reklama
*Kreseczka*
Mamusia synusia
ja juz jestem w 7 miesiacu ale to szybko zlecialo
*Kreseczka*
Mamusia synusia
ja mam termin na 27 wg OM a Ty LILITH pewnie na sam poczatek maja?LILITH pisze:Lalka ja w 8 a mimo to razem mamy termin na maj super
Czesc Dziewczyny
Obserwuje was tu od jakiegos czasu i coraz bardziej mi sie tu podoba :laugh:
Mam pytanie dotyczace daty porodu:
z om mam na 15 maja, z usg w 7 tyg-na 27 maja, a z usg w 20 thygodniu na 10 maja
Pogubilam sie zupelnie. Pomozcie
wg ktorej daty mam liczyc? do tej pory liczylam wg pierwszego usg
dzieki
Obserwuje was tu od jakiegos czasu i coraz bardziej mi sie tu podoba :laugh:
Mam pytanie dotyczace daty porodu:
z om mam na 15 maja, z usg w 7 tyg-na 27 maja, a z usg w 20 thygodniu na 10 maja
Pogubilam sie zupelnie. Pomozcie
wg ktorej daty mam liczyc? do tej pory liczylam wg pierwszego usg
dzieki
ja licze z OM bo tak sie robi jak byla regolarna!!! Jak nie to wtedy przyjmuje sie date z chyba 1 usg
Ja prawde powiedziwaszy tez mam teraz zamotke i nie wiem czy wierzyc bardziej USG (wczorajsze znow potwierdzilo termin kwietniowy) czy OM.Bo dzidzia moze byc poprostu duza.zreszta patrze na to tak ze wsumie juz od 37 tc moge urodzic do 42tc wiec licze z OM date i wszystko jest takie wysrodkowane ze obejmuje i date z USG
Ja prawde powiedziwaszy tez mam teraz zamotke i nie wiem czy wierzyc bardziej USG (wczorajsze znow potwierdzilo termin kwietniowy) czy OM.Bo dzidzia moze byc poprostu duza.zreszta patrze na to tak ze wsumie juz od 37 tc moge urodzic do 42tc wiec licze z OM date i wszystko jest takie wysrodkowane ze obejmuje i date z USG
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
A ja nie mam problemu! Wszystkie wymiary z comiesięcznego USG wskazują na datę porodu z ostatniej miesączki czyli 21 kwietnia. Wiek metrykalny ciąży zgadza się z wiekiem "wymiarowym" dzidziusia. Pomijam, że pewnie urodzę wcześniej, bo przecież CC.
A tak wogóle to z tej ostatniej "rozpiski" wynika, że dziś zaczynam 9 miesiąc! ;D
reklama