reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

intymna rozmowa

Moje każde dziecko jechało na mam i co 3godziny pily potem już ten czas sie wydłużył...wiesz ja miałam kiedyś sytuację mąż po niecałych 2tygodnisch do pracy musiał iść i sama musiałam sobie radzić ze wszystkim wtedy byłam po 2cc jeszcze...to dużo Ci pije duże się urodziło dziecko?

Mała 3740 i 57 cm. Położna mi mówiła że na raz za dużo wypija. I sama nie wie.co robić.

reklama
Mała 3740 i 57 cm. Położna mi mówiła że na raz za dużo wypija. I sama nie wie.co robić.
Ja karmiłam piersią dwoje dzieci, jedno mlekiem modyfikowanym ze względu na alergię i szybki powrót do pracy. :( Miałam 12 godzinny system zmianowy (18 lat temu były nieco inne przepisy i podejście do pracownika).
Wszystkie dzieci karmiłam do syta i na żądanie.
Aktualnie córka waży 51 kg/ 169 wzrostu, syn 50 kg / 171 wzrostu, maluch 16 kg / 104 cm. Nikt nie jest otyły, nie ma nadwagi i próchnicy. :) Owszem, do roku, jako bobasy, wyglądali jak małe Miszlenki, ale jak tylko zaczęły chodzić i się ruszać wszystko zgubiły. Teraz są wręcz nieco za szczupłe. Proszę się nie martwić na zapas. Dziecko teraz najintensywniej rośnie i potrzebuje jeść. Nie ma sensu dopajać go wodą. Do pół roku nawet nie zaleca się. Pierwsze lepsze info z netu:
Screenshot_20220724-093620.png

Już powie: kocham cię. Kocham wszystkich. Mamę, tatę, siostrę i brata. I psa. Wszystkich kocham.
Jejku, mój słodziak jak miał 2 lata to go zapytałam, czy mnie troszkę lubi. "Nie. Bardzo Cię lubię" 😍 ale mi mówi że mnie kocha. Siostrze też. A tacie wcale. Zapytany, mówi, że taty nie kocha 😔
Karm na żądanie. Ja karmiłam piersią. Urodziłam syna 3830, 57 cm. Córkę 3600, też 57 cm. Oboje dużo jedli z piersi (córa nadal je) i szybko przybierali. Na pół roku oboje po 10 kg. A synek na 2 lata miał 13,17 kg... Lekarki, położne, cały czas mówiły, że za gruby jest. Zaczął się ruszać i już przystopował z wagą. Córka na razie roku nie ma, ale już się nie przejmuję, że za duża. Niech je ile chce, teraz najintensywniej rośnie.

U nas dziewczynki mają niebieskie fajne oczy synek brązowe mój mąż ma taki dziwny kolor wpada w zielono niebieskie ciężko określić kolor🤣a ja brązowe mam oczy😁
U nas w rodzinie po tacie czarnookim i mamie zielonookiej są dwa błękitnookie dzieciaczki. Takie cudne. Też żartujemy.

U mnie tylko jedno dziecko ma "dziwną" grupę krwi, ale dopuszczalną.

Moje dzieci od początku jadły dużo i często. Więcej niż producent zalecał na opanowaniu. Młodszy do 10msc butla co 2h, w nocy też.Obaj urodzili się z wagą powyżej 4kg i już w szpitalu pediatra mówiła, że ich potrzeby będą duże i trzeba będzie dokarmiać.

reklama
Mi się marzy opiekunka do dzieci na kilka godzin w tygodniu, które ja i mąż mamy wolne. I dzieci mało chorujące w przedszkolu, żeby mama mogła pójść do pracy, zarobić na tę opiekunkę 😅
A Ty o czym marzysz? 🙂
Część a mi się marzy syn który wkocu zaczyna wszystko jeść, partner który mnie rozumie, chwila czasu dla siebie na realizację swoich planów a nie tylko gary i sprzątanie, marzy mi się odpoczynek i relaks. Ale to marzenia nie do spełnienia 😭

Do góry