reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Irlandzkie mamy 2011

reklama
Josia ja tez mysle, ze to kolki.

A co do meldunkow to nie kumam. Ja jestem zameldowana u mojej babci, maz jest zameldowany u siebie (po slubie nie zmienialismy meldunkow) a Zuzi nie meldowalam. Teraz nie wiem czy mam ja meldowac czy nie. Jakos nie orientuje sie w tej sprawie.

Asienka z tego co zrozumialam wedlug prawa - jesli przebywasz/planujesz przebywac dluzej niz 3 miesiace za granica musisz to zglosic odpowiedniemu organowi i zostaniesz wymeldowana na okres tymczasowy (chyba ze chcesz byc na okres staly). Tak na prawde nikt tego do konca nie przestrzega, ale na upartego mozna sie przyczepic. Ot - wymysl poprzedniej epoki coby latwiej bylo miec obywateli na oku ;-)

Ja sama gdy mieszkalam u kuzynki przez wakacje musialam zaplacic mandat meldunkowy bo wscibska sasiadka doniosla, ze mieszkam u nich bez meldunku, a wg prawa po 4 dobach musze byc zameldowana na okres tymczasowy. Sam policjant wtedy przyznal, ze to glupota - ale zgodna z prawem.

josia to chyba nie ma sensu zebym meldowala mala w Polsce.

Asienka, my z mezem wiemy, ze tu zostajemy - wiec nie ma sensu wyrabiac ani Polskiego paszportu, ani tym bardziej meldowac dziecko w Polsce. Moim zdaniem Wszystko kwestia tego jak rodzice planuja swoja przyszlosc ;-)

Ja jestem :) zajrzalam na chwilke w przerwie miedzy praniem, wychowywaniem niegrzecznego psa (odkad pojawil sie Adas, Kazio ma mnie dokladnie tam gdzie slonce nie dochodzi). No i przede wszystkim Adasko daje mi w ostatnim tygodniu popalic - kolki mecza go juz mniej, ale nadal sie pojawiaja, moje dziecko coraz czesciej pragnie zeby ktos po prostu byl obok niego - wiec sobie lezymy, albo go karmimy - ten lobuz jest od tygodnia non stop glodny! Jest na Aptamilu, daje jesc wg"rozkladu" na opakowaniu - a moje dziecko i tak budzi sie rowno co 3 - 3.5h i wyje w nieboglosy dopoki nie dostanie butli:D Probowalam go pare razy przetrzymac i jakos zajac - gdzie tam wyje glosniej niz pies sasiadow do ksiezyca :D

I tak chcialam tylko napomknac tym mamom ktore szczepily siebie lub maluchy na H1N1- uznalam ze warto wspomniec, bo w Irlandii zdiagnozowano juz u 16 dzieci narkolepsje i potwierdzono, ze jest to "skutek uboczny" szczepionki. Jak na razie mowi sie tylko o 16 przypadkach, ale spodziewaja sie wiekszej ilosci zgloszen (nie mowili czy stwierdzono cos u doroslych)

Warning of more cases of flu vaccine disorder - The Irish Times - Mon, Sep 19, 2011

reklama
Josia mowisz ze glodomorka masz:tak:
Lenka tez jest na aptamilu byla na normalnym i co chwile sie dopominala o mleczkoa ale teraz zmienilismy jej na aptamil hungry milk 2 i rzadziej sie dopomina o mleczko :tak:

Do góry