reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak było u was?

Heeej.
Zaraz po mojej miesiaczce, odbyła parę... Właściwie to dużo więcej niż parenascie stosunków z partnerem w których zawsze kończył we mnie. Ale tak już od tygodnia miałam tak strasznie bolące skutki że nie mogłam nawet dotknąć, nigdy tak nie miałam. Teraz ból ustal, znaczy jest ale tylko przy dotyku, teraz bardziej swędzi. Tak normalnie rzadko chodzę do toalety chyba że pije dużo w dzień. Ale ostatnio zdarza mi się trochę więcej. Mam także lekkie kucia z prawego boku, owulacja nie wiem kiedy była. Na test za wcześnie, bo okres mam dostać dopiero za tydzień. Czy miałyście coś podobnego? Może odpowiedzcie wasze dolegliwości?

reklama
Hej ja robiłam test 23 dc i wyszła już lekka 2 różowa kreska możesz dziś spróbować ślę z porannego moczu :)

Heeej.
Zaraz po mojej miesiaczce, odbyła parę... Właściwie to dużo więcej niż parenascie stosunków z partnerem w których zawsze kończył we mnie. Ale tak już od tygodnia miałam tak strasznie bolące skutki że nie mogłam nawet dotknąć, nigdy tak nie miałam. Teraz ból ustal, znaczy jest ale tylko przy dotyku, teraz bardziej swędzi. Tak normalnie rzadko chodzę do toalety chyba że pije dużo w dzień. Ale ostatnio zdarza mi się trochę więcej. Mam także lekkie kucia z prawego boku, owulacja nie wiem kiedy była. Na test za wcześnie, bo okres mam dostać dopiero za tydzień. Czy miałyście coś podobnego? Może odpowiedzcie wasze dolegliwości?
jeśli za tydzień wypada okres to 14 dni przed zazwyczaj jest owulacja a 10 dni po owulacji wychodzi test betaHCG z krwi i wynik już powinien być wiarygodny. więc za 3 dni możesz robić - powtórzyć po 2 dniach gdyby owulacja się przesuneła - a objawy jakie masz wskazują na wysoki progesteron, który jeśli jest ciąża ją podtrzymuje jeśli nie ma to doprowadzi do miesiączki... na tym etapie świadczy tylko o tym, że jesteś w drugiej fazie cyklu więc owulacja już była - ale to raczej oczywiste :)

Do góry