reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    35
Hej . W piątek byla moja 1 inseminacja. Najgorsze to czekanie 🤦‍♀️ Ale czuje ze sie nie uda . 😭 2 lata się staramy . Mój ma mala ruchliwości plemnikow ... :( do tego byla na niepeknietym pęcherzyku a zastrzyk dostalam chwile przed .

reklama
Hej . W piątek byla moja 1 inseminacja. Najgorsze to czekanie 🤦‍♀️ Ale czuje ze sie nie uda . 😭 2 lata się staramy . Mój ma mala ruchliwości plemnikow ... :( do tego byla na niepeknietym pęcherzyku a zastrzyk dostalam chwile przed .
Musisz mieć pozytywne nastawienie i wierzyć ze się uda ! Ja tez miałam pare godzin przed zastrzyk :)

Co to poprawy nasienia u nas akurat problem z morfologia 3%
Mąż bierze fertiman plus (różne ma opinie) codziennie sok pomidorowy tabsy z czarnuszka i garsc orzechów brazylijskich i włoskich trochę przepisów robiłam z Akademi płodności luźne gacie czasem jeździ na rowerku telefonu nie trzyma już w kieszeni i w domu na samych gaciach chodzi
Porównując wyniki przed i po tym to wszystko znacznie się poprawiło liczba ruchliwość ale morfologia jak była 3 tak dalej 3

Musisz mieć pozytywne nastawienie i wierzyć ze się uda ! Ja tez miałam pare godzin przed zastrzyk :)

Co to poprawy nasienia u nas akurat problem z morfologia 3%
Mąż bierze fertiman plus (różne ma opinie) codziennie sok pomidorowy tabsy z czarnuszka i garsc orzechów brazylijskich i włoskich trochę przepisów robiłam z Akademi płodności luźne gacie czasem jeździ na rowerku telefonu nie trzyma już w kieszeni i w domu na samych gaciach chodzi
Porównując wyniki przed i po tym to wszystko znacznie się poprawiło liczba ruchliwość ale morfologia jak była 3 tak dalej 3
Mój bierze Nucleox . Kończy 4 opakowanie . I nic się nie poprawiło. Przed inseminacja udało im się 1.5 mil aby nadających się plemnikow .
Powiedzialam sobie ze do 3 razy próbuje ale nie stać mnie na in vitro wiec liczę ze sie uda .

Mój mąż bierze ponad rok ProsperM.
Na pierwszej wizycie morfologia 1% a przy późniejszych badaniach 6%. Staramy się dwa lata więc bierze to przez dwa lata, bez przerwy 2x dziennie
Zapisze sobie :) bo to nasze mąż już tez dość długo bierze a pamietam ze coś tam pisało ze chyba tylko 3 mce można może warto zmienić

Ale coraz bardziej zastanawiam się czy to faktycznie nasz problem bo w ilości i reszcie ma Ładne wyniki a mimo to coś nie idzie
Coś musi być jeszcze na rzeczy

Ja po clo zastrzyku ovitrel i dupku 2 iui nic nie odczuwam jeszcze czuliście coś od razu po iui ? Ja już 3 dni po i dalej nic nie czuje
Moja 2. U mnie tez lekko bolą piersi, ale kilka dni temu bolały bardziej wiec również podejrzewam, ze to od przyjętych hormonów. Podejdziemy jeszcze raz w grudniu do inseminacji jeśli się nie uda a w styczniu in vitro.
Mnie bolą piersi. 15 listopada miałam inseminacje a 19 listopada tak dziwnie bolał mnie brzuch - myślałam że mnie skręci. Nie wiem co to było. Czy może zaszkodził mi bigos mojej siostry 🙈 wsłuchuje się w siebie ale od tego zwariować idzie. Od 16 dnia cyklu biorę duphaston więc nie wiem jak on się ma do tego bólu brzucha

reklama
Do góry