reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Moje przemyślenia z tego cyklu. Zobaczcie ile kasy i nerwów marnujemy na testy, w ktore i tak nie wierzymy. Bo albo uwazamy, ze może za wczesnie, może test wadliwy, może to , może tamto. Beta daje Ci juz w 10 dniu mega pewność bez żadnych ogródek. Masz dokładny wynik a nie wyobrazona kreske albo jej brak i i tak nie wiesz co ona oznacza. Wiesz na czym stoisz od razu. Gdybym nie zrobiła bety to pewnie przez cały tydzień bym chodziła nerwowa i karmila sie nadzieją bez sensu. Gdyby jednak wynik bety byl inny...np 4...to już bylby jakikolwiek sygnał, że coś się 10 dnia zaczęło dziać i trzeba testować dalej. BETA BETA BETA ;)

reklama
Ja przy 2 i 3 iui brałam te zastrzyki co prawda tylko dwie dawki ale u mnie zdziałały tyle co i zwykłe clo max 2 pecherzyki.

Napisałam do swojej lekarki i ona mi powiedziała, żeby jeszcze czekać czy okres rzeczywiście przyjdzie, bo te sikance nie zawsze wychodzą..
Jeśli rzeczywiście okres przyjdzie to będę zaczynac stymulacje z nowymi zastrzykami menopur 75. Brała któraś z was te zastrzyki?

Ja brałam mensinorm 75 albo gonal f
Napisałam do swojej lekarki i ona mi powiedziała, żeby jeszcze czekać czy okres rzeczywiście przyjdzie, bo te sikance nie zawsze wychodzą..
Jeśli rzeczywiście okres przyjdzie to będę zaczynac stymulacje z nowymi zastrzykami menopur 75. Brała któraś z was te zastrzyki?

Ja miałam gonal F w tym cyklu. Clo nigdy nie brałam, bo tego w Szwajcarii na ogół nie przepisują.
Przy IUI w sumie nie trzeba więcej niż 2 pęcherzyki, chyba nawet przerywają jak się ma więcej, bo ryzyko za duże.
Bety nie robiłam, bo za bardzo nie miałam możliwości. Jeśli nie dostanę okresu to test powtórzę pewnie w poniedziałek chociaż już raczej nie ma na co liczyć.

Beta beta beta;) ja po mojej 10 dnia po owu mam juz pewnosc ze nie i nie denerwowalam sie na zapas.
Zgadam się z Tobą Kochana ja też nie wierzę testa. Najlepiej beta. Ja po każdej inseminacji robiłam bete w 14 dni i gdyby nie beta nawet bym nie wiedziała że jestem w ciąży bo najczulsze testy pokazywały biel wizyra. Mimo że okazała się biochemiczna coś się zadziało.

Ja przed IUI z nasieniem dawcy muszę miec : ważna cytologię, kompleksowa krew, wymazy czystosci pochwy, i drożnośc jajowódów.

Dziewczyny, dziś miałam właśnie zabieg drożności: chryste- nawet kanałowe zęba mnie tak nie bolało jak to :( do teraz czuje ból w podbrzuszu. Okazuje się, że jajowody w porządku, jest pełna drożność.
Dziś tez z małżonkiem wybraliśmy dawcę nasienia ( korzystamy z dawcy bo mąż nie ma plemników wcale). Wybór jest po grupie krwi męża- chyba tak musi być no i przyznam, że wyboru wielkiego nie było ale na tyle ile widzielismy wzrost, waga kolor oczu i włosów to bardzo podobny do męża i to chyba był dobry wybór :)
Dziś mam 6 dc, i w tym cyklu podchodzimy pierwszy raz.
Kolorku - wpisz mnie prosze na 29 na monitoring :)
Do bardziej doświadczonych dziewczyn- czyli teraz co dalej? idę w poniedziałek na monitoring, lekarz patrzy co tam we mnie siedzi, zapisuje leki i ustala kiedy IUI?
jestem w sumie szczesliwa ze wyniki dobre i mozemy podchodzić ale czuje tez lekki stresik

Ja przed IUI z nasieniem dawcy muszę miec : ważna cytologię, kompleksowa krew, wymazy czystosci pochwy, i drożnośc jajowódów.

Dziewczyny, dziś miałam właśnie zabieg drożności: chryste- nawet kanałowe zęba mnie tak nie bolało jak to :( do teraz czuje ból w podbrzuszu. Okazuje się, że jajowody w porządku, jest pełna drożność.
Dziś tez z małżonkiem wybraliśmy dawcę nasienia ( korzystamy z dawcy bo mąż nie ma plemników wcale). Wybór jest po grupie krwi męża- chyba tak musi być no i przyznam, że wyboru wielkiego nie było ale na tyle ile widzielismy wzrost, waga kolor oczu i włosów to bardzo podobny do męża i to chyba był dobry wybór :)
Do bardziej doświadczonych dziewczyn- czyli teraz co dalej? idę w poniedziałek na monitoring, lekarz patrzy co tam we mnie siedzi, zapisuje leki i ustala kiedy IUI?
jestem w sumie szczesliwa ze wyniki dobre i mozemy podchodzić ale czuje tez lekki stresik
To zależy są dwie opcje (obie przeszlam) może być na cyklu stymulowanym lub naturalnym. W przypadku stymulowanego dostajesz receptę oraz wytyczne jak zażywać. Ja brałam od 2 do 6 dc i potem jest monitoring kontrolny ja jeździłam w 10 dniu cyklu. Trzeba liczyć że oprócz pierwszej wizyty będziesz musiała ok2-4 razy jeszcze jeździć. Bo trzeba się w strzelić w najlepszy moment. Dostawałam również na ostatnim monitoringu receptę na zastrzyk Ovitrelle oraz wytyczne kiedy go sobie podać.

Oczywiście że cię wpisze[emoji846] u mnie stymulacja koło 10 DC monitoring i zastrzyk i zazwyczaj 12 DC już przychodziłam na iui i dzień po iui jechałam zobaczyć czy pęcherzyki pękły i później oczekiwanie 2 tygodnie na efekt mi gin jeszcze zawsze mówił żeby po iui poprawić w domowym zaciszu starankiem.[emoji16]

26.06: @KarolaJ - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
29.06: @Mustbe - testowanie po IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
29.06: @eij - 1 konsultacja[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
29.06: @PałkaZapałka - monitoring przed 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
01.07: @kaapo - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
02.07: @Motylkowo - 1 wizyta serduszkowa[emoji110][emoji110][emoji3590][emoji188]
03.07: @Tolka20 - wizyta u gina[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.07: @olina003 - wizyta u gina[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.07: @Asia34 - testowanie po 2IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

08.09: @Megan4 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590] (podwójne szczęście [emoji188])
20.10: @Lena3386 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.12: @ola32 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

reklama
U mnie lekarz mierzył pęcherzyk i endometrium. Jak pęcherzyk miał ok 20mm to zlecał badanie LH żeby stwierdzić ile mniej więcej zostało czasu do owulacji. Na ok 36 godzin przed inseminacja miałam wziąć ovitrelle. Potem ewentualnie dzień dwa dni po można iść na wizytę żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł jeśli zabieg był na niepeknietym. Po zabieg miałam brać luteinę dopochwowo. No i koniecznie bzyknąć się z mężem to podobno dobrze wpływa na macicę i zagnieżdżenie.

Do góry