reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Irlandzkie mamy 2011

reklama
Josia ja tez mysle, ze to kolki.

A co do meldunkow to nie kumam. Ja jestem zameldowana u mojej babci, maz jest zameldowany u siebie (po slubie nie zmienialismy meldunkow) a Zuzi nie meldowalam. Teraz nie wiem czy mam ja meldowac czy nie. Jakos nie orientuje sie w tej sprawie.

Asienka z tego co zrozumialam wedlug prawa - jesli przebywasz/planujesz przebywac dluzej niz 3 miesiace za granica musisz to zglosic odpowiedniemu organowi i zostaniesz wymeldowana na okres tymczasowy (chyba ze chcesz byc na okres staly). Tak na prawde nikt tego do konca nie przestrzega, ale na upartego mozna sie przyczepic. Ot - wymysl poprzedniej epoki coby latwiej bylo miec obywateli na oku ;-)

Ja sama gdy mieszkalam u kuzynki przez wakacje musialam zaplacic mandat meldunkowy bo wscibska sasiadka doniosla, ze mieszkam u nich bez meldunku, a wg prawa po 4 dobach musze byc zameldowana na okres tymczasowy. Sam policjant wtedy przyznal, ze to glupota - ale zgodna z prawem.

josia to chyba nie ma sensu zebym meldowala mala w Polsce.

Asienka, my z mezem wiemy, ze tu zostajemy - wiec nie ma sensu wyrabiac ani Polskiego paszportu, ani tym bardziej meldowac dziecko w Polsce. Moim zdaniem Wszystko kwestia tego jak rodzice planuja swoja przyszlosc ;-)

Ja jestem :) zajrzalam na chwilke w przerwie miedzy praniem, wychowywaniem niegrzecznego psa (odkad pojawil sie Adas, Kazio ma mnie dokladnie tam gdzie slonce nie dochodzi). No i przede wszystkim Adasko daje mi w ostatnim tygodniu popalic - kolki mecza go juz mniej, ale nadal sie pojawiaja, moje dziecko coraz czesciej pragnie zeby ktos po prostu byl obok niego - wiec sobie lezymy, albo go karmimy - ten lobuz jest od tygodnia non stop glodny! Jest na Aptamilu, daje jesc wg"rozkladu" na opakowaniu - a moje dziecko i tak budzi sie rowno co 3 - 3.5h i wyje w nieboglosy dopoki nie dostanie butli:D Probowalam go pare razy przetrzymac i jakos zajac - gdzie tam wyje glosniej niz pies sasiadow do ksiezyca :D

I tak chcialam tylko napomknac tym mamom ktore szczepily siebie lub maluchy na H1N1- uznalam ze warto wspomniec, bo w Irlandii zdiagnozowano juz u 16 dzieci narkolepsje i potwierdzono, ze jest to "skutek uboczny" szczepionki. Jak na razie mowi sie tylko o 16 przypadkach, ale spodziewaja sie wiekszej ilosci zgloszen (nie mowili czy stwierdzono cos u doroslych)

Warning of more cases of flu vaccine disorder - The Irish Times - Mon, Sep 19, 2011

reklama
Josia mowisz ze glodomorka masz:tak:
Lenka tez jest na aptamilu byla na normalnym i co chwile sie dopominala o mleczkoa ale teraz zmienilismy jej na aptamil hungry milk 2 i rzadziej sie dopomina o mleczko :tak:

Do góry