reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny 🙂 trochę musiałam odpocząć po 2iui już mieliśmy dać sobie spokój ale na spontanicznie tel w poniedziałek dziś na szybko test na covid popołudniu klinika kalendarz owu pokazywał na pt więc grafik ułożony i szok lekarz insiminacje zaplanował na czwartek w pracy udało się zamienić spontanicznie w tym cyklu 😜
Ale ekstra! Trzymam kciuki :D

Kobietki, co do leków..
Czym byłyście stymulowane przed punkcją do in vitro?
Ja przy pierwszej procedurze Gonal F, a przy drugiej Puregon.. Trochę się martwię, bo Puregon wydaje mi się gorszym lekiem 😒
Jak wpiszesz w google ‚comparison of gonal f and puregon’ to wyskakuje parę artykułów z konkretnymi procentami uzyskanych ciąż (chciałam wkleić link, ale mi nie wychodzi). Wygląda na to, że są bardzo podobne, może na baaardzo nieznaczną korzyść Gonalu

Ja miałam rekovelle i to chyba sporo dawkę- 12 i wychodowałam 7 pęcherzyków. Lekarz mi powiedział że to jest najbardziej naturalny lek.
Kobietki, co do leków..
Czym byłyście stymulowane przed punkcją do in vitro?
Ja przy pierwszej procedurze Gonal F, a przy drugiej Puregon.. Trochę się martwię, bo Puregon wydaje mi się gorszym lekiem [emoji19]

Cześć dziewczyny, minął miesiąc od mojego ostatniego wpisu, musiałam trochę odpocząć i poukładać sobie wszystko w głowie. Zdecydowaliśmy z mężem że wykorzystamy max inseminacji czyli jeszcze 3 próby nam zostały.... W styczniu jeśli się uda podejdziemy do 4 AID. Ps. Witam wszystkie nowe dziewczyny, bo widzę że trochę nas tu przybyło 😉
Miałam nadzieję, że wrócisz :)

Widzę rozkminke nad lekami :) mnie to te dobijało totalnie. Co wizyta w aptece to 300 zł. W tym udanym cyklu łącznie na wszystko z wizytami wydałam 3000 zł. A to była zwykła stymulacja. Ale widok bety 18tysiecy wynagrodził wszystko.

Dziewczyny czy jak 31 miałam pęcherzyk z zoltkowym. To po tygodniu po przekroczeniu bety 20 000 będę już widzieć zarodek? Jest na to szansa ?
Szansa jest ale jeśli go nie będzie to nie znaczy że się nie pojawi. ;) U mnie pojawił się późno w sumie.

Hej dziewczyny 🙂 trochę musiałam odpocząć po 2iui już mieliśmy dać sobie spokój ale na spontanicznie tel w poniedziałek dziś na szybko test na covid popołudniu klinika kalendarz owu pokazywał na pt więc grafik ułożony i szok lekarz insiminacje zaplanował na czwartek w pracy udało się zamienić spontanicznie w tym cyklu 😜
To super, że tak spontanicznie :) do 3 razy sztuka ✊🙂

reklama
Oby spontaniczne działanie przyniosło oczekiwany maleńki efekt ☺️Jutro wielki dzien ❣️❣️

Do góry