reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Interpretacja wykresu

Witam, czy ktoś mógłby zerknąć na moj wykres? Czy jest jeszcze nadzieja?
Przestrzegam zasad, o tej samej porze, odpowiednią ilość snu, to samo miejsce. Dzisiaj 16 dpo i dalej testy negatywne. Teraz sprawdziłam i mam 37.2 temperature. Czy aplikacja dobrze wyznaczyła owu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi ❤️

Załączniki

• Screenshot_20240723_192001.jpg
    Screenshot_20240723_192001.jpg
    48,3 KB · Wyświetleń: 288
reklama
Witam, czy ktoś mógłby zerknąć na moj wykres? Czy jest jeszcze nadzieja?
Przestrzegam zasad, o tej samej porze, odpowiednią ilość snu, to samo miejsce. Dzisiaj 16 dpo i dalej testy negatywne. Teraz sprawdziłam i mam 37.2 temperature. Czy aplikacja dobrze wyznaczyła owu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi ❤️
Temperatura po owulacji raczej nie powinna spadać jak jak u Ciebie według tej aplikacji... 🤔 na podstawie samego wykresu powiedziałabym, że owulacji wtedy kiedy wyznaczyła aplikacja nie było. A jak inne objawy?

Brak objawów, nie czuje się ani okresowo, ani ciazowo. A wg Ciebie owulacja wystąpiła kiedy?
Owulację potwierdziłby skok o 0,2st, który utrzymałby się minimum 3 dni. 😉
Może pod koniec tego wyrkesu, tj. 11/12 dpo wedlug tej aplikacji? Wtedy byłby ten skok stopniowy, schodkowy (co też może sie zdarzać) Ale nie widzę niestety dokładnych poziomów temperatur na skali😉 więc to bardziej zgadywanie....

Wrzucam z temperatura. Czy wg Ciebie owu może być dopiero teraz?

Załączniki

• Screenshot_20240724_065657.jpg
    Screenshot_20240724_065657.jpg
    118,1 KB · Wyświetleń: 47
  • Screenshot_20240724_065706.jpg
    Screenshot_20240724_065706.jpg
    112,6 KB · Wyświetleń: 47
  • Screenshot_20240724_065711.jpg
    Screenshot_20240724_065711.jpg
    116,5 KB · Wyświetleń: 44
Czy mierzysz termometrem owulacyjnym który ma czułość do dwóch miejsc po przecinku? Jak długą masz fazę lutealna? Czy to Twoje pierwsze mierzenie czy któreś z kolei?

Czy mierzysz termometrem owulacyjnym który ma czułość do dwóch miejsc po przecinku? Jak długą masz fazę lutealna? Czy to Twoje pierwsze mierzenie czy któreś z kolei?
Niestety mam zwykły termometr z jednym miejscem. Juz mi przyszedł nowy z dwoma. Nie sądziłam, że jest az taka różnica, a czytałam właśnie ze lepiej mieć dwa miejsca. To moj pierwszy wykres. A faza lutealna... Hmmm, kiedyś parę miesięcy było okolo 15 dni, po poronieniu mam cykle raz dlugie, raz krótkie...

Niestety mam zwykły termometr z jednym miejscem. Juz mi przyszedł nowy z dwoma. Nie sądziłam, że jest az taka różnica, a czytałam właśnie ze lepiej mieć dwa miejsca. To moj pierwszy wykres. A faza lutealna... Hmmm, kiedyś parę miesięcy było okolo 15 dni, po poronieniu mam cykle raz dlugie, raz krótkie...
Obowiązkowo muszą być 2 miejsca po przecinku 😉 wtedy można coś stwierdzić. A jak ze śluzem?

reklama
No to przykro mi, ale ten obecny wykres idzie do kosza, bo nie da się nic z niego wyczytać jeśli był mierzony na złym termometrze. Pamiętaj że faza lutealna jest stała (ta od owulacji do okresu). Zmienna jest faza przed owulacja. Aby móc z dużym prawdopodobieństwem wyczytać z wykresu temperatury kiedy jest owulacja, trzeba tych pomiarów zrobić conajmniej kilka. I przydałoby się jeden lub dwa z nich potwierdzić na monitoringu usg u lekarza, żeby mieć pewność czy skoki temperatury odpowiadają owulacji.

Do góry