reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Infekcje intymne, świąd sromu, gdzie szukać pomocy

Jak nie możesz gynoflor, to spróbuj np. invag, vitagyn c itp. jest tego trochę. Poza tym jeśli jest gronek, to normalne, że szczypie. Powolutku. Te nasiadowki już możesz robić. Tylko nie chciałabym, bys sie do nich zniechęciła. One mogą dawać dyskomfort przy infekcji. Ale jak wszystko jest wyleczone, to fajnie regenerują. To one pomogły mi za pierwszym razem i teraz też robią robotę. Siadam wieczorkiem do wiadomości 😉
A gdzie kupjesz? Bo mi w aptece powiedzieli, ze tylko w sklepach zielarskich

reklama
Bardzo dziękuję ♥️ Brak mi nadzieji od kiedy jest ten nawrót ale mimo wszystko gdzieś tam szukam przyczyn i staram się nie poddawać. Choć jak sama wiesz jest mega ciężko.
Jest. To nie ulega wątpliwościom, wywraca całe życie do góry nogami. Powiem ci jednak, że póki da sie coś z tym robić, trzeba działać. Mnie już niestety onkologia przywitała. Ale skoro oni mówią, że z tego da sie wyjść, to ja nie tylko w to wierzę. Mam zamiar to zrobić. I powiem ci, że już widzę różnicę, bo nie swędzi i nie boli 24h na dobę. Ostatni okres też nie pogorszył sprawy. A to znaczy, że skóra staje sie silniejsza. Więc działam. Żeby sie udało, sama musisz w to wpierw uwierzyć i działać mimo wszystko.

Jest. To nie ulega wątpliwościom, wywraca całe życie do góry nogami. Powiem ci jednak, że póki da sie coś z tym robić, trzeba działać. Mnie już niestety onkologia przywitała. Ale skoro oni mówią, że z tego da sie wyjść, to ja nie tylko w to wierzę. Mam zamiar to zrobić. I powiem ci, że już widzę różnicę, bo nie swędzi i nie boli 24h na dobę. Ostatni okres też nie pogorszył sprawy. A to znaczy, że skóra staje sie silniejsza. Więc działam. Żeby sie udało, sama musisz w to wpierw uwierzyć i działać mimo wszystko.
Onkologia ze względu właśnie na te stany zapalne? Częste infekcje? Czy to raczej nie jest powiązane z tym?

Onkologia, bo tam wzięli wycinek i wyszła dysplazja. Ale mam też inne proplemy.

Zioła kupuje najczęściej przez internet
Wycinek robiłaś na nfz, czy prywatnie? Ogólnie zaproponował Ci to ginekolog, czy musiałaś sama się prosić?
Przepraszam, że tak dopytuje ale cały czas mi po głowie chodzi jeszcze właśnie ten wycinek

Wycinek robiłaś na nfz, czy prywatnie? Ogólnie zaproponował Ci to ginekolog, czy musiałaś sama się prosić?
Przepraszam, że tak dopytuje ale cały czas mi po głowie chodzi jeszcze właśnie ten wycinek
W zasadzie, to szukałam tak jak ty. Widziałam, że ginekolodzy sobie nie radzą, bo ich leczenie nie przynosiło efektu. Więc szukałam. Wiedziałam, że onkolodzy patrzą inaczej, szerzej, nie boją sie mocniejszego leczenia. Wtedy pierwszy raz usłyszałam wycinek, liszaj twardzinowy. Jeden gość kazał nie zwlekać. Ale nie było mnie stać na to za bardzo prywatnie. Potem mój gin powiedział, że nie będzie mnie leczył póki nie skonsultuje sie z onkologiem bo to za długo trwa. I tak wylądowałam na onkologii na NFZ. Wzięli wycinek.

W zasadzie, to szukałam tak jak ty. Widziałam, że ginekolodzy sobie nie radzą, bo ich leczenie nie przynosiło efektu. Więc szukałam. Wiedziałam, że onkolodzy patrzą inaczej, szerzej, nie boją sie mocniejszego leczenia. Wtedy pierwszy raz usłyszałam wycinek, liszaj twardzinowy. Jeden gość kazał nie zwlekać. Ale nie było mnie stać na to za bardzo prywatnie. Potem mój gin powiedział, że nie będzie mnie leczył póki nie skonsultuje sie z onkologiem bo to za długo trwa. I tak wylądowałam na onkologii na NFZ. Wzięli wycinek.
Aj ja też myślałam może, że to ten liszaj ale ja objawy na sromie mam dopiero od tych dwóch miesięcy i z tego co czytałam zupełnie inaczej to wygląda.
A skąd jesteś? Masz do polecenia jakiś dobrych ginekologów z mazowieckiego? Okolice Warszawy bardziej

Aj ja też myślałam może, że to ten liszaj ale ja objawy na sromie mam dopiero od tych dwóch miesięcy i z tego co czytałam zupełnie inaczej to wygląda.
A skąd jesteś? Masz do polecenia jakiś dobrych ginekologów z mazowieckiego? Okolice Warszawy bardziej
Jestem z Krakowa. W Warszawie masz świetną poradnie leczenia sromu na NFZ. Mnie też tam wysyłają. Myślę, że warto tam iść. W razie czego wezmą wycinek, zrobią fototerapię.

reklama
Do góry