reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała inseminacje gdzie dominujacy pęcherzyk że strony droznej miał 15mm?
15mm to stanowczo za mały w większości artykułów jest napisane że minimum powinien mieć 20mm i endometrium 10mm
Ja po ostatniej iui mam wrażenie że liczy się tylko kasa nie mam wogole zbadane poziomu progesteronu ani zbadane dobrze tarczycy .
Od nowego roku zaczynam od zmiany chyba lekarza i zaczynam badania na własną rękę.

U mnie jest tak prawy jajnik pęcherzyk 21mm
Lewy jajnik pęcherzyk 15mm. W tym że prawy jajowod mam niedrozny.
Endometrium 10
Jak zwróciłam na to uwagę doktorkowi to się obruszyl i skomentował tylko że od 15mm już można robić.. I zrobił.. Tak coś czułam że ta 15 jest za mała.. :/ Zawsze myślałam że w klinikach niepłodności jakoś tak bardziej ludzko traktują pacjentów, ale widzę że to jednak wszędzie kasa rządzi :/

Ostatnia edycja:
Coś tak czułam że te 15mm to stanowczo za mało.. Ale lekarz podczas USG jak zwróciłam mu uwagę że na niedroznej stronie jest 21 a na drożnej maluch to się obruszył i powiedział że od 15 już można robić.. :/ no i zrobił..

U mnie jest tak prawy jajnik pęcherzyk 21mm
Lewy jajnik pęcherzyk 15mm. W tym że prawy jajowod mam niedrozny.
Endometrium 10
Jak zwróciłam na to uwagę doktorkowi to się obruszyl i skomentował tylko że od 15mm już można robić.. I zrobił.. Tak coś czułam że ta 15 jest za mała.. :/ Zawsze myślałam że w klinikach niepłodności jakoś tak bardziej ludzko traktują pacjentów, ale widzę że to jednak wszędzie kasa rządzi :/
Oj stanowczo za mały ale miejmy nadzieję że akurat taki mały ale będzie wojownik i się uda.
Ja też mam tylko lewa stronę drozna prawa jest do D....

Dziewczyny, pewnie większość z was mnie nie kojarzy, ale byłam na tym wątku i niektóre kojarzę z wątku z clo.. To były moje pierwsze kroki do stymulacji.. Niestety 3 miesiące nic z tego wtedy przyszłam tu na wątek o inseminacji.. Zaczęłam czytać i stwierdziłam - szkoda pieniędzy! Szybka decyzja.. In vitro. 3 wyjazdy do Czech i jest ciąża - bliźniacza.
Jedyne czego żałuję to, że zdecydowałam się tak późno na ten krok.. ❤️❤️
Nie bójcie się in vitro i idźcie w to śmiało - na prawde warto!!!

reklama
Dziewczyny, pewnie większość z was mnie nie kojarzy, ale byłam na tym wątku i niektóre kojarzę z wątku z clo.. To były moje pierwsze kroki do stymulacji.. Niestety 3 miesiące nic z tego wtedy przyszłam tu na wątek o inseminacji.. Zaczęłam czytać i stwierdziłam - szkoda pieniędzy! Szybka decyzja.. In vitro. 3 wyjazdy do Czech i jest ciąża - bliźniacza.
Jedyne czego żałuję to, że zdecydowałam się tak późno na ten krok.. ❤❤
Nie bójcie się in vitro i idźcie w to śmiało - na prawde warto!!!
A że tak zapytam.. Dlaczego Czechy?

Do góry