reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Powodzenia ! Przypomniało mi się jak raz pielegniarka coś mi tłumaczyła ja nie mogłam skumać, chciałam żeby ni to powiedziala po angielsku, no ale niestety nie mówiła, to mi rysowała o co jej chodzi [emoji28]

Ech, my też przez to wiele razy przechodziliśmy, teraz już jest lepiej ale sam język mnie nie przekonuje, nienawidzę niemieckiego 🙄😁

reklama
Mi po tygodniu zszedł brzuch. A jak byłam na kontroli to miałam płyn przy otrzewnej i dostałam lek żeby mi się wchlonol więc dobrze jak byś zgłosiła to lekarzowi.
Mam pytanko, też wam tak brzuch wzdyma po przyjmowanych lekach hormonalnych? Myślałam że tydzień po punkcji to powoli wszystko wróci do normy, a nadal tak nie jest. Ledwo dziś spodnie dopięłam.

Ja jestem w sumie u 3 ginekologa zajmijacego się niepłodnością. Po około 6 miesiącach zaczęłam dużo czytać o przyczynach niepowodzeń. I dlaczego skoro wszystkie wyniki mam dobre a mąż tylko trochę wolniejsze plemniki się nie udaje 🤷‍♀️ I wtedy spotkałam się z badaniem prolaktyny po obciążeniu. I dużo było przypadków gdzie wyszło dziewczynom podwyższony poziom a po zastosowaniu Bromergonu duża część ich zaszła w ciążę. Ale nie wszyscy lekarze to badanie uważają za konieczne i zatrzymują się na zwykłej prolaktynie, która zazwyczaj wychodzi w normie. Sama przechodziłam też taką rozmowę z poprzednim lekarzem i powiedziałam sobie że kolejny ma mi to zbadać. Na szczęście kolejny lekarz sam zlecił to badanie, które moje jak i jego przypuszczenia się potwierdziły. I powiedział że już nie jedną miał pacjentkę gdzie przyczyną była tylko za wysoka prolaktyna, której wcześniej nikt nie badał. Trafiła się nawet taka, która 8 lat nie mogła zajść w ciążę a po jej obniżeniu w następnym cyklu zaszła 🤷‍♀️
Zapytam o to badanie nową lekarkę. Ja na bank tego nie miałam.

Ja jestem w sumie u 3 ginekologa zajmijacego się niepłodnością. Po około 6 miesiącach zaczęłam dużo czytać o przyczynach niepowodzeń. I dlaczego skoro wszystkie wyniki mam dobre a mąż tylko trochę wolniejsze plemniki się nie udaje 🤷‍♀️ I wtedy spotkałam się z badaniem prolaktyny po obciążeniu. I dużo było przypadków gdzie wyszło dziewczynom podwyższony poziom a po zastosowaniu Bromergonu duża część ich zaszła w ciążę. Ale nie wszyscy lekarze to badanie uważają za konieczne i zatrzymują się na zwykłej prolaktynie, która zazwyczaj wychodzi w normie. Sama przechodziłam też taką rozmowę z poprzednim lekarzem i powiedziałam sobie że kolejny ma mi to zbadać. Na szczęście kolejny lekarz sam zlecił to badanie, które moje jak i jego przypuszczenia się potwierdziły. I powiedział że już nie jedną miał pacjentkę gdzie przyczyną była tylko za wysoka prolaktyna, której wcześniej nikt nie badał. Trafiła się nawet taka, która 8 lat nie mogła zajść w ciążę a po jej obniżeniu w następnym cyklu zaszła 🤷‍♀️
No i identycznie miała moja koleżanka z pracy. Bardzo wysoka prolaktyna, jak spadła do normy to od razu była ciąża.

Cześć dziewczyny 😘 zmieniłam nick i możecie mnie nie kojarzyć ale podpowiem ze dawniej Maeta13.0e.21 😉
Jakiś czas temu pisałam wam że nie wiem jakim cudem po 3 inseminacjach- jednej udanej ale straconej i 2 nieudanych w listopadzie zaprzestaliśmy starań a 8stycznia okazalo się że jestem w ciąży 😁
Chce wam się pochwalić ze mamy się dobrze, na wczorajszej wizycie dzieciatko miało już 1.74cm, serduszko waliło jak dzwon 179/minute(ostatnio byłam zestresowany bo biło za wolno bo tylko 100uderzen ale wtedy był 5t5d więc dobrze ze w ogóle coś było 😉)
Także jestem mega szczęśliwa i teraz już wiem że wszystko jest mozliwe 🥰 trzymam za was kciuki i podczytuje was tu trochę 😘 bardzo przykro z powodu tych niepowodzeń, błędów lekarskich i stresów które przyzywacie 😢 ale w ciąży jest tak samo... Ja już jestem wykonczona. Co mnie gdzieś brzuch zaboli to się już mi się płakać chce 😢😢
Pamiętajcie, że nadzieja umiera ostatnia ❤️
PS. Dołączam zdjęcie, chociaż na monitorze lepiej to wyglądało... Było już widać rączki i nóżki(ta dzisiejsza technika to kosmos) ❤️

Załączniki

• IMG_20210130_173543.jpg
    IMG_20210130_173543.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 49
reklama
Hej a jakie badania za Toba ? Moze cos przeoczyli. Na jakos komórek konieczne kwasy omega i koenzym q10. Do tego dieta przeciwzapalna
Próbowałam przebrnąć przez moje badania, ale mam je w j. niemieckim, a później tłumaczone na angielski, ale wynika, że Androgeny i tu wymieniony jest FAI, testosteron i SHBG, LH/FSH. Ponadto prolaktyna, estrogen, progesteron, witamina D i AMH. HyCoSy - jajowody otwarte, brak PCO, pH 4,5. No i nasienie męża, nie umiem rozwikłać jego wyniku, ale lekarze mówili, że dobry.

Do góry