reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym Twoim życiu!

WRZESIEŃ

14 - Pyreczka - wizyta u profesora
14 - bertha - monitoring cyklu
14 - omatkoitrojko - II beta hcg

15 - Anika - ktg
19 - Kath - wizyta kontrolna i podglądanie Kropka
19 - Anika - ostatnia wizyta kontrolna przed cc
20 - Vadera - wizyta u kardiologa
22 - Vadera - cążowa wizyta kontrolna
23 - Anika - ktg
26 - Anika - przyjęcie do szpitala - cel: spotkanie z Polą
27 - Anika - przywitanie z Polą

Bertha - IUI
omatkoitrojko - wizyta u gina

reklama
Cześć Dziewczyny. Rzadko piszę, ale za to czytam Was w każdej wolnej chwili.
Beti tak strasznie mi przykro, tak bardzo wierzyłam i chciałam żeby Ci się udało, że jak napisałaś wczoraj "że beta o 17" to mi się wkręciło że wynik to 17 i już się cieszyłam... dopiero później doczytałam... Nadal trzymam mocno za Ciebie kciukasy, głowa do góry masz mrożaki!!!
Kath kibicowałam, kibicuje i będę kibicować żeby wszystko było dobrze i żeby kropek za te kilka miesięcy był już w Twych ramionach :)
Omatko gratuluję!

A u mnie dziewczyny... no właśnie co u mnie... u mnie jest etap godzenia się z tym, że nie będziemy mieć dzieci, że przegraliśmy tą walkę... Mój M już nawet nie podejmuje tego tematu... Pijemy niby te zioła itp... ale chyba tylko po to żeby nie było, że nic nie robimy... :(

Znów mnie Magda uprzedziła. Tak czytając i nadrabiając zaległości już miałam krzyczeć: Nie tykać żadnych kalkulatorów!!! Ja sobie też wyliczałam te cholerne procenty czy dobrze przyrasta.Na szczęście po drugim badaniu odzyskałam rozum i dałam sobie spokój. Totalnie poza wykresami (w dół). Każdej kobiecie przyrasta wg. jej norm. Bardzo ciężko jest ustalić ogólne. Tak samo jest z progesteronem. Jedna straci ciążę prz prg. powyżej 40 a inna urodzi zdrowe dziecko przy prg początkowym poniżej 15. Tak, lekarze sprawdzają, ale porównują różne wyniki a poszczególne traktują (powinni) indywidualnie.

Kath: Jakim wysiłku??? Ty masz leżeć i pachnieć!

Znów mnie Magda uprzedziła. Tak czytając i nadrabiając zaległości już miałam krzyczeć: Nie tykać żadnych kalkulatorów!!! Ja sobie też wyliczałam te cholerne procenty czy dobrze przyrasta.Na szczęście po drugim badaniu odzyskałam rozum i dałam sobie spokój. Totalnie poza wykresami (w dół). Każdej kobiecie przyrasta wg. jej norm. Bardzo ciężko jest ustalić ogólne. Tak samo jest z progesteronem. Jedna straci ciążę prz prg. powyżej 40 a inna urodzi zdrowe dziecko przy prg początkowym poniżej 15. Tak, lekarze sprawdzają, ale porównują różne wyniki a poszczególne traktują (powinni) indywidualnie.

Kath: Jakim wysiłku??? Ty masz leżeć i pachnieć!
No wiem...chodzili mi np o schody lub w toalecie przy zaparciach :)

Hej, melduje sie po wizycie.
Otóż tak - sa 3 pecherzyki w prawym jajniku!! Aczkolwiek ten trzeci to jeszcze jednak mały wiec raczej nie liczę na niego. W lewym cos jest ale nieistotne bo wodniak w jajowodzie lewym potwierdzony..
Endometrium cienkie 7,4cm.. Ale mam nadzieje ze jeszcze podrośnie.
W piątek powtórna wizyta i prawdopodobnie pregnyl, a inseminacja w niedziele rano. Tylko zastanawiam sie jak on tych ludzi do przygotowania plemniorow ściągnie w niedziele..? No ale pewnie jakos to maja zorganizowane.
Bobosexy mamy miec dzisiaj i jutro. Jeden pecherzyk juz duży bo 21x15, moze pęknie wczesniej ale liczymy ze te pozostałe jeszcze urosną i wtedy IUI.

Dreams...Kliniki nie zmienia się ot tak, bo się nie udało. W przypadku Beti wystąpił wielki błąd ze strony kliniki i lekarza wykonującego transfer. To zupełnie inna sprawa.
Ty miałaś dopiero jedną IUI. Po prostu coś nie zgrało. Wcale nie jest powiedziane, że kolejna się nie uda. Może być tak, że uda się druga, a może dopiero trzecia, czy piąta.
Owszem, jeżeli czujesz, że w Twoim przypadku coś zaniedbano, nie masz zaufania do swojego lekarza, no to wtedy warto byłoby pomyśleć o zmianie.
Ja po pierwszej nieudanej IUI po prostu podeszłam do drugiej. Na luzie, ze spokojem, wiedziałam co będą robić, jak to wygląda. Co muszę robić po zabiegu aż do bety. I druga udała się. W tamtym czasie nawet nie myślałam o zmianach. Czułam gorycz porażki, wyryczałam się, ale wróciłam do walki. I to z jakim efektem! :)
Zuzik ale Beti ma tę samą klinikę co ja.....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja to mam dopiero lekarza. Przezylam szok jak odebralam maila od mojej gin. Od czwartku prosze ja o zaswiadczenie do pracy ze jestem w ciazy i orientacyjnym terminem porodu. Kadrowa codziennie sie o to upomina. No i dostalam...otwieram maila a tam recepta na ktorej jest napisane...moje imie i nazwisko jest w ciazy po in vitro. Tylko to. W szoku jestem po pierwsze olala prosbe o terminie porodu a po drugie napisala in vitro a u mnie w robocie nikt nie wie i mial sie nie dowiedziec. Juz nie mam sily na moja lekarke. W pon ide na wizyte to mam nadzieje ze wystawi mi inne...

katharina no szczęka mi opadła do ziemi. tym lekarzom się czasami mózgi wyłączają. a co kogo w pracy obchodzi, jak ciąża została poczęta. czasami ręce opadają

bertha no to zaczyna się dziać. endo napewno podrośnie. kibicuję :-) :)

reklama
Do góry