reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Do tej pory nie wiedziałam ze istnieje AMH! :-) Nie mam pojecia ale sprawdze to dzis po pracy dla Ciebie :-) Szczerze mówiąc wyniki badan zostawiam do interpretacji specjalistom. Często są to tylko cyferki, sama wiesz przy PCO...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Oki...glownie po amh jest rozpoznawane pco i po usg tez...

Kathrin, sprawdziłam, ja mam 5.22 ųg/l, a norma z boku napisana 1.18-9.16. A Twoje 19 jest przy tej samej normie?

Na USG od 16 roku zycia mialam obraz wielotorbielowatosci, ale nikt do 2014 roku tego nie nazwał po imieniu.

Wyniki, ktore są nie w normie to: SHBG glownie mam 17 norma od 32, Testosteron.
Do tej pory nie wiedziałam ze istnieje AMH! :-) Nie mam pojecia ale sprawdze to dzis po pracy dla Ciebie :-) Szczerze mówiąc wyniki badan zostawiam do interpretacji specjalistom. Często są to tylko cyferki, sama wiesz przy PCO...

Mimemi no i jak ładnie scenariusz się rozwinął, że zaszłaś naturalnie, super i oczywiście trzymam kciuki za same pozytywne wieści od Ciebie &&&&

Thalea witaj u nas !! niech słowo inseminacja nie wywołuje u Ciebie takiej odrazy bo może dzięki niej się uda :) Nie bój się IUI, to nie takie straszne. Ja mam PCO (baaardzo nieregularne miesiączki, cykle bezowulacyjne), a dzięki inseminacji za pierwszym razem się udało. Po prostu monitoring cyklu, żeby zobaczyć jak to wygląda co 2/3 dni, potem dostałam tabletki na wywołanie owulacji ( na szczęście bardzo dobrze reaguje na leki, więc zawsze owu po nich była), zastrzyk na pęknięcie no i sama IUI. Nie bój się, tylko poczytaj, popytaj i się psychicznie przygotuj :) Jak dla mnie idealne rozwiązanie, bo problemem u nas jest mój śluz - wrogi dla armii męża.

Kath Ty musisz teraz o sobie myśleć, a nie o innych w okół. Ja bym nie zaprosiła ani rodziców męża ani jego siostry (już taki mam charakter) skoro oni tak Cię traktują i takie rzeczy Ci mówią, mąż powinien to zrozumieć i jak chce się z nimi żegnać to niech do nich idzie, ale wiadomo Wasze życie no i każdy ma inny charakter.

M wiadomo, że takie dolegliwości są męczące, ale przynajmniej wiesz, że masz lokatora :) Przyjdzie drugi trymestr i minie, a w trzecim wróci :p (przynajmniej ja tak miałam :) ) a co dalej z tą nadżerką? Nie martw się na zaś :)

Aniko wspaniałe uczucie czuć Maleństwo, prawda :) Synuś zaczął dawać o sobie znać jak już wiedzieliśmy co nas czeka, ale oboje z mężem czerpaliśmy z tego wiele radości... ;) a ogólnie jak się czujesz ? :)

Beti dobrze, że pęchol pękł, ufffff !!! Dalej w "grze" :p

Nou po raz kolejny przywołuje do pionu !!!!! Daj troszkę optymizmu organizmowi...jeśli jakiś lokator się tam lokuje, a Ty dajesz tyle negatywnej energii...? Głowa do góry !

U mnie wizyta ok, mój lekarza - lekarz Anioł po prostu. Pierw przeanalizował wyniki histopatologiczne, potem sekcje zwłok Synka, wszystko po raz kolejny powyjaśniał i zaskoczył mnie dziś, bo zaczął wypytywać jak ja to wszystko przeszłam jako mama...co czułam jak się dowiedzieliśmy, jak się czułam każdego dnia,co czułam w dniu porodu no i jak już Mały się urodził, czy przez ten czas dało się jakoś przygotować na cały scenariusz, jak podchodzimy dalej do ciąży itp. No i tak sobie ze łzami w oczach pogadaliśmy, uwielbiam go po prostu...zbadał mnie, zrobił USG i wiecie co, dziwne uczucie jak na ekranie nagle zamiast małego człowieczka jest pustka...bardzo dziwne uczucie, ale jak powiedział lekarz po ciąży nie ma śladu ( brzydko to brzmi, wrrr). Wyniki ok, ale po raz kolejny powiedział, że mam się wzmacniać odżywkami dla sportowców bo Synuś wypompował mój organizm.

Kathrin, sprawdziłam, ja mam 5.22 ųg/l, a norma z boku napisana 1.18-9.16. A Twoje 19 jest przy tej samej normie?

Na USG od 16 roku zycia mialam obraz wielotorbielowatosci, ale nikt do 2014 roku tego nie nazwał po imieniu.

Wyniki, ktore są nie w normie to: SHBG glownie mam 17 norma od 32, Testosteron.

Sprawdze dokladnie w domu ale u mnie norma jest do 3. Dziwne to ze masz prawidlowe amh przy pcos. Ale to sie ciesz...bedzie ci napewno latwiej niz mi

Beti bardzo się cieszę:) trzymam nadal kciuki!

Kamisiu, jesteś dzielna.. bardzo.. <3 rzadko teraz można spotkać tak empatycznego lekarza, cieszę się że Ci się taki trafił :)

Jak juz rozmawiamy o wynikach to ja np mam za niskie inhibina b (zupelnie nie wiem co to jest?) za niskie shbg za wysoki testo i dheas.. Pytałam gina czy nie mam pcos (bo np moja siostra ma i tez testo ma zawsze za wysokie) to powiedział, że nie (amh mam 3,84). Kiedys miałam zawsze za wysoką prolaktynę,a testo w normie, a teraz jakby się zamieniły. Gin powiedział, że na moje 39 lat nie jest źle, i w sumie nic mi nie zapisał tylko kwas foliowy mam barć i jeść dużo sałaty.. Ale może to dlatego, że u mnie trzeba uważać z lekami, bo mam PBC (wątroba).

reklama
Do góry