reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Interpretacja betaHCG

Cześć.

Chciałbym prosić o pomoc w interpretacji wyniku ponieważ nic nie mogę z niego zrozumieć, według normy wynik poniżej 5 wskazuje brak ciąży natomiast wynik równy bądź większy niż 25 zaleca się powtórzenie po 48 godzinach.
Reszta to bardzo duze wartosci.
Ogólnie wynik taki jak widać w załączniku więc nie wiem jak go zinterpretować, No bo niby powyżej 5 ale poniżej 25.
U mnie jest jeszcze dziwniejsza sytuacja ponieważ ostatnia miesiączka była 25-31.08 a zrobiłam 31.12 beta HCG i mój wynik zadziwił nie tylko mnie ale i kilka innych osób. Z wyniku mogę wywnioskować że jestem w 4-5 tygodniu ciąży bo beta wynosi 625 mlU. Jeszcze jutro idę powtórzyć betę by sprawdzić czy wzrasta.

reklama
U mnie jest jeszcze dziwniejsza sytuacja ponieważ ostatnia miesiączka była 25-31.08 a zrobiłam 31.12 beta HCG i mój wynik zadziwił nie tylko mnie ale i kilka innych osób. Z wyniku mogę wywnioskować że jestem w 4-5 tygodniu ciąży bo beta wynosi 625 mlU. Jeszcze jutro idę powtórzyć betę by sprawdzić czy wzrasta.
O kurcze to faktycznie trzymam kciuki zeby wzrosła i zeby bylo wszystko dobrze ❤

Najdłuższy cykl jaki widziałam[emoji846] ile średnio trwa Twój cykl?

Najdłuższy cykl jaki widziałam[emoji846] ile średnio trwa Twój cykl?
Póki nie miałam cesarskiego cięcia 3 lata temu to mój cykl wynosił 35-36 dni ale po porodzie zrobił się bardzo nie regularny i jest jak w kalejdoskopie raz na miesiąc raz na 3 a jak teraz widać to nawet i dużej 🙈

Czyli mogłaś mieć tak późno owulację. Sprawdź przyrost.
Ja przed ciążą miałam takie jak Ty teraz a po cięciu cykl jak w zegarku[emoji28]
Póki nie miałam cesarskiego cięcia 3 lata temu to mój cykl wynosił 35-36 dni ale po porodzie zrobił się bardzo nie regularny i jest jak w kalejdoskopie raz na miesiąc raz na 3 a jak teraz widać to nawet i dużej [emoji85]

reklama
Do góry