reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zastanawiam się czy w ogóle nie odpuścić tej drugiej dawki, zrobić poziom przeciwciał i podejść do transferu. Tylko pytanie czy będę mogła się zaszczepić jeszcze raz jakby od początku podwójną dawką np. po ciąży...

reklama
Zastanawiam się czy w ogóle nie odpuścić tej drugiej dawki, zrobić poziom przeciwciał i podejść do transferu. Tylko pytanie czy będę mogła się zaszczepić jeszcze raz jakby od początku podwójną dawką np. po ciąży...
Moja przyjaciółka zaszczepiła się 1 dawka nie wiedząc ze jest w ciąży. 2 dawka dopiero po 3 miesiącach jak okazało się, ze szczepionki są „bezpieczne” w ciąży. Mówi, ze nie ma na ta chwile zapisu co robić w takich przypadkach i wszędzie jest to uznawane. To samo dotyczy osób które po pierwszej dawce zachorowały na covid. Nie mogą w terminie przyjąć drugiej dawki. Może ostatecznie (co nie jest na razie nigdzie zapisane) będzie 3 dawka dla takich osób.

Dokładnie to Ci chciałam napisać. Ja szczepilam się dlatego 1 dawką Jonsona bo miałam już przeciwciała i lekarz powiedział że jedna dawka mi w zupełności wystarczy. Przez tego covida popadamy wszyscy chyba w psychozę trochę 😳 zrób te przeciwciała i zobacz ile tego masz. Ja jak bym miała wybierać to był zrezygnowała z drugiej dawki.

Moja przyjaciółka zaszczepiła się 1 dawka nie wiedząc ze jest w ciąży. 2 dawka dopiero po 3 miesiącach jak okazało się, ze szczepionki są „bezpieczne” w ciąży. Mówi, ze nie ma na ta chwile zapisu co robić w takich przypadkach i wszędzie jest to uznawane. To samo dotyczy osób które po pierwszej dawce zachorowały na covid. Nie mogą w terminie przyjąć drugiej dawki. Może ostatecznie (co nie jest na razie nigdzie zapisane) będzie 3 dawka dla takich osób.
Mój lekarz powiedział żeby nie szczepić się w pierwszym trymestrze ciąży. Ogólnie z tego co słyszę to ginekolodzy rekomendują szczepienie e 3 trymestrze

Karola ale przełożyli Ci bez problemu? Dzwoniłaś na infolinię? Będziesz się szczepić w ciąży czy już po? (i czy to wtedy ma sens?)
Kochana możesz zalogować się na swoje konto pacjent gov pl, anulowac to szczepienie i zapisać się przez pacjenta na kolejny termin

Karola ale przełożyli Ci bez problemu? Dzwoniłaś na infolinię? Będziesz się szczepić w ciąży czy już po? (i czy to wtedy ma sens?)
Ja po prostu poszłam osobiście i odwołałam. Nie można tego zrobić przez infolinie. Pani była w szoku, ze chciało mi się przyjść, bo powiedziała, ze wystarczyłoby, ze nie przeszłabym na umówiony termin. Jeśli będę w ciąży to planuje zrobić w 2 trymestrze przeciwciała i skonsultować z lekarzem. Jeśli da mi zielone światło na szczepienie to się zaszczepie :)

reklama
Do góry