reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak liczyc miesiące ciąży

Jejku, pokręcone to! :sorry2:
Ja jestem w 23tc., i raz czytam gdzieś w gazetach że to jeszcze 5 miesiac, a raz (częsciej :-p) że już w 6 jestem! :-)
Nio, ale ja osobiście uważam że to 6 miesiąc! :-)

reklama
Dziewczyny ja w karcie ciąży mam tak napisane:
1-5 tydzień - 1 miesiąc
6-9 tydzień - 2 miesiąc
10-14 tydzień - 3 miesiąc
15-18 tydzień - 4 miesiąc
19-22 tydzień - 5 miesiąc
23-27 tydzień - 6 miesiąc
28-31 tydzień - 7 miesiąc
32-36 tydzień - 8 miesiąc
37-40 tydzień - 9 miesiąc
I ja się tego trzymam:-)

Wedłóg tych przeliczników wychodzi na to ,że właśnie rozpoczął Mi się 28 tydzień ciąży czyli 7 miesiąc,zawsze wydawało mi się że kobiety w 7 miesiącu mają już takie pokaźne brzuszki a mój wcale jeszcze nie jest aż tak wielki;-)chociaż pewnie do 9 m-ca trochę jeszcze urośnie;)Może z tych przyczyn,że nigdy nie byłam chudzielcem ani grubasem.Zawsze w sam raz chociaż z lekką skłonnością do nadwagi;)Teraz jednak któż by się tym przejmował.Ważne żeby dziecko urodziło sie zdrowe i silne.To jest najważniejsze.Szkoda tylko,że nie mam mężczyzny który by mnie wspierał,ujął swoim mocnym ramieniem i pomocą,troskliwością gdy czasem smutno i źle w tym okresie oczekiwania na dzieciątko.Ale cóż...Życie!!

Czesc:-)
jak dla mnie dziwne jest troche liczenie ciazy od dnia ostatniej miesiaczki, bo doliczamy dni, w ktorych dzidziusia wogole jeszcze nie bylo...
Ja obecnie jestem w 6. tyg ciązy, a dzidziuś ma 3,5 tygodnia:-p

Czesc dziewczyny!
Jestem studentką V roku WUM. Obecnie piszę pracę mgr, w związku z tym mam gorącą prośbę, a mianowicie proszę o wypełnienie mojej ankiety na temat "Sposobu żywienie kobiet w ciąży". Ankieta nie jest czasochłonna, bo zawiera jedynie 16 pytań ;]. Pełna anonimowość.

Oto link do ankiety:
Sposób żywienia kobiet w ciąży - www.ankietka.pl

Z góry dziękuje za poświęcony czas na wypełnienie ankiety. Pozdrawiam

PS. Trzymam za Was kciuki!!!
Ania :-)

czesc dziewczyny widzę ze zdnaia są podzielone co do liczenia tygodni ciąży.... powiedzcie mi prosze bo jestem tu nowa...jestem teraz w 7 tygodniu i 5 dniu czyli według tych waszych tabelek jestem w 2 miesiącu tak?? a termin bede miała gdzies na pierwsza połowę listopada tak (lekarz nie powiedział narazie tego wiec pytam czy dobrze policzyłam) :) jezcze jedno lekarz powiedział ze według usg jest to własnie 7 tydzien i 5 dzien a według miesiaczki 7 tydzien i 4 dzien....
pozdrawiam
aha czy mogłaby mi któras z Was napisac gdzie mogę zrobic ten suwczek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja licze według sposobu 3;p

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
I jestem juz w 5 miesiącu...znaczy kończy mi sie;p i zaczyna 6;))

Do góry