reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak miałyście na początku ciąży :) jak wyglądały wasze starania i testy?

Ana1992

Aktywna w BB
Jak miałyście na początku ciąży :) jak wyglądały wasze starania i testy?

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana a nie lepiej pójść na betę? Dowiesz się więcej niż z testów. Ja na początku ciąży brzuch mnie bolał. W sumie do tej pory boli ale przez wzdęcia. I śluz bialy. Nie malrecalam się bp przeważnie tak miałam co miesiąc ale zrobiłam test i dwie krechy w 31dc.

Temat rzeka, z tego co piszą dziewczyny to trzeba się obserwować, każda zmiana np. Większa ilość śluzu, bóle piersi mogą wskazywać na ciąże natomiast szyjka macicy wędruje nawet kilka zarazy w ciągu dnia.
Co do obserwacji śluzu to liczy się to co na zewnątrz, nie w środku. Podam Ci link do ciekawego artykułu na ten temat, watro przeczytać.
http://www.poradnictwo.gda.pl/images/media/studium/JacekKleczek_01_WskaznikiPlodnosci.pps

Ja tez czekam na upragnione II kreski, w tym cyklu miałam zastrzyk z orvitelle i po 30 godzinach owulacje, było to dokładnie 1go stycznia.
6dpo zalał mnie biały gesty śluz a kolejnego dnia kremowy (bardzo dużo) dziś 8dpo i wszystko wróciło do normy. Nic nie boli, śluzu tyle co zawsze po owulacji, także trudno cokolwiek wywnioskować. Czekam cierpliwie do piątku 10dpo i spróbuje z testem ale jeszcze się zastanawiam (boje się wyniku) bo może być za wcześnie.

Dzisiaj mialam mega problemy w toalecie może to dziwnie zabrzmi ale nigdy nie miałam problemu że nie mogę się załatwić ( zaparcia) piję dużo napojów 2-3 litry na dzień czasami tak mnie suszy że po prostu muszę się napić i dzisiaj koszmar w toalecie bolący brzuch po wstaniu pomyślałam o okres pewnie mi się zaczął ale nic z tego ( mam ciągle wilgotną wręcz mokrą pochwę na zewnątrz te nitki też pojawiają się na zewnątrz miejsc intymnych zawsze a natury miałam sucho w tych miejscach :\ jak dłużej tak potrwa wykonam test w domu za jakiś czas na razie po obserwuję siebie :)

Temat rzeka, z tego co piszą dziewczyny to trzeba się obserwować, każda zmiana np. Większa ilość śluzu, bóle piersi mogą wskazywać na ciąże natomiast szyjka macicy wędruje nawet kilka zarazy w ciągu dnia.
Co do obserwacji śluzu to liczy się to co na zewnątrz, nie w środku. Podam Ci link do ciekawego artykułu na ten temat, watro przeczytać.
http://www.poradnictwo.gda.pl/images/media/studium/JacekKleczek_01_WskaznikiPlodnosci.pps

Ja tez czekam na upragnione II kreski, w tym cyklu miałam zastrzyk z orvitelle i po 30 godzinach owulacje, było to dokładnie 1go stycznia.
6dpo zalał mnie biały gesty śluz a kolejnego dnia kremowy (bardzo dużo) dziś 8dpo i wszystko wróciło do normy. Nic nie boli, śluzu tyle co zawsze po owulacji, także trudno cokolwiek wywnioskować. Czekam cierpliwie do piątku 10dpo i spróbuje z testem ale jeszcze się zastanawiam (boje się wyniku) bo może być za wcześnie.
Powodzenia :D życzę dwóch upragnionych kresek :)

Kochana, ja też bacznie obserwowałam swoje ciało, co miesiąc wydawało mi się, ze to właśnie ten cykl. Aż w listopadzie- cykl udany. cykle miałam 30/36 dni. 4 dni przed planowanym @ plamienie jasnobrązowe, żyły na piersiach. 3 dni później test pozytywny. Śluz się nic nie zmienił, nie było go więcej, ani mniej. Dopiero na przełomie 5trygodnia zrobił się biały i piersi zaczęły boleć maksymalnie jak mogły chyba. Tydzień 6/7 wymioty po każdym posiłku, mdłości i kwaśny smak w buzi. i tak to trwa nadal..... :)
Życzą, aby jednak u Ciebie to był cykl udany :)

Mi bhch wyszła 11 dni po owulacji, określanej przeze mnie :) chociaż była malutka 40:) Próbuj zrobić badanie z krwii :)

Dzisiaj mialam mega problemy w toalecie może to dziwnie zabrzmi ale nigdy nie miałam problemu że nie mogę się załatwić ( zaparcia) piję dużo napojów 2-3 litry na dzień czasami tak mnie suszy że po prostu muszę się napić i dzisiaj koszmar w toalecie bolący brzuch po wstaniu pomyślałam o okres pewnie mi się zaczął ale nic z tego ( mam ciągle wilgotną wręcz mokrą pochwę na zewnątrz te nitki też pojawiają się na zewnątrz miejsc intymnych zawsze a natury miałam sucho w tych miejscach :\ jak dłużej tak potrwa wykonam test w domu za jakiś czas na razie po obserwuję siebie :)

Dokładnie, obserwacja i cierpliwość do testowania. Ja tez czekam i czekam od końca 2017 [emoji51] no ale nic, deprecha nie dopada jeszcze na szczęście bo mam 2 córki i wiem ze będę mieć jeszcze dziecko jedno lub 2 wiec czekam sobie spokojnie. :)

W 1 ciazy nie mialam objawow na poczatku, mialam cykle regularne 28-30 dni. Dzien przed bolal mnie tek brzuch ze bylam pewna ze @ idzie I na drugi dzien przyszla ale bardzo skapa co dalo mi do myslenia zrobilam test w 29 dc a tam 2 kreski powtorzylam po 5 dniach jak zatrzymalo mi sie krwawienie I test caly czas pozytywny w lipcu corka skonczy 9 lat w 2 ciazy 5 dni przed spodziewana @ kiedy tonami jadlam ryz ktorego nie za bardzo lubie stwierdzilam ze zrobie test I wyszedl pozytywny potem jeszcze powtarzalam ale @ nie przyszla wiec bylo wiadomo. Synek w kwietniu skonczy 4 latka I 3 ciaza w ktorej myslalam, ze mam jelitowke I zeby nie brac tabletek 5 dni przed @ zrobilam test I wyszedl pozytywny test jeszcze powtarzalam, w dniu @ dostalam plamienie ale sie zatrzymalo. Coreczka ma 6 miesięcy

reklama
Witaj,
podobnie jak Ty, dostałam zastrzyk Ovitralle, tylko 3 stycznia:) Owulacja potwierdzona, dokładnie po 30 godzinach od zastrzyku ;)
Ja również czekam na upragnioną ciąże i równie podobnie, zaobserwowałam (jak nigdy dotychczas) - WYBACZ za określenie ... kremowy, gładki śluz (bez grudek). To wzbudziło moją ciekawość, jako"nowe zjawisko".
Chwilami czuje w podbrzuszu skurcze, jakby przedokresem ale są one baaaaardzo delikatne.
Czy Ty takze robisz(z ciekawosci)testy ciążowe, aby sprawdzic, ile się utrzyma zastrzyk? Ja w tym cyklu miałam pierwszy raz zastrzyk ovitralle i robię testy, aby sprawdzić,jak długo jest w moim organiźmie.

pozdrawiam i życze sukcesu.

Witam,
Tak robiłam test wczoraj rano- biało wiec już hcg nie ma w organizmie. Musiałam się upewnić żeby nie było fałszywego wyniku. Tez wczoraj miałam lekkie kłucia jajnika a później na środku macicy. Co do bólu miesiączkowego to mam bardzo rzadko wiec to może a nie musi być u mnie wyznacznik, natomiast jeżeli już czuje ból to tylko w dniu @ nigdy przed.
Trzymam na nas mocno kciuki żeby ten cykl był udany, na wrześniowkach trzeba będzie drugi wątek założyć bo jest tyle mamusiek ze ciężko ogarnąć [emoji85]

reklama
Ja również miałam zastrzyk Ovitrelle (dopiero po 3 zastrzyku czyli w 3 cyklu zaszłam w ciąże). Zrobiłam test z krwi BETA HCG 11 dni po owulacji i JESTEM W CIĄŻY! Wynik 20,23 Co prawda położna w ośrodku studzi mój zapał, że trzeba sprawdzić za parę dni. Gdy te wartości wzrastają o dużo więcej to ciąża jest. Sprawdzam 4 dni po tym wyniku i wartość już jest 258. Także jak wzrasta ten BETA HCG w kolejnych dniach to ciąża się utrzymuje. Więc najlepiej odczekaj te 11 dni i idź sprawdź testem krwi.

Do góry