reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Samopoczucie mogło by być lepsze, z tyłu głowy cały czas o tym myślę... I stałam się ostatnio nawet bardziej nerwowa, myślę że to ze stresu. Będę robić betę w czwartek za tydzień, ale raczej nie wytrzymam do czwartku i będę robiła testy z moczu już od poniedziałku :p.
A Ty kiedy testujesz? W tym tygodniu czy w następnym? Jak się czujesz?

Widzę po Twoim nicku, że jesteśmy w tym samym wieku :)
Hej i jak robiłaś dzisiaj betę? ☺️

Tak, robiłam, ale wynik był dla mnie znany już przed badaniem, bo wczoraj dostałam okres...Przed nami trzecia (ostatnia) próba z inseminacją w kwietniu, jak się nie uda to będziemy działać z in vitro :). Na pewno się nie poddamy.
A Ty jak się czujesz?

Tak, robiłam, ale wynik był dla mnie znany już przed badaniem, bo wczoraj dostałam okres...Przed nami trzecia (ostatnia) próba z inseminacją w kwietniu, jak się nie uda to będziemy działać z in vitro :). Na pewno się nie poddamy.
A Ty jak się czujesz?
Przykro mi 😔 dobrze ze jeszcze próbujecie do IUI, trzymam mocno kciuki. Dziękuje u mnie samopoczucie dobre, za 1,5 tygodnia mamy wizytę USG.

Cześć, jestem tu nowa. Mam 34 lata, o dziecko staraliśmy się jakieś 5 lat. Dopiero w tym roku mąż zdecydował się na badania. Trzykrotne badanie nasienia (w różnych klinikach) wykazało azoospermię - całkowity brak plemników i zerowa szansa na uzyskanie plemnika. Leczył się farmakologicznie - bez skutecznie . Ja natomiast badam się regularnie i u mnie wszystko wygląda ok. W czerwcu przy co rocznym usg piersi wykryto u mnie guza, 1.09 został usunięty i 2 tyg. później okazało się, że jest to guz niezłośliwy. Kamień z serce, Więc wrócił temat dziecka. Jedyną naszą szansą, nadzieją jest inseminacja nasieniem dawcy... lub in vitro z nasieniem dawcy. Zawsze marzyłam o kochającej rodzinie, której nigdy nie miałam i zajście w ciąże miało być spełnieniem i celem życiowym. Informacja o tym, że dziecko nie będzie "wspólne" a z nasienia dawcy trochę zmiotła nas z planszy... Mam mętlik w głowie. Ale w tym miesiącu zapisuje nas do kliniki leczenia niepłodności na konsultację. Nie mamy czasu na zastanowienie, w styczniu kończę 35 lat :( . Trzymajcie kciuki...

Hej dziewczyny stworzyłam nowy temat dla nas starających się o dzidziusia poprzez inseminacje w tym nowy roku 🎉🍾2022 miejmy nadzieje ze lepszym.

Staram się z mężem o dziecko od 5 lat, jesteśmy zdrowi wyniki badań są super, nasienie męża również bardzo dobre, lecz dzidziusia nie ma, postanowiliśmy zgłosić się do Kliniki Bocian, i już w tym miesiącu czeka nas pierwsza inseminacja z czego bardzo się cieszę i czekam na relacje z waszych starań 😘🎊
Udało się????

Hej dziewczyny stworzyłam nowy temat dla nas starających się o dzidziusia poprzez inseminacje w tym nowy roku 🎉🍾2022 miejmy nadzieje ze lepszym.

Staram się z mężem o dziecko od 5 lat, jesteśmy zdrowi wyniki badań są super, nasienie męża również bardzo dobre, lecz dzidziusia nie ma, postanowiliśmy zgłosić się do Kliniki Bocian, i już w tym miesiącu czeka nas pierwsza inseminacja z czego bardzo się cieszę i czekam na relacje z waszych starań 😘🎊
Udało się???

reklama
Hej czy jest tu ktoś jeszcze po obecnej inseminacje ? Ja byłam wczoraj i miałam robioną na pękniętych pęcherzykach i czekamy co z tego wyjdzie

Do góry