Ciężko powiedzieć czy jestem zadowolona...wszyscy mili, wydają się profesjonalni, ale efektów brak ja na Twoim miejscu działałbym z mężem w między czasie, a w piątek przed inseminacją będziesz miała USG i zobaczysz na czym stoicie. Mi tak jeden cykl przepadł, bo okazało się, że w 11 d.c. było po owulacji i inseminacja odwołana. Niby niektórzy lekarze przeprowadzają inseminację na pękniętych pęcherzykachDziewczyny, to znowu ja. Nie mogę iść jutro na kontrolę do lekarza, bo w pracy załatwili mnie ze zdalną i nie mam jak się wyrwać. Jak już wcześniej pisałam, w piatek o 14 mam inseminacje - 14 dzień cyklu. Godzinę temu zrobiłam test owulacyjny i dużo nie brakuje już żeby był pozytywny (zdjęcie - na samym dole). I teraz się znowu zastanawiam czy to nie będzie za późno w piątek.. W czwartek o 5 rano mam zrobić zastrzyk na pęknięcie. Ja jestem już w takiej panice, że zaraz nic z tego nie będzie Co myślicie?Zobacz załącznik 1362080
reklama
No tylko, że działać już też nie możemy od dzisiaj, bo musi być przerwa kilka dni. No nic, zobaczymy. Oby nie był to stracony cykl..Ciężko powiedzieć czy jestem zadowolona...wszyscy mili, wydają się profesjonalni, ale efektów brak ja na Twoim miejscu działałbym z mężem w między czasie, a w piątek przed inseminacją będziesz miała USG i zobaczysz na czym stoicie. Mi tak jeden cykl przepadł, bo okazało się, że w 11 d.c. było po owulacji i inseminacja odwołana. Niby niektórzy lekarze przeprowadzają inseminację na pękniętych pęcherzykach
PAULANGELA
Fanka BB :)
Hej. Ja jestem po 2 nieudanych IUI i teraz przygotowujemy się do kolejnej w sobotę jadę na monitoring. Jak się nie uda to podejdziemy jeszcze do 4 a potem już tylko in vitro.Hej dziewczyny nie co zrobić jestem po 2 insyminacja która była ostatnio 10 dni temu i test negatywny jeszcze zrobię test z krwi ale wydaje się że nie jestem w ciąży i nie wiem czy jest sens iść na 3 insyminacja?
PAULANGELA
Hej jak tam u Ciebie?Gratulacje !
My jesteśmy po 2 inseminacji i tak się zastanawiamy, że jak się nie uda teraz to chyba zdecydujemy się na in vitro, ze względu na to, że inseminacja to 15% szans, czyli niewiele więcej od naturalnych starań (lekarz nam powiedział, że po roku nieudanych naturalnych prób to tylko 10% szans). Więc trochę nam szkoda tych pieniędzy na kolejne inseminacje, in vitro to jednak 40-50% szans i wybierają najsilniejsze "okazy" Są większe szanse na urodzenie zdrowego dziecka przez in vitro niż naturalnie. Nie wiem już sama też co robić, 1000 myśli na minutęHej. Ja jestem po 2 nieudanych IUI i teraz przygotowujemy się do kolejnej w sobotę jadę na monitoring. Jak się nie uda to podejdziemy jeszcze do 4 a potem już tylko in vitro.
Madzia_85
Zaciekawiona BB
3mam kciuki, żeby się udało. My jesteśmy po 3 nieudanych. Ostatnia w grudniu. Obecnie zostaliśmy zakwalifikowani do invitro protokół krótki. Czekamy na przyznanie dofinansowania.My jesteśmy po 2 inseminacji i tak się zastanawiamy, że jak się nie uda teraz to chyba zdecydujemy się na in vitro, ze względu na to, że inseminacja to 15% szans, czyli niewiele więcej od naturalnych starań (lekarz nam powiedział, że po roku nieudanych naturalnych prób to tylko 10% szans). Więc trochę nam szkoda tych pieniędzy na kolejne inseminacje, in vitro to jednak 40-50% szans i wybierają najsilniejsze "okazy" Są większe szanse na urodzenie zdrowego dziecka przez in vitro niż naturalnie. Nie wiem już sama też co robić, 1000 myśli na minutę
PAULANGELA
A na jakiej zasadzie dofinansowanie? Jakie warunki trzeba spełnić?3mam kciuki, żeby się udało. My jesteśmy po 3 nieudanych. Ostatnia w grudniu. Obecnie zostaliśmy zakwalifikowani do invitro protokół krótki. Czekamy na przyznanie dofinansowania.
Madzia_85
Zaciekawiona BB
Ja jestem z Bydgoszczy, miasto dofinansowuje invitroA na jakiej zasadzie dofinansowanie? Jakie warunki trzeba spełnić?
PAULANGELA
To super masz. Ja jestem z dalszych okolic Krakowa i tu niestety nie ma tegoJa jestem z Bydgoszczy, miasto dofinansowuje invitro
reklama
Wiesz może czy żeby się zakwalifikować wystarczy żeby jedna osoba była zameldowana w Bydgoszczy?Ja jestem z Bydgoszczy, miasto dofinansowuje invitro