reklama
Nina27
Majowe mamy'09
Dziewczyny ja w karcie ciąży mam tak napisane:
1-5 tydzień - 1 miesiąc
6-9 tydzień - 2 miesiąc
10-14 tydzień - 3 miesiąc
15-18 tydzień - 4 miesiąc
19-22 tydzień - 5 miesiąc
23-27 tydzień - 6 miesiąc
28-31 tydzień - 7 miesiąc
32-36 tydzień - 8 miesiąc
37-40 tydzień - 9 miesiąc
I ja się tego trzymam:-)
1-5 tydzień - 1 miesiąc
6-9 tydzień - 2 miesiąc
10-14 tydzień - 3 miesiąc
15-18 tydzień - 4 miesiąc
19-22 tydzień - 5 miesiąc
23-27 tydzień - 6 miesiąc
28-31 tydzień - 7 miesiąc
32-36 tydzień - 8 miesiąc
37-40 tydzień - 9 miesiąc
I ja się tego trzymam:-)
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Cześć dziewczyny i ja miałam z tym problem ale na które wyliczenia by nie patrzec to 28tc to i tak 7 msc.Termin 27 marzec .
justysia_25
Początkująca w BB
Wedłóg tych przeliczników wychodzi na to ,że właśnie rozpoczął Mi się 28 tydzień ciąży czyli 7 miesiąc,zawsze wydawało mi się że kobiety w 7 miesiącu mają już takie pokaźne brzuszki a mój wcale jeszcze nie jest aż tak wielki;-)chociaż pewnie do 9 m-ca trochę jeszcze urośnieMoże z tych przyczyn,że nigdy nie byłam chudzielcem ani grubasem.Zawsze w sam raz chociaż z lekką skłonnością do nadwagiTeraz jednak któż by się tym przejmował.Ważne żeby dziecko urodziło sie zdrowe i silne.To jest najważniejsze.Szkoda tylko,że nie mam mężczyzny który by mnie wspierał,ujął swoim mocnym ramieniem i pomocą,troskliwością gdy czasem smutno i źle w tym okresie oczekiwania na dzieciątko.Ale cóż...Życie!!
Jak liczyć podział ciąży na tygodnie, miesiące i trymestry jest napisane tutaj --> Trymestr.pl - ciąża, pierwszy miesiąc, przebieg ciąży w pierwszym miesiącu
Ciekawe jest to, że lekarze pracujący w szpitalu na patologii ciąży liczą tydzień ciąży, który akurat trwa, natomiast lekarze na porodówce liczą ukończone tygodnie ciąży.
Ciekawe jest to, że lekarze pracujący w szpitalu na patologii ciąży liczą tydzień ciąży, który akurat trwa, natomiast lekarze na porodówce liczą ukończone tygodnie ciąży.
Czesc dziewczyny!
Jestem studentką V roku WUM. Obecnie piszę pracę mgr, w związku z tym mam gorącą prośbę, a mianowicie proszę o wypełnienie mojej ankiety na temat "Sposobu żywienie kobiet w ciąży". Ankieta nie jest czasochłonna, bo zawiera jedynie 16 pytań ;]. Pełna anonimowość.
Oto link do ankiety:
Sposób żywienia kobiet w ciąży - www.ankietka.pl
Z góry dziękuje za poświęcony czas na wypełnienie ankiety. Pozdrawiam
PS. Trzymam za Was kciuki!!!
Ania :-)
Jestem studentką V roku WUM. Obecnie piszę pracę mgr, w związku z tym mam gorącą prośbę, a mianowicie proszę o wypełnienie mojej ankiety na temat "Sposobu żywienie kobiet w ciąży". Ankieta nie jest czasochłonna, bo zawiera jedynie 16 pytań ;]. Pełna anonimowość.
Oto link do ankiety:
Sposób żywienia kobiet w ciąży - www.ankietka.pl
Z góry dziękuje za poświęcony czas na wypełnienie ankiety. Pozdrawiam
PS. Trzymam za Was kciuki!!!
Ania :-)
czesc dziewczyny widzę ze zdnaia są podzielone co do liczenia tygodni ciąży.... powiedzcie mi prosze bo jestem tu nowa...jestem teraz w 7 tygodniu i 5 dniu czyli według tych waszych tabelek jestem w 2 miesiącu tak?? a termin bede miała gdzies na pierwsza połowę listopada tak (lekarz nie powiedział narazie tego wiec pytam czy dobrze policzyłam) jezcze jedno lekarz powiedział ze według usg jest to własnie 7 tydzien i 5 dzien a według miesiaczki 7 tydzien i 4 dzien....
pozdrawiam
aha czy mogłaby mi któras z Was napisac gdzie mogę zrobic ten suwczek
pozdrawiam
aha czy mogłaby mi któras z Was napisac gdzie mogę zrobic ten suwczek
Ostatnia edycja:
reklama
Ja licze według sposobu 3;p
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
I jestem juz w 5 miesiącu...znaczy kończy mi sie;p i zaczyna 6)
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
I jestem juz w 5 miesiącu...znaczy kończy mi sie;p i zaczyna 6)