reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny, czytam was od dłuższego czasu. Gratuluje tym co się powiodło. Mam nadzieje, że mnie przygarniecie. Dajecie sobie fajne wsparcie, a ja bez niego chyba już dłużej nie dam rady.
Historia to 10 lat starań, 8 lat leczenia, dziś miałam 5 IUI...

Cześć Nuna witaj w naszym gronie. Pewnie ze Cię przygarniemy [emoji6] a co jest u Was przyczyna braku ciąży? 10 lat to masa starań i 8 lat leczenia podziwiam!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, Dzięki. Tak w zasadzie to nie wiadomo. Gdy po 2 latach pierwszy raz zaczęliśmy się badać to u mnie było wszystko książkowo,a mąż miał fatalne nasienie. Ale po jakimś czasie je poprawiliśmy a dzidzi nadal było brak. Chyba koniec 2014 i potem 2015 podeszliśmy do IUI, ale potem się okazało, że lekarz chyba przeoczył, że przestały mi pękać pęcherzyki. Brał pod uwagę starsze badania i uznał,że pewnie jest tak samo. Tak więc 2 pierwsze iui moim zdaniem zupełnie bez sensu. Potem, w tym roku zaczęłam brać clo i po pierwszym 2 pęcherzyki i bez zastrzyku dwie krwotoczne torbiele. Potem już z zastrzykiem i wszystko niby działa super. Jednak jak leczę się na nfz w klinice niepłodności a tam często lekarze sobie nie przychodzą i 2 ostatnie, nawet na 4 pęcherzykach były moim zdaniem za późno. Jedna była jakieś już 24 h po pęknięciu, a druga z 14 h po pęknięciu. Dzisiejsza była na jednym 23,6( reszta 15,17 i uwaga 41) około 24 h po zastrzyku, o 11 i chyba właśnie coś pęka...
Dalej walczę i czekam jak wy, na cud...

Przepraszam, że taki długi post. Krócej się nie dało i proszę o wyrozumiałość, bo jeszcze nie umiem się tu poruszać i dobrze odpowiadać.

Nie ma problemu Nuna ;) a więc witamy jeszcze raz. Zapraszam do naszego kalendarza, codziennie go wstawiam jako nasz przypominacz:)
Więc dziewczyny, wg mojego gina badania ok, jednak są przeciwciała ANA. Nie jest ich dużo i jego zdaniem nie widzi przyczyn poronień w immunologii. Od tego cyklu znowu startujemy z iui. @ma przyjśc ok 10 i tak się pewnie pojawi, mam brać clo od 2 dnia cyklo 2xdziennie i dodatkowo acard 1x dziennie aż do iui a później acard i encorton i luteinę I tak się zastanawiam czy iść się jeszcze skonsultować z innym lekarzem? Biję się z myślami. Pytałam o genetykę ale powiedział, że jesli oboje z M jesteśmy zdrowi, zdrowo się rozwijamy i w rodzinie nie było schorzeń genetycznych to on na 99% jest pewny, że są niepotrzebne.

Przepraszam, że taki długi post. Krócej się nie dało i proszę o wyrozumiałość, bo jeszcze nie umiem się tu poruszać i dobrze odpowiadać.
Faktycznie dlugo trwaja te Twoje badania. Ale niestety lekarze tez sie myla. Ja bylam u jednego prywatnie ktory podszedl do mnie jak do za przeproszeniem "kobyly" i w dodatku postawil zla diagnoze. Aktualnie jestem po pierwszej iui. I standardowo jak co miesiac nadzieja nie opuszcza. zastanawialam sie tak dzis czy jest mozliwe zeby ok tygodnia po iui byly jakies objawy ciazy??

Nie ma problemu Nuna ;) a więc witamy jeszcze raz. Zapraszam do naszego kalendarza, codziennie go wstawiam jako nasz przypominacz:)
Więc dziewczyny, wg mojego gina badania ok, jednak są przeciwciała ANA. Nie jest ich dużo i jego zdaniem nie widzi przyczyn poronień w immunologii. Od tego cyklu znowu startujemy z iui. @ma przyjśc ok 10 i tak się pewnie pojawi, mam brać clo od 2 dnia cyklo 2xdziennie i dodatkowo acard 1x dziennie aż do iui a później acard i encorton i luteinę I tak się zastanawiam czy iść się jeszcze skonsultować z innym lekarzem? Biję się z myślami. Pytałam o genetykę ale powiedział, że jesli oboje z M jesteśmy zdrowi, zdrowo się rozwijamy i w rodzinie nie było schorzeń genetycznych to on na 99% jest pewny, że są niepotrzebne.
Widze ze zestaw lekarstw wszedzie podobny. :) Ja encorton bralam przed iui ale straszne wahania nastrojow po nim mialam ;) i lekarz powiedzial ze mam odstawic po iui.

Widze ze zestaw lekarstw wszedzie podobny. :) Ja encorton bralam przed iui ale straszne wahania nastrojow po nim mialam ;) i lekarz powiedzial ze mam odstawic po iui.
No ja własnie encorton po iui. Ja wahania nastrojów miałam po clo. Trudno jak bedą to najwyżej Małża na kanapę wygonię jak będzie mu przeszkadzać,albo mam całkiem dużą piwnicę :D

reklama
Do góry