reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Iui miałam na nie peknietym pęcherzyku,bolą mnie jajniki,nigdy tak nie miałam.
Dzwoniłam do gina,kazał sprawdzić czy pękły.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak oczywiscie biore metformine ponad rok i tez dwa razy dziennie. Droznosc tez mialam i jest wszystko ok. Powodzenia ci zycze z ta iui.
Ehhh. Ja też trzymam za Ciebie kciuki!!! Tak Tobie, sobie jak i Wszystkim Wam życzę byście były boginiami płodnosci :-) &&&& Nim ta IUI to przede mną pewnie jakieś przygotowanie. Nie wiem na co się przygotować bo w tej klinice u nas bardzo konkretnie i szybko wiele się dzieje. Czekam na potwierdzenie z AOK i idę na wizytę. Bądźcie dzielne :* Przed nami czerwiec, za chwile wakacje :-) Dbajcie o mężczyzn, mężów i/lub partnerów, bo oni w tych staraniach także potrzebują miłości. Często nie powiedzą, że im ciężko bo widzą nasz ból, ale jeśli dobrze znacie swoje połowki to wiecie, że i Oni żyją nadzieją i wyczekują swoich dzieciaczków :*

Anika witaj Słońce :-) Życzę Wam zdrówka i błogosławieństwa, choć przyszło już jakiś czas temu do Was :-) Mocno &&& kciuki za Waszą rodzinkę :-)

Cofnęłam się z postami o jakieś kilkaset i czytam, poznaję Was i Wasze perypetie i PODZIWIAM <3 Za siłe, ducha walki i WIEDZĘ! Nie jedna z Was mogłaby być autorka świetnych artykułów na temat planowania rodziny. Jestem przy Was pikusiem - szczerze! Nie wiem czy kiedykolwiek miałam owulację, nie znam swoich cykli, bo przy PCO dzieje się wszystko, a Wy wiecie wszystko :-) Gratuluje i hop. Oby się udało nam wszystkim!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny... ja dziś mam kiepski dzień, jestem pewna, że nic nie wyszło z tej iui... :( jeszcze pogoda w krakowie dobijająca- ciągle leje...
Aniko co do posiewów o, których piszesz to my mieliśmy je robione bo bez nich nie moglibyśmy przystąpić do iui... i też wszystko wyszło ok... ;(
Prawdopodobnie mój M ma coś uszkodzone na poziomie tworzenia plemników...

a czy Twój M jest pod opieką urologa? miał robione usg, przepływy? moze jakieś zylaki? moj miał, potem zabieg i nasienie sie poprawiło!

Iui miałam na nie peknietym pęcherzyku,bolą mnie jajniki,nigdy tak nie miałam.
Dzwoniłam do gina,kazał sprawdzić czy pękły.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

oby było dobrze!

Thalea, ja Tobie też życzę dużo dobrego! neich Twoja przygoda z iui będzie szybka i owocna:)
u mnie niestety ta metoda trzykrotnie zawiodła, a i pierwszy transfer okazał się szczęśliwym tylko na chwilę... ale teraz Mała dziewczynka bąbluje mi w brzuchu i wszytskie złe wspomnienia są wypierane....
dużo szczęscia!

reklama
Hej dziewczyny... ja dziś mam kiepski dzień, jestem pewna, że nic nie wyszło z tej iui... :( jeszcze pogoda w krakowie dobijająca- ciągle leje...
Aniko co do posiewów o, których piszesz to my mieliśmy je robione bo bez nich nie moglibyśmy przystąpić do iui... i też wszystko wyszło ok... ;(
Prawdopodobnie mój M ma coś uszkodzone na poziomie tworzenia plemników...
Nou jeśli możesz włącz sobie Catch& Release Matt Simons, zamknij oczy, wyciągnij się na kanapie i zanurz w dzwiękach tej muzyki :* Odpłyń i pogoń wszystkie szare myśli, uśmiechnij się, zakasaj rękawy i zrób potem jakiś pyszny obiad mężowi. Zaskocz Go, zostaw wszystkie myśli o fasolce i kochaj :* Zjedzcie razem, pogadajcie o czyms co Was rozbawi, usmiechajcie się do siebie :-) Jutro daje nową szansę <3

Beti przesyłam całą pozytywną moc jaką mam!!! &&&&&

Słuchajcie ja też miesiąc temu upadłam, moja kobiecość według mojdj opini umarła, czułam się jak popsuta zabawka, niekobieta po tym jak druga przyjaciółka mi oznajmiła, że też jest w ciąży... Generalnie cały świat był w ciąży tylko nie ja. Mimo, że po ślubie, że nigdy nie myślałam o dzieciach, choc dzieci uwielbiam, jestem psychologiem, pedagogiem i macocha, ale od 1,5 roku marzę o córce, najlepiej dwóch na raz. I nagle taki kubeł na głowę. W marcu pierwsza przyjaciółka zadzwoniła że jest w ciąży, która nie wiedziała czy nie przerwać ciąży bo bez ślubu i w ciężkim momencie zwiazku, a druga przyjaciółka w kwietniu zadzwoniła w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji przed ślubem :-) Jedną ratowalam z depresji, druga mi powiedziała "Nie martw się, moja mama starała się 7 lat" - Czyż to nie dobra historia? Takie scenariusze pisze życie, odpuściłam, choć po HSG płakałam jak dziecko w ramie męża, potem wizyta u gina i info o inseminacji... Znowu zwatpilam, ale przemyslalam i do 3 razy sztuka.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry