reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja też mam takie przeczucie żeby zacząć od iui, chociaż wszedzie czytam i lekarz mowil, ze ma niska skutecznosc
Niestety ma. U mnie nie było.mowy o ivf, ale ja też wcześniej w ciążę zachodziłam bez problemu. Dlatego iui to była ostatnia droga to tego aby zakończyć wieloletnie starania bez względu na to czy się uda czy nie 😊 powodzenia! Trzymam kciuki za upragnione II kreski ✊❤️

reklama
Cześć dziewczyny 🙋‍♀️ Mam nadzieję, że ktoś tutaj jeszcze jest :)
W piątek miałam swoją pierwszą IUI, przy idealnych wynikach moich i męża :) pęcherzyk miał 22mm, inseminacja była wykonywana na niepękniętym pęcherzyku. Po zabiegu miałam 3 dni brązowego plamienia, które na szczęście dzisiaj się skończyło. Czy którejś z Was udało się zajsc po pierwszej IUI? ☺️

Cześć dziewczyny 🙋‍♀️ Mam nadzieję, że ktoś tutaj jeszcze jest :)
W piątek miałam swoją pierwszą IUI, przy idealnych wynikach moich i męża :) pęcherzyk miał 22mm, inseminacja była wykonywana na niepękniętym pęcherzyku. Po zabiegu miałam 3 dni brązowego plamienia, które na szczęście dzisiaj się skończyło. Czy którejś z Was udało się zajsc po pierwszej IUI? ☺️
Cześć, ja jestem po iui -pierwsza była udana, ale skończyło się ciąża biochemiczna. 2 miesiące później miałam 2 podejście- również udane j z tej procedury mam synka :)
Trzymam kciuki żeby Tobie się udało!

Cześć, ja jestem po iui -pierwsza była udana, ale skończyło się ciąża biochemiczna. 2 miesiące później miałam 2 podejście- również udane j z tej procedury mam synka :)
Trzymam kciuki żeby Tobie się udało!
Tak bardzo chciałabym żeby się udało! Zwłaszcza, że raz udało się naturalnie ale niestety poroniłam bardzo wcześnie. 3 lata walki i ciężko uwierzyć, że w końcu mogłoby się udać :(

Czesc dziewczyny, jak długo staracie się o dzidzię? Ja z mężem juz 5 lat… przeszliśmy mnóstwo badań wszystko wygląda dobrze a ciąży wciąż brak… dzisiaj odebrałam wynik bety po 2 inseminacji jestem załamana nie mam już nadzieji że kiedykolwiek się uda…
Czy są tu dziewczyny którym po kilku latach starań udało się zająć w upragnioną ciążę ?

Czesc dziewczyny, jak długo staracie się o dzidzię? Ja z mężem juz 5 lat… przeszliśmy mnóstwo badań wszystko wygląda dobrze a ciąży wciąż brak… dzisiaj odebrałam wynik bety po 2 inseminacji jestem załamana nie mam już nadzieji że kiedykolwiek się uda…
Czy są tu dziewczyny którym po kilku latach starań udało się zająć w upragnioną ciążę ?
A jakie badania macie za sobą?

A jakie badania macie za sobą?
Dwa razy miałam robiona drożność jajowodów, usg eksperdzkie endometriozy aby ją wykluczyć, wielokrotnie powtarzane badania z krwi hormony, wit d, amh itd, wymazy na biocenozę, ureaplasme, mycoplasme i chlamydię. Mąż badania nasienia i również badania krwi.

reklama
Dwa razy miałam robiona drożność jajowodów, usg eksperdzkie endometriozy aby ją wykluczyć, wielokrotnie powtarzane badania z krwi hormony, wit d, amh itd, wymazy na biocenozę, ureaplasme, mycoplasme i chlamydię. Mąż badania nasienia i również badania krwi.
Polecam zrobić badanie na trombofilie i kir oraz kariotyp u obojga. Tam często leży głębsza przyczyna niepowodzeń.

Do góry