reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć :) będę trzymała kciuki za to by się Wam udało! Ja ostatnio miałam pęcherzyk 22 mm a endometrium 13 mm w 18 dc następego dnia było iui. 19dc rano czułam, że już pękł i po iui badanie USG potwierdziło moje odczucia ale nic nie zatrybilo. Pod koniec listopada kolejna próba. Powiedzcie czy to hsg boli? Ile trwa?
Ja hsg miałam przeprowadzone w szpitalu. Dostałam "głupiego jasia". Bólu jako takiego nie czułam, raczej dyskomfort i lekko szczypało od wziernika. Kontrast podany pod ciśnieniem i zdjęcie rtg. I tyle. Potem na łóżko trochę odpoczęłam i do domu.

Ja tez mialam hsg w szpitalu wykonywane przez mojego gina. Dla mnie bardzo nieprzyjemne (ale nie bolesne) bylo zakladanie cewnika a potem sam kontrast zabolal jak mocny okres ale to wszystko trwalo ok 10 sek. Nie ma sie czego bac :)

Dziwie sie ze ktokolwiek wykonuje iui bez sprawdzenia droznosci jajowodow...

Aśka &&&

Jolancik to rzeczywiscie bardzo dlugo sie starasz :( Dziwie sie ze dopiero po takim czasie robilaa hsg i laparo... Ja juz po 1,5 roku staran mialam prawie cala diagnostyke wykonana...Ale ja jestem hipochondrykiem wiec to juz inna sprawa ;) Oby w tym cyklu Wam sie udalo! &&&

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

luczija mnie hsg bolało bardzo ale chyba dlatego że lewy jajowód był "zatkany" zrostami. Najbardziej bolało wtedy kiedy kontrast nie mógł przejść... czułam wtedy ból i rozpieranie. Jak już kontrast przeszedł to już było ok i po wszystkim.

Cassiah niestety tyle to u mnie trwa bo dopiero u 3 lekarza miałam całą diagnostykę. Pierwszy zapisywał mi clo i zlecił wykonanie badań męża. Niestety zanim mąż się w ogóle zdecydował zrobić badanie to też trwało parę miesięcy zanim się odważył (ale 3 lata temu miał idealne wyniki) no więc zmieniłam lekarza który zlecił mi tylko hormony które miałam w normie więc zapisywał mi clo i Duphaston i kazał przychodzić na kontrolę co 2-3 miesiące. Po nim dopiero znalazłam lekarza od leczenia niepłodności u którego leczyłam się 2 lata (oceny cyklu, hormony, hsg i laparo i dopiero okazało się że tylko iui może coś pomoże.) Miesiąc temu znów zmieniłam lekarza bo dzięki niej mogę przystąpić na NFZ a poprzedni wysyłał prywatnie.
Tak to niestety się u mnie ciągnie. Po prostu wcześniej miałam złych lekarzy... :-/

Dxiewczyny, jak miałyście endo 16mm i 13mm, to gin mówił ze to ok?
Ja miałam ostatnio dzien po owu 14.4mm i gin mówi ze zle, ze za grube, ze diety nie trzymam.. wam coś komentował?

reklama
Do góry