reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To nic nieprzyjemnego, lekarz zakłada wziernik, wprowadza nasienie i tyle, potem w spokoju leżysz ok kwadrans, to leżenie oczywiście nie ma znaczenia dla samego zabiegu, to bardziej takie wyciszenie i spokój dla kobiety
Za każdym razem leżałam 5 min. I zawsze po wstrzymywała pójście do toalety chociaż siku bardzo się chciało z uwagi na ilość wypitej wody przed :) i mimo zapewnień lekarza że spokojnie mogę iść to zwlekałam

reklama
Musisz wyleczyć zapalenie . Ja tak miałam i opóźnione przez to iui o miesiąc.
Dał mi leki i musiałam powtórzyć cytologie że jest ok.
Tłumaczył mi że wtedy może przenieść się zapalenie do macicy i wtedy lipa.
No właśnie kurcze tyle czasu się czeka a tu kolejny cykl mi przepadnie :wściekła/y: już umówiłam się na wizytę w związku z tymi wynikami ale dopiero mam 14 października

No właśnie kurcze tyle czasu się czeka a tu kolejny cykl mi przepadnie :wściekła/y: już umówiłam się na wizytę w związku z tymi wynikami ale dopiero mam 14 października
A który będziesz miała dzień cyklu wtedy? Bo to lekarz osądzi czy jednak możesz mieć IUI czy nie [emoji4] a jak się przełoży to się nie denerwuj, ja pierwszą miałam mieć w marcu, a pradowpodobnie podejdę do niej w październiku dopiero [emoji16]

A który będziesz miała dzień cyklu wtedy? Bo to lekarz osądzi czy jednak możesz mieć IUI czy nie [emoji4] a jak się przełoży to się nie denerwuj, ja pierwszą miałam mieć w marcu, a pradowpodobnie podejdę do niej w październiku dopiero [emoji16]
Konieczne jest powtórne badanie a na wynik się czeka.
Dodatkowo ja chyba 10 dni leczenia miałam.

Dziewczyny ńie bylo mnie troszkę musiałam odpocząć nie czytac nie myśleć po mojej 3 IUI bo juz istatnio dostawałam szału....
Zrobilam b HCG w 26 dc 7.92
b HCG w 28 dc 17.14 przyrost jest.
To będzie 23 dzień cyklu. No wiem nie będę się denerwować ale kurcze myślałam że sobie to ogarne w tym mc.. mam wrażenie że ten czas się ciągnie :oo2:

reklama
Do góry