reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny ńie bylo mnie troszkę musiałam odpocząć nie czytac nie myśleć po mojej 3 IUI bo juz istatnio dostawałam szału....
Zrobilam b HCG w 26 dc 7.92
b HCG w 28 dc 17.14 przyrost jest.
A który będziesz miała dzień cyklu wtedy? Bo to lekarz osądzi czy jednak możesz mieć IUI czy nie [emoji4] a jak się przełoży to się nie denerwuj, ja pierwszą miałam mieć w marcu, a pradowpodobnie podejdę do niej w październiku dopiero [emoji16]
A dlaczego dopiero w październiku? Jeśli mogę zapytać być moze już pisałaś ale od niedawna jestem na forum :oops:

reklama
A dlaczego dopiero w październiku? Jeśli mogę zapytać być moze już pisałaś ale od niedawna jestem na forum :oops:
Pewnie, że możesz [emoji4] Ty chyba dołączyłaś jak miałam forumową przerwę [emoji6] najpierw wyszedł mi guz w piersi, więc oczekiwanie na wynik biopsji itp, potem już się zrobiło blisko lata, więc chciałam wyjechać spokojnie na wakacje, potem zaczęłam grzebać w immunologii i czekałam na wizytę u lekarza, a teraz immunolog zalecił cykl po leczeniu, więc wychodzi październik. Mam nadzieję, że już będzie bez niespodzianek.

Za każdym razem leżałam 5 min. I zawsze po wstrzymywała pójście do toalety chociaż siku bardzo się chciało z uwagi na ilość wypitej wody przed :) i mimo zapewnień lekarza że spokojnie mogę iść to zwlekałam
Ja też leżalam z 5 minut. I również wstrzymywalam wizyte w toalecie. Ale jedyne co to jeszcze w domu wieczorem poprawialismy.

Pewnie, że możesz [emoji4] Ty chyba dołączyłaś jak miałam forumową przerwę [emoji6] najpierw wyszedł mi guz w piersi, więc oczekiwanie na wynik biopsji itp, potem już się zrobiło blisko lata, więc chciałam wyjechać spokojnie na wakacje, potem zaczęłam grzebać w immunologii i czekałam na wizytę u lekarza, a teraz immunolog zalecił cykl po leczeniu, więc wychodzi październik. Mam nadzieję, że już będzie bez niespodzianek.
Oj to nieźle, a masz już jakiś termin na październik?

Dziewczyny jeśli macie szybko owu jak ja 10 dc to poczytajcie o wspomaganiu endometrium winem (musi być czerwone z winogron i najlepiej wytrawne ) może wam się nie udawać z powodu małego endometrium. Pomagają też winogrona i migdały .
Ja piłam wino od 2dc do dnia przed iui
I jadłam dużo winogron (udana iui)
Po iui unikajcie ananasa bo może powodować skurcze .

Ja też leżalam z 5 minut. I również wstrzymywalam wizyte w toalecie. Ale jedyne co to jeszcze w domu wieczorem poprawialismy.
Dziewczyny jeśli macie szybko owu jak ja 10 dc to poczytajcie o wspomaganiu endometrium winem (musi być czerwone z winogron i najlepiej wytrawne ) może wam się nie udawać z powodu małego endometrium. Pomagają też winogrona i migdały .
Ja piłam wino od 2dc do dnia przed iui
I jadłam dużo winogron (udana iui)
Po iui unikajcie ananasa bo może powodować skurcze .
I pomoglo ? Z tego co wiem to do IUI nie dojdzie jezeli endometrium nie jest wystarczająco duże.

Tak pomogło .
Mu sam lekarz mówił o piciu wina
Szklanka dziennie wystarczy ale nienawidzę teraz wina .
Jak będzie bardzo małe nie zrobią ale lepsze jest większe niż minimalne
I pomoglo ? Z tego co wiem to do IUI nie dojdzie jezeli endometrium nie jest wystarczająco duże.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry