reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak liczyc miesiące ciąży

moja pani ginekolog liczy na podstawie długości ostatnich cykli i liczy ciążę od prawdopodobnej owulacji.
Od daty ostatniej miesiączki wylicza termni porodu tzn. od daty ostatniej miesiaczki odlicza 9 miesiecy i dodaje 7 dni ::)

reklama
cześć :) elwis_m bardzo dziękuję za przesłanie tabelki, teraz wszysko jest jasne :) polecam wszyskim mamusiom, które mają jeszcze problemy z liczeniem :)
pozdrawiam

Czesc Dziewczyny
Obserwuje :) was tu od jakiegos czasu i coraz bardziej mi sie tu podoba :laugh:

Mam pytanie dotyczace daty porodu:
z om mam na 15 maja, z usg w 7 tyg-na 27 maja, a z usg w 20 thygodniu na 10 maja
Pogubilam sie zupelnie.  Pomozcie :)
wg ktorej daty mam liczyc?  do tej pory liczylam wg pierwszego usg
dzieki

ja licze z OM bo tak sie robi jak byla regolarna!!! Jak nie to wtedy przyjmuje sie date z chyba 1 usg:)
Ja prawde powiedziwaszy tez mam teraz zamotke i nie wiem czy wierzyc bardziej USG (wczorajsze znow potwierdzilo termin kwietniowy) czy OM.Bo dzidzia moze byc poprostu duza.zreszta patrze na to tak ze wsumie juz od 37 tc moge urodzic do 42tc wiec licze z OM date i wszystko jest takie wysrodkowane ze obejmuje i date z USG :)

A ja nie mam problemu! Wszystkie wymiary z comiesięcznego USG wskazują na datę porodu z ostatniej miesączki czyli 21 kwietnia. Wiek metrykalny ciąży zgadza się z wiekiem "wymiarowym" dzidziusia. Pomijam, że pewnie urodzę wcześniej, bo przecież CC.

A tak wogóle to z tej ostatniej "rozpiski" wynika, że dziś zaczynam 9 miesiąc! ;D​

reklama
Irlandia nic tylko gratulowac! ale dzis zaczelas 37 tc a 9 miesiac zaczyna sie w 35.5 czyli juz dawno w nim jestes:):)

A ja wczoraj rozmawialamz moja polozna i kazala mi jednak liczyc termin z USG i juz sama nie wiem co o tym myslec:(:(

Do góry