reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Irlandzkie mamy 2011

Brawa dla Mateuszka ;-)

My idziemy na 2 weeks check-up w piatek, wiec bede mogla wypytac GP o pare rzeczy. Wczoraj sie troche zdenerwowalam bo Adas zwymiotowal mi 2x zaraz po posilku (raz po poludniu, raz wieczorem), ale dzis na szczescie wszystko w porzadku. No moze poza tym, ze je mi butelke "na raty" i jakos nie chce mu sie spac, no chyba ze u mnie na cyckach ;-)

zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - nad prawym oczkiem ma cos co wyglada jak guz. jestem pewna ze w nic nie wyrznal i tak mysle czy to moze byc jeszcze po porodzie? Nie jest sine ani go nie boli - ale mnie zastanawia - no bo jest :-/

reklama

Do tego: obwód główki:44cm.,długi na 64cm. i waży...7900g:baffled::-D:-D

Tichonek, ale dobrze zywisz swoje malenstwo :D Masz co nosic :) Nie pamietam, karmisz piersia czy butla?

Moja lala na 3 miesiace miala 63cm i 6280 . i to wydawalo mi sie duzo, no ale ja porownuje do synka, ktory mniejszy sie urodzil, poza tym dziewczynki sadrobniejsze

A my dzisiaj po pierwszej profesjonalnej sesji zdjeciowej ;-) Adas dzielnie zniosl wkladanie do koszyczka, chusty, ukladanie i "modelowanie" choc i tak wolal ukladac sie po swojemu wiec musielismy sie niezle nakombinowac. Teraz czekamy na efekty :-)

Mam pytanie - karmie Adasia butla (Aptamil). Nie wystarczalo mu 6 butelek wiec tydzien temu zwiekszylismy (po rozmowie z polozna) do 7-8 (zdaza sie, ze nie budzi sie w nocy na jedno karmienie), karmimy co 3 godziny. Ale nadal mamy (chyba?) "maly" problem bo zdarza sie, ze jedna butelke je przez te 3h: zje 30ml, zasypia, budzi sie po pol godzinie (czaem mniej), znow chce jesc, je 30ml, zasypia - i tak do konca butli. Na wszystkie karmienia raz, moze dwa zjada cala od razu, pozostale "na raty". Mniej wiecej trzyma sie godzin karmien i budzi sam (z +/- polgodzinnym poslizgiem).

Czy to normalne czy po prostu ja cos robie nie tak?

Josia Adaś jest jeszcze maleńki i to normalne,że tak je na raty:tak:Matt na cycu też czasem pociągnął dwa razy i zasypiał a czasem się przysysał na 20 minut:tak:Unormuje mu się,spokojnie,na razie widocznie woli pospać:-)
sloszym Matt jest na Aptamilu:tak:

reklama
a my jestesmy po 2 weeks check up. Adasko zdrowy, cudowny i w ogole "och i ach". No i mamy obserwowac ten "guzek" nad brwia - prawdopodobnie jest to mala cysta i lekarka powiedziala, ze liczy na to ze wchlonie sie sama - jesli nie, podejma decyzje co dalej przy 6 weeks check up: czy zostawiaja i czekaja, czy wycinaja. Probowalam poszperac po necie i poczytac jak taki zabieg by wygladal u takiego maluszka ale nic nie znalazlam sensownego - spotkala sie ktoras z was z czyms podobnym?

Poszlabym na spacer z Adasiem ale pogoda masakryczna...

Do góry