reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
U mnie w poniedziałek 12dc i najprawdopodobniej kolejna IUI. Byłam w piątek na wizycie, był 9dc. Mam 6 pęcherzyków, 3 w lewym i 3 w prawym. Za dużo. Robia na max 3. W poniedziałek rano mam monitoring, jak będzie za dużo dojrzałych to będą przebijać... ovitrelle tez nie dostałam bo przy takiej ilości nie można.
Czy któraś z Was miała aż tyle pęcherzyków?

reklama
Hej
Mam pytamie do dziewczyn które miały insyminacja(ja po pierszej) i zastanawiam się czy to normalne że zaraz po lUl leje się wodny śluz już od 3 dni. Dędzie coś z tego.
U mnie nic się takiego nie działo. Nawet po samej IUI dość długo nie sikalam i tez nic nie wypłynęło. Później nie pamietam śluzu, wiec pewnie nie działo się nic spektakularnego

Witam. Już jakiś czas śledzę dane forum. Dużo można się z Niego dowiedzieć przydatnych rzeczy, także postanowiłam w końcu się zarejestrować.
Coś o mnie.. u męża stwierdzona niepłodność (zespół Sortiliego) także u Nas wchodzi w grę tylko inseminacja od dawcy. Jesteśmy po pierwszej w Grudniu, niestety nieudanej mimo 4 pęcherzyków w tym 3 rokujących.
Teraz w styczniu mija 3 cykl stymulowany Aromkiem. 1 cykl- 2 pęcherzyki , w grudniu już 4 a teraz w styczniu 6 pęcherzyków z czego 5 nadających się. Lekarka stwierdziła jednak że przestymulowalismy jajniki przepisala gonapeptyl na pęknięcie i już drugi dzień jestem na letrazolu dopochwowo ze względu żeby nie porobiły się torbiele z tylu pęcherzyków. Wstępnie ma być próba w lutym na cyklu naturalnym. Wizyta następna w poniedziałek. Okaże się co i jak 😊 widzę że nie tylko ja mam taką reakcję na stymulację tzn. aż 6 pęcherzyków.

U mnie w poniedziałek 12dc i najprawdopodobniej kolejna IUI. Byłam w piątek na wizycie, był 9dc. Mam 6 pęcherzyków, 3 w lewym i 3 w prawym. Za dużo. Robia na max 3. W poniedziałek rano mam monitoring, jak będzie za dużo dojrzałych to będą przebijać... ovitrelle tez nie dostałam bo przy takiej ilości nie można.
Czy któraś z Was miała aż tyle pęcherzyków?
Nie słyszałam w swojej Klinice że można przebijać pęcherzyki 🤔 mi mówili aby wziąć zastrzyki z gonapeptylu aby pękły i nie porobiły się torbiele. Hmm widać każdy lekarz inne zdanie 🙂😊

Dziewczyny, potrzebuje rady. Od 5 do 10 dnia cyklu biorę puregon na stymulacje. Dzisiaj ostatni zastrzyk. Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i są dwa pęcherzyki, ale lekarz stwierdził, że muszą jeszcze urosnąć. Nie dostałam kolejnej dawki puregonu więc rozumiem, że mają naturalnie rosnąć? W czwartek o 5 rano mam zrobić zastrzyk na pęknięcie pecherzyka, A w piątek o 14 inseminacja. Czy to nie za późno wszystko? Czy tak może być, że teraz naturalnie mają pęcherzyki rosnąć? Denerwuje się, ze pekna przed inseminacja.. Byłam tak zastresowana wizyta, ze o połowę nie zapytałam 🤦‍♀️

Dziewczyny, potrzebuje rady. Od 5 do 10 dnia cyklu biorę puregon na stymulacje. Dzisiaj ostatni zastrzyk. Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i są dwa pęcherzyki, ale lekarz stwierdził, że muszą jeszcze urosnąć. Nie dostałam kolejnej dawki puregonu więc rozumiem, że mają naturalnie rosnąć? W czwartek o 5 rano mam zrobić zastrzyk na pęknięcie pecherzyka, A w piątek o 14 inseminacja. Czy to nie za późno wszystko? Czy tak może być, że teraz naturalnie mają pęcherzyki rosnąć? Denerwuje się, ze pekna przed inseminacja.. Byłam tak zastresowana wizyta, ze o połowę nie zapytałam 🤦‍♀️
Hej. Tak pęcherzyki będą dalej rosły same, z reguły jak mi lekarka tłumaczyła do 2 mm na dobę potrafią urosnąć. Nie wiem ile te Twoje miały na wizycie 🤔 ale tak pękają przy 21-25mm zależy niby od organizmu jaki mamy. Ja miałam inseminację tak 36 godzin po zastrzyku na pęknięcie. Pozdrawiam.

Hej. Tak pęcherzyki będą dalej rosły same, z reguły jak mi lekarka tłumaczyła do 2 mm na dobę potrafią urosnąć. Nie wiem ile te Twoje miały na wizycie 🤔 ale tak pękają przy 21-25mm zależy niby od organizmu jaki mamy. Ja miałam inseminację tak 36 godzin po zastrzyku na pęknięcie. Pozdrawiam.
12 I 14 mm. Dziękuję za odpowiedź, trochę mi lżej :)

reklama
Do góry