykl / owulację

Waniliowakawa

Zaciekawiona BB
Hej, dziś mam 1dc z tego powodu chciałabym rozpocząć monitoring bo chce w tym miesiącu staarac się o dzidzie, nie mam pojęcia jak się do tego zabrać 🙈🙈🙈

reklama
Hej,
Ze względu na nieregularne cykle używałam testów owulacyjnych z rossmanna, które wspomniała koleżanka wyżej. W opakowaniu jest 5 sztuk - bliżej owulacji już zaczynałam je robić i zostawiałam je podpisane, z jakiego są dnia dla porównania późniejszych testów.

Pani ginekolog doradziła mi, że kreski na tym teście muszą być wyraźnie czerwone, nie różowe. Czasami robiłam i rano i wieczorem - i np wieczorem tego samego dnia już miałam bardzo czerwone 🙈 może mieliśmy szczęście, bo już za drugim razem starań udało nam się - pamiętam, że specjalnie szybciej wyszłam z pracy 😂

Inny ginekoog doradzał, żeby spróbować z termometrem, który ma dwa miejsca po przecinku - nie jedno - bardzo to podkreślała. Ale nigdzie nie mogłam takiego znaleźć.

Do góry