reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Beti a usg w ogóle nie robił? Kochana czekamy razem z Tobą,ostatnio przechodziłam to samo,wizyta-jajo było jak dla mnie puste,ale lekarz widział ciałko żółte,a dwa tygodnie później 1 cm stworek z serduszkiem,musi być dobrze :-*

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
beti gratuluje:) jednak cuda sąna tym swiecie
ja tez w to musze wierzyć
niestety 2iui nieudane:(
przyszła wdedota @ i cały dzień z g łowy wycie w poduche
byłam dziś po recepte na clo a doktor kazała mi brac jeszcze acard
czy wy brałyscie ?
no i nieustająco znów w tym miesiącu bedziemy próbować
pozdrawiam was cieplutko i ciesze sie waszym szcześciem

beti gratuluje:) jednak cuda sąna tym swiecie
ja tez w to musze wierzyć
niestety 2iui nieudane:(
przyszła wdedota @ i cały dzień z g łowy wycie w poduche
byłam dziś po recepte na clo a doktor kazała mi brac jeszcze acard
czy wy brałyscie ?
no i nieustająco znów w tym miesiącu bedziemy próbować
pozdrawiam was cieplutko i ciesze sie waszym szcześciem

Ja biore cały czas Acard.

Ja zamiast acardu raczę się stale małymi dawkami aspiryny.

Opiszę wam sytuację i poproszę o radę:
Pisałam wam, że miałam mega złe wyniki ostatnio moczu jeśli chodzi o bakterie. Caaaaałe ich tysiące. Zrobiłam posiew. Nie było jednak wyniku do czasu wizyty. Na wizycie lekarz patrząc na podstawowe wyniki i wdząc te ilości zadecydował o wtórnym leczeniu. Dostałam Monural. Pech/szczęście chciało, że danego dnia nie było go w aptece i zamówiłam na następny. Następnego dnia pojawiły się w końcu wyniki posiewu: ujemne. Toteż lek wykupiłam, ale nie zażyłam bo najwyraźniej labo poszalało. A moje zdanie na temat antybiotyków znacie.
Dziś rano silny ból brzucha, przeszło. Wieczorem mieliśmy się wybrać na miasto ale zauważyłam dość sowite brązowe plamienie, a do tej pory nigdy nic nie było (poza jednorazowym mechanicznym). I tak zamiast soczku w knajpie była ip. Minimalny ślad po krwawieniu niewiadomego pochodzenia, szyjka ok, macica ok, łożysko ok, szalejący pasożyt z adhd ok. Mam oczywiście obserwować i w razie "w" wracać. Pojutrze mam znów lekarza, więc paniki nie sieję. I teraz pytanie: zrobili mi na ip usg z każdej strony, ale nie robili żadnych badań krwi ani nic. I siedzę teraz z tą saszetką monuralu i myślę czy by nie wypić jednak? W zasadzie to konkretną odpowiedż znam: powtórne badanie moczu i decyzja z wynikami. Ale ciekawa jestem waszego zdania. Bo przeca takie plamienia się znikąd nie biorą. Raz w życiu miałam zapalenie pęcherza z kulminacją w szpitalu. Ale wówczas do momentu wystąpienia mega bólu nie bylo wcześniej totalnie żadnych objawów. Jakieś rady: brać/nie brać i pomysły skąd takie plamienia skoro na usg nic a nic nie widać?
Dodam jeszcze tylko, że lekarz powiedział, że może to objaw skraania się szyjki, ale na dany moment nic na to nie wskazuje.

Ostatnia edycja:
Beti!!!!♡♡♡♡ kochana! Ale się wzruszylam:) piękna nowina :) niech się dobrze dzieje - nie ma innej opcji:) zajelas głowę czym innym, nie bralas pod uwagę możliwości zajścia w ciążę, a tu niespodxianka♡
Polka zaciska kciuki za Twojego Kropka:*

Vadera, ja bym pewnie wzięła. Jak długo masz brać? Skoro były wskazania, to na pewno wziecie leku zrobi mniejszą szkoda niż jego nieorzyjmowamie. Trzymaj się zdrowo!

M26,jak się trzymacie?

Madzia, torba spakowane? ;)

Pozdrawiam Was wszystkie:* u nas walka z trudnymi wieczorami spowodowanymi kolkami. Poza tym uśmiechy Mała rozdaje i je za czterech♡

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Beti pieści zaciśnięte, niech ci te dwa tygodnie szybko miną. kiedy robisz powtórkę bety?

Vadera ja nie wiem czy bym wzięła. raczej skłaniam się wzięła. za dwa dni wizyta u lekarza to najwyżej odstawisz. bo bakterie mogły być, ale takie które nie wywołują stanu zapalnego i wtedy w posiewie nie wyjdą.

Anniko prawie że ;)

udanego dnia dla wszystkich:)

reklama
Do góry