reklama
Karola z nadzieją
Fanka BB :)
Moja przyjaciółka zaszczepiła się 1 dawka nie wiedząc ze jest w ciąży. 2 dawka dopiero po 3 miesiącach jak okazało się, ze szczepionki są „bezpieczne” w ciąży. Mówi, ze nie ma na ta chwile zapisu co robić w takich przypadkach i wszędzie jest to uznawane. To samo dotyczy osób które po pierwszej dawce zachorowały na covid. Nie mogą w terminie przyjąć drugiej dawki. Może ostatecznie (co nie jest na razie nigdzie zapisane) będzie 3 dawka dla takich osób.Zastanawiam się czy w ogóle nie odpuścić tej drugiej dawki, zrobić poziom przeciwciał i podejść do transferu. Tylko pytanie czy będę mogła się zaszczepić jeszcze raz jakby od początku podwójną dawką np. po ciąży...
Karola z nadzieją
No ja musiałam przełożyć, bo termin 2 dawki miałam 3 dni przed punkcja.
Karola ale przełożyli Ci bez problemu? Dzwoniłaś na infolinię? Będziesz się szczepić w ciąży czy już po? (i czy to wtedy ma sens?)No ja musiałam przełożyć, bo termin 2 dawki miałam 3 dni przed punkcja.
eij
Dokładnie to Ci chciałam napisać. Ja szczepilam się dlatego 1 dawką Jonsona bo miałam już przeciwciała i lekarz powiedział że jedna dawka mi w zupełności wystarczy. Przez tego covida popadamy wszyscy chyba w psychozę trochę zrób te przeciwciała i zobacz ile tego masz. Ja jak bym miała wybierać to był zrezygnowała z drugiej dawki.Zastanawiam się czy w ogóle nie odpuścić tej drugiej dawki, zrobić poziom przeciwciał i podejść do transferu. Tylko pytanie czy będę mogła się zaszczepić jeszcze raz jakby od początku podwójną dawką np. po ciąży...
eij
Mój lekarz powiedział żeby nie szczepić się w pierwszym trymestrze ciąży. Ogólnie z tego co słyszę to ginekolodzy rekomendują szczepienie e 3 trymestrzeMoja przyjaciółka zaszczepiła się 1 dawka nie wiedząc ze jest w ciąży. 2 dawka dopiero po 3 miesiącach jak okazało się, ze szczepionki są „bezpieczne” w ciąży. Mówi, ze nie ma na ta chwile zapisu co robić w takich przypadkach i wszędzie jest to uznawane. To samo dotyczy osób które po pierwszej dawce zachorowały na covid. Nie mogą w terminie przyjąć drugiej dawki. Może ostatecznie (co nie jest na razie nigdzie zapisane) będzie 3 dawka dla takich osób.
eij
Kochana możesz zalogować się na swoje konto pacjent gov pl, anulowac to szczepienie i zapisać się przez pacjenta na kolejny terminKarola ale przełożyli Ci bez problemu? Dzwoniłaś na infolinię? Będziesz się szczepić w ciąży czy już po? (i czy to wtedy ma sens?)
Karola z nadzieją
Ja po prostu poszłam osobiście i odwołałam. Nie można tego zrobić przez infolinie. Pani była w szoku, ze chciało mi się przyjść, bo powiedziała, ze wystarczyłoby, ze nie przeszłabym na umówiony termin. Jeśli będę w ciąży to planuje zrobić w 2 trymestrze przeciwciała i skonsultować z lekarzem. Jeśli da mi zielone światło na szczepienie to się zaszczepieKarola ale przełożyli Ci bez problemu? Dzwoniłaś na infolinię? Będziesz się szczepić w ciąży czy już po? (i czy to wtedy ma sens?)
Karola z nadzieją
Jak się miało pierwsza dawkę to już nie można anulować w na pacjent.gov.pl. Trzeba iść niestety do punktuKochana możesz zalogować się na swoje konto pacjent gov pl, anulowac to szczepienie i zapisać się przez pacjenta na kolejny termin
reklama
Karola z nadzieją
W pierwszym tez bym się nie odważyłaMój lekarz powiedział żeby nie szczepić się w pierwszym trymestrze ciąży. Ogólnie z tego co słyszę to ginekolodzy rekomendują szczepienie e 3 trymestrze
Podziel się: