reklama
PałkaZapałka
Fanka BB :)
Idz na betę i daj sobie szansęDziś idę zrobić kolejna betę mam nadzieję, że będzie przyrost. Testy nadal nie wychodzą nawet te na 10 mlU. Boję się, po raz kolejny rozczarowania w dodatku mam skurcze w podbrzuszu
Nie. Zrobili nam inseminacje mimo iz jest jedno wielkie zero... Ryczec sie chce juz na to wszystko i tracę sile i nadziejęA co na to lekarz? Nie proponował dawcy?
Odebrałam wyniki. We wtorek było 5,910 mlU a dziś 10,400 mlU. Sprawdzałam na kalkulatorze bety HCG to przyrost mam o 80%. Bardzo się cieszę ostatnia miesiączkę miałam 11.01 a inseminację 25.01 nie wiem jak dokładnie policzyć na który tydzień mam patrzeć.
Normy według labolatorium:
3 tydz 5:8 - 71,2 mlU
4 tydz 9,5 - 750 mlU
5 tydz 217 - 7138 mlU
4 tydz 9,5 - 750 mlU
5 tydz 217 - 7138 mlU
"W przypadku nieprawidłowej morfologii spermy prawdopodobieństwo poczęcia dziecka jest mniejsze, ale nie niemożliwe. Interpretując wyniki badania nasienia należy brać pod uwagę wszystkie parametry, zarówno budowę plemników, jak i ich ilość i ruchliwość. Może się bowiem okazać, że choć morfologia nasienia wskazuje, że jest za mało plemników o właściwej formie, to przy dużej ich ruchliwości zapłodnienie jest nadal bardzo prawdopodobne" Myślę, że lekarz miał to na uwadzeNie. Zrobili nam inseminacje mimo iz jest jedno wielkie zero... Ryczec sie chce juz na to wszystko i tracę sile i nadzieję
Nie patrz na te tygodnie z bety. Wiek ciąży liczy się od ostatniej miesiączki. Wszystko idzie w dobrą stronę powtórz jeszcze betę w sobotę, poniedziałek.Odebrałam wyniki. We wtorek było 5,910 mlU a dziś 10,400 mlU. Sprawdzałam na kalkulatorze bety HCG to przyrost mam o 80%. Bardzo się cieszę ostatnia miesiączkę miałam 11.01 a inseminację 25.01 nie wiem jak dokładnie policzyć na który tydzień mam patrzeć.
4 tydz 9,5 - 750 mlU
5 tydz 217 - 7138 mlU
Jak się czujemy?Dam znać na pewno po wizycie i wrzucę fotkę USG dla super ciotek z grupy
Jestem po wizycie u innego lekarza. Spojrzał na wszystkie nasze wyniki.
Narazie mam 3 miesiace psychicznie odpocząć. Brać Folik i mama Dha. Maz badanie nasienia do zrobienia teraz i po 3 miesiącach ( ma brac Fertil men). Poki co morfologia 0%.
Do owulacji dochodzi, piekne pęcherzyki jesli chodzi o mnie lekarz nie ma żadnych uwag. Bdania wszystkie w normie. Usg piersi również , profilaktycznie mnie wysłał.
Narazie mam 3 miesiace psychicznie odpocząć. Brać Folik i mama Dha. Maz badanie nasienia do zrobienia teraz i po 3 miesiącach ( ma brac Fertil men). Poki co morfologia 0%.
Do owulacji dochodzi, piekne pęcherzyki jesli chodzi o mnie lekarz nie ma żadnych uwag. Bdania wszystkie w normie. Usg piersi również , profilaktycznie mnie wysłał.
Cześć dziewczyny
Odebrałam wyniki badań- 3dc. Proszę was o podpowiedź czy z takimi wynikami jest sens robić inseminacje? Wizytę u lekarza mam za tydzień, ale mam małe obawy, ponieważ lekarz i tak za bardzo nie zwracał uwagi na moje wyniki. W poprzednich cyklach brałam aromek i ovitrelle, nie wiem czy też troche nie fałszują wyników.
Może któraś z was miała podobną sytuację, chętnie dowiedziałabym się tego od kogoś kto przez to przechodził.
TSH 2,57 (0,27-4,20)
FSH 7,52 (3,5-12,5)
LH 6,5 (2,4-12,6)
estradiol <5 (12,5-166)
prolaktyna 632 (102-496)
wit d 18,1 deficyt
dhea-so4
shbg 38,7 (32,4-128)
Z góry dziękuje za odpowiedź
reklama
Leanne
Fanka BB :)
hej, i jak poszło.Cześć dziewczyny
Odebrałam wyniki badań- 3dc. Proszę was o podpowiedź czy z takimi wynikami jest sens robić inseminacje? Wizytę u lekarza mam za tydzień, ale mam małe obawy, ponieważ lekarz i tak za bardzo nie zwracał uwagi na moje wyniki. W poprzednich cyklach brałam aromek i ovitrelle, nie wiem czy też troche nie fałszują wyników.
Może któraś z was miała podobną sytuację, chętnie dowiedziałabym się tego od kogoś kto przez to przechodził.
TSH 2,57 (0,27-4,20)
FSH 7,52 (3,5-12,5)
LH 6,5 (2,4-12,6)
estradiol <5 (12,5-166)
prolaktyna 632 (102-496)
wit d 18,1 deficyt
dhea-so4
shbg 38,7 (32,4-128)
Z góry dziękuje za odpowiedź
Szukam czegos na forum i przypadkiem trafilam na post. Ja nie jestem lekarze, ale szczerze to ja chyba zastanawiałabym sie na konsultacją z innym lekarzem. -bo jak to ten Twoj prowadzacy nie zwracal uwagi na wyniki?
W kazdym razie daj znac czy doszlo do zabiegu jesli tak to jak poszlo
Podziel się: