reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam Was wszystkie:-)
Lopop trzymam za Ciebie mocno i za resztę dziewczyn też. Ja niestety muszę obniżyć statystyki bo moja pierwsza iui to oczywiście porażka. Nie wiem czy podejdę do kolejnej ale wam wszystkim życzę powodzenia z całego serducha.
tinka ty też robiłaś u Sztenca prawda?

nie wiem ostatnio do 33dc przedłużyło się po iui i tez test 1 krecha
więc powtórka na 100% z rozrywki

bardzo dziękuję za kciuki, za to że jesteście ze mną i za słowa pocieszenia

reklama
no to super..teraz zaciskamy mocno za czwartek :-) Ty brałas clo tak??? a czemu az 3 zastrzyki kupowałas? Tyle masz sobie zrobic?? :szok:
Oprocz clo dostalam jeszcze 3 zastrzyki z menopuru. A pregnyl mam dostac na raz (tak sie zastanawiam, jak ona to zrobi :dry:)

Lopop - moze jednak zrob test z krwi? Macku - ja tez wczoraj bylam u doktora Wozniaka, mam juz diagnoze - hiperprolaktynemia, dostalam tabletki na zbicie prolaktyny no i clo i pregnyl na nastepny cykl do inseminacji:) Za jedno opakowanie pregnylu na Dabrowskiego placilam 27zl, czyli maja taniej o 10zl w stosunku do listopada, ale opakowanie tez troche inaczej wyglada, pewnie inne zrodlo.
O ktorej bylas? Moze sie minelysmy;-)

Mnie tez wyslal na Dabrowskiego, ale nie zdazylam i kupilam u siebie nieco drozej :tak: Moj nie rozni sie od tego poprzedniego.

natus w zeszłym roku miałam hsg- oba drożne, test kontaktowy dodatni- plemniki przechodzą do śluzu, p/c p/plemnikowe w śluzie szyjkowym- nie stwierdzono przeciwciał, chlamydia trachmatis antygen,mycoplasma, ureaplasma- ok, testosteron, progesteron-ok, tsh-ok tylko fT4 lekko obniżone ale to podobno nie ma wpływu, prolaktyna- miałam 25,26ng/ml a norma do 25 więc brałam bromka na uregulowanie i jest ok tj. 19,31 ng/ml, fsh 10,8mIU/ml podwyższone- dr zalecił powtórzyć więc zrobiłam wczoraj a jutro odbieram wynik, to tak z grubszego moje badania, mąż- wszystko jak najbardziej ok, więc nie wiem o co chodzi... Mój lekarz stwierdził że wszystko co możliwe mam zrobione i że teraz to jedynie pozostają metody bardziej inwazyjne.
A co to jest ten test penetracyjny? To nie to samo co kontaktowy?
W czwartek jadę do gina sprawdzić czy wszystko ok bo oczywiście po iui coś nie pękło albo urosło jako gratis po clo:-(
Dr wcześniej mówił że spróbujemy iui dwa razy jeśli będzie klops to wtedy laparoskopia.
Muszę zacisnąć zęby i do przodu:tak: Oj jak czasem jest ciężko....

Tak też robiłam u Sztenca. Może u Ciebie jeszcze nie wszystko stracone dokąd nie ma @ jest nadzieja.
Jak Ty się czułaś po tej iui? Ja przez cztery dni czułam jajniki a później cały czas jak na @ i się doczekałam.

Lopop, głowa do góry. Póki nie ma @ nadal jest nadzieja. 3mam &&&&&&&

Tak też robiłam u Sztenca. Może u Ciebie jeszcze nie wszystko stracone dokąd nie ma @ jest nadzieja.
Jak Ty się czułaś po tej iui? Ja przez cztery dni czułam jajniki a później cały czas jak na @ i się doczekałam.
ja przy 1IUI tak się czułam , a teraz tylko ciągnęły jajniczki zamiennie i samopoczucie dobre oprócz wyraźnych objawów na piersiach - zrobiły się żyłkowate i takie duże -więc cholera gdzie to jest????? nie wiem już a nawet endo w 20dc przeszło 12 mm to chyba o czymś świadczy czy nie???
Lopop, głowa do góry. Póki nie ma @ nadal jest nadzieja. 3mam &&&&&&&
nie wiem już nic wiesz jakie t miałaś endo na wizycie kontrolnej????
Kobietki kto jest po IUI i jeszcze czeka?
i jak się czujecie?
ja objawy ciążowe nawet sikanie w nocy a od wczoraj zgaga
właściwie to jakoś tak nie żebym wierzyła że i się udało ale pomimo tego i tak mi jest przykro że nic nie ma na teście

reklama
Do góry