reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
U mnie w tydzień temu wyglądało to tak że najpierw był wziernik, potem kamerka i "rurka" z kontrastem. Bolało strasznie
Aha, czyli trzeba się nastawić na trochę męki ☹️ ale czego się nie robi żeby osiągnąć upragniony cel 🙃😉 przy tych wszystkich wachaniach nastroju, lepszych i gorszych dniach drożność to pikuś 😜

reklama
Dziewczyny mam załamke...
Jutro monitoring i liczyłam na pęcherzyk 19mm wg wyliczeń lekarza czyli piątek sobota pewnie owu. A ja kurcze nie mam takiego typowego śluzu jak na dni płodne...a co jeśli coś nie tak? Głupia byłam jak but że w głowie się już nastawiałam "a co jak się uda?" I już się nastawiałam w głowie czytając o imionach, przeliczając kiedy bym rodziła i czytając artykuły w stylu "wszystko co musisz wiedzieć o noworodku w domu"
Płakać mi się chce że coś jest nie tak...w sumie jak tak postaram sobie pomyśleć to nie zawsze miałam ten śluz taki typowy ale w sumie nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi bo czy dni płodne czy nie to wiedziałam że i tak nic z tego nie bedzie a wyniki dobre były.
Strasznie się teraz stresuje i straciłam nadzieję na ten cykl juz :(
Ja uważam że nie ma co się nastawić negatywnie. U mnie jest różnie w zależności od miesiąca, raz jest więcej śluzu, a innym razem jest prawie niewidoczny. Także spokojnie poczekaj co powie lekarz. Nie nastawiaj się negatywnie. Będzie dobrze 😉🙂

Ja miałam drożność sprawdzana metoda sono hsg. Bolało okropnie, dziwię się, że robią to bez znieczulenia
Aha, czyli trzeba się nastawić na trochę męki [emoji3525] ale czego się nie robi żeby osiągnąć upragniony cel [emoji854][emoji6] przy tych wszystkich wachaniach nastroju, lepszych i gorszych dniach drożność to pikuś [emoji12]

To zależy od lekarza na co cię skieruje ja się bałam histero ale później się cieszyłam że to niebyła zwykła droznosc. Bo nic nie bolało i w znieczuleniu tylko później trochę szwy mnie ciągnęły bo przy laparo zakładają.
No właśnie mi ginekolog mówił że teraz się robi drożność laparoskopowo, to prawda?

Mąż ma dużo plemników, ale niestety wszystkie są nieprawidłowe... Morfologia 0% oznacza, że wszystkie plemniki mają nieprawidłowa budowę.
Robił mąż usg jąder? Może ma żylaki powrózka nasiennego? A hormony u niego jak?
Nie usg nie...
Tsh mial robione 1.54 chyba wyszlo reszty nie pamietam bym musiala zobaczyc w swoja coraz wieksza teczke :)

01.07: @kaapo - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
02.07: @Motylkowo - 1 wizyta serduszkowa[emoji110][emoji110][emoji3590][emoji188]
03.07: @Tolka20 - wizyta u gina[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
03.07: @kolor nadzieji - USG piersi[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.07: @olina003 - wizyta u gina[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.07: @Asia34 - testowanie po 2IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.07: @kolor nadzieji - wizyta u gina[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
13.07: @Adziunia - 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

08.09: @Megan4 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590] (podwójne szczęście [emoji188])
20.10: @Lena3386 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.12: @ola32 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

Dziewczyny mam załamke...
Jutro monitoring i liczyłam na pęcherzyk 19mm wg wyliczeń lekarza czyli piątek sobota pewnie owu. A ja kurcze nie mam takiego typowego śluzu jak na dni płodne...a co jeśli coś nie tak? Głupia byłam jak but że w głowie się już nastawiałam "a co jak się uda?" I już się nastawiałam w głowie czytając o imionach, przeliczając kiedy bym rodziła i czytając artykuły w stylu "wszystko co musisz wiedzieć o noworodku w domu"
Płakać mi się chce że coś jest nie tak...w sumie jak tak postaram sobie pomyśleć to nie zawsze miałam ten śluz taki typowy ale w sumie nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi bo czy dni płodne czy nie to wiedziałam że i tak nic z tego nie bedzie a wyniki dobre były.
Strasznie się teraz stresuje i straciłam nadzieję na ten cykl juz :(
Misiaczku ja teraz w tym cyklu w ogóle nie wyczuwałam śluzu, okazało się, że wszystko jest prawidłowo, może po prostu organizm inaczej pokazuje :)

reklama
Do góry