reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny... u mnie kiepsko... :( planu w zasadzie nie ma... mój M nie widzi sensu dalszego starania bo skoro do teraz się nie udało to znaczy, że coś musi być na rzeczy innego... że z jakiegoś powodu nie dochodzi do zapłodnienia... w każdym razie nie wiem sama już co robić i co jeszcze mogłabym zrobić żeby się udało. Jak przyjdzie @ to wezmę znów clo (na szczęście zostały mi leki) i pójdę na monitoring i chyba spróbujemy ostatni raz, o kasę poproszę w pracy żeby mi wypłacili za nadgodziny, które mi wiszą i jakoś się uda może związać koniec z końcem... a jeśli nie uda się ta trzecia iui to nie wiem co dalej, nie mam planu i chyba nie będę go mieć niestety bo widzę, że mój M to już zaczął odpuszczać i nie sądzę by chciał brnąć dalej... on uważa, że im dłużej to trwa tym nasze życie umiera i oddalamy się od siebie... :( więc pewnie będę zmuszona zaakceptować fakt, iż nie będę mieć dzieci... :( jak o tym pomyśle to mi się rzygać chce.... ;( dziewczyny pisałyście, że brałyście koenzym Q10 o ile dobrze pamiętam, mogłybyście mi powiedzieć jakiej marki/producenta? Przed tą iui chce się jeszcze lepiej przygotować....

Nou ja potraktowalam trzecia iui jako poczatek:-) wiec Wy nie mozecie myslec ze to koniec staran!!!
Moze zamiast kolejnej iui teraz wydajcie kase na dodatkowe badania i diagnostyke? Ja teraz wiem z wlasnego przykladu ze chcialam na juz byc w ciazy a glupi lekarz zamiast mnie prowadzic jak trzeba to doil kase a ze ja nieobeznana wtedy to tak sie dalam... gdybym teraz zaczynala przygode z iui to pierwsze co to bym dokladna diagnostyke zrobila.

Poza tym moze potrzdbujecue kilku miesiecy przerwy? Ja Ci powiem ze w momencie jak odpuscilam temat iui to jakos wszystko zaczelo sie ukladac:-) nie chce zapeszac ale czuje ze odżywam:-) i mimo ze czas mnie goni bo 34 w tym roku to patrze na to z innej perspektywy ze do 40+ to jeszcze zdaze:-) czasy sie zmienily i teraz na dziecko nigdy za pozno;-)

Witam się dziś 13 dzień po iui beta 0,115mIU/ml więc przyszło mi się z wami pożegnać,nie mam już ani siły ani innych opcji.
Każdej z was życzę dużo szczęścia i uśmiechu mimo że ja już nigdy w życiu go nie odzyskam :(
Serdecznie was pozdrawiam :) PA

P.S Nie poddawajcie się walczcie!!!!

Beti bardzo mi przykro :(
dlaczego się poddajesz? która to była iui?

Dziś byłam na podglądzie, urosły mi 2 jajka po jednym w każdym jajniku, oba 18 mm, endo 6,2 to u mnie wcale nie tak żle.. we wtorek popołudniu mam iui.. może tym razem się uda?

i jeszcze tak sobie myślę, że na 5 naszych majowych iui (Kath, Lazu, Nou, Beti i ja) jednak jedna się udała, więc to 20% skuteczności.. to mnie pociesza...

reklama
Do góry