reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Infekcje, zapalenie pecherza, starania o dziecko

reklama
Patrzałam,miałam tego paciorkowca 2 lata temu,musiałam antybiotyk brać,teraz mialam innego ,ale objawy te same,czyli pieczenie,ból .
Dziekuje, troche mnie uspokoilas!
Staramy sie o dziecko i przez te wszystkie infekcje mam wrazenie, ze nigdy sie nie uda :( no i nadal boje sie, ze to sie nigdy nie skonczy..

Masz już wyniki posiewu?
Mam i nadal jestem zalamana. Bylam u ginekologa, dal mi triderm. Mowila ze narazie sie wstrzyma z antybiotykiem. 22 sierpnia ide do ginekologa, ktory mi pobieral wymaz z pochwy.
Konsultowałam wyniki posiewu moczu, według labolatorium i Pani internistki nie ma czego leczyc, nawet nie podali jakie antybiotyki sa wrazliwe na to co mi wyszlo.
Jedyna deska ratunku jest Pani ginekolog w przyszly wtorek. Smaruje tym tridermem i jest moze odrobine lepiej z cewka moczowa ale za to po antybiotyku mam chyba znowu straszna grzybice…
Juz jak pisze to czy ktos sie orientuje czy moge uzywac lekow dopochwowych jak smaruje tridermem pochwe i cewke? Bo mam w domu w razie co lek od lekarza ale nie wiem czy moge to laczyc.

Załączniki

• IMG_2820.jpeg
    IMG_2820.jpeg
    79,5 KB · Wyświetleń: 44
Na szybko triderm działa na bakterie gram ujemne - czyli nie te, które Ci wyszły.
Dodatkowo ma w składzie klotrymazol, który działa przeciwgrzybiczo.
I steryd - a on może powodować, że skóra robi się jak pergamin, a potem piecze.

Osobiście bym odstawiła triderm - bo i w zalecaniach ma by nie używać w miejscach intymnych.

Na szybko triderm działa na bakterie gram ujemne - czyli nie te, które Ci wyszły.

Osobiście bym odstawiła triderm - bo i w zalecaniach ma by nie używać w miejscach intymnych.

reklama

Tyle ze lekarze w ogole nie biora pod uwage tych wynikow bo twierdzą, ze wszystko jest ok… dlatego juz skoro ta cewka powoduje dyskomfort to zdecydowalam sie posmarowac tak jak mowila Pani doktor.
Nie wiem juz jak mam gadac z lekarzami zeby wkoncu na powaznie wzieli ten problem i wzieli pod uwage te bakterie z moczu oraz te z wymazu i zaczeli mnie na to leczyc…

Do góry