reklama
LadyCaro
Fanka BB :)
Jestem w szoku. Dla mnie to jest jakiś żart. A ja się zastanawialam czy papierów do Salvy nie przenieść...Jeszcze lekarz do mnie ze jak mi sie nie podoba to nie musimy robić punkcji i moge isc do domu... mój wybór. Miałam wyrzuty bo zrobiłam panike przy innych dziewczynach wiec pewnie jeszcze je zestresowałammimo, że punkcja okazala sie do przezycia to to jak mnie potraktowali, tak z zerową empatią zarysowało naszą wspolprace. To nie jest fair ze robia nam badania do narkozy, my przekonane ze znieczulenie ogolnie a tu hehe jednak nie. I jeszcze tekst: TAKIE ZNIECZULENIA TO JUŻ NIE STANDARD W KILINKACH o.o Uwazam ze to jest troche słabe bo nie tylko ja bylam zdziwiona. A jednak zaufanie do Kliniki/lekarza w ivf jest bardzo wazne
sunshine97
Mialam sporo pustych pęcherzyków. Z 25 zrobiło sie 14 a dojrzalych z tego 9. I teraz zapłodnią tylko 6 i kazali podjac decyzje czy je wyrzucamy czy mrozimy. Ale jak zamrozimy na program to wtedy 2 procedura jest bez stymulacji i dzialamy tylko na 3.. możemy zamrozic komercyjnie za 1100 zł ale to znow nie bedzie 1 procedura tylko w nastepnej znowu stymulacja + te 3 komorki jak po stymulacji bedzie za mało. I nie mam pojęcia co robić. Co Wy byscie zrobily na moim miejscu? Przez to wszystko jestem emocjonalnie rozjechana
Leanne
Szok.Jeszcze lekarz do mnie ze jak mi sie nie podoba to nie musimy robić punkcji i moge isc do domu... mój wybór. Miałam wyrzuty bo zrobiłam panike przy innych dziewczynach wiec pewnie jeszcze je zestresowałammimo, że punkcja okazala sie do przezycia to to jak mnie potraktowali, tak z zerową empatią zarysowało naszą wspolprace. To nie jest fair ze robia nam badania do narkozy, my przekonane ze znieczulenie ogolnie a tu hehe jednak nie. I jeszcze tekst: TAKIE ZNIECZULENIA TO JUŻ NIE STANDARD W KILINKACH o.o Uwazam ze to jest troche słabe bo nie tylko ja bylam zdziwiona. A jednak zaufanie do Kliniki/lekarza w ivf jest bardzo wazne
To pokazuje jak bardzo lekarzom zależy na pacjentkach..co za tekst.
Bardzo Ci współczuję tej sytuacji.
LadyCaro
Ja w takiej sytuacji zniszczyłabym resztę komórek. Komórki ogólnie mrożą się gorzej niż zarodki i jest większe prawdopodobieństwo, że zdegereuja przy rozmrazaniu, a ich jest i tak tylko 3.Mialam sporo pustych pęcherzyków. Z 25 zrobiło sie 14 a dojrzalych z tego 9. I teraz zapłodnią tylko 6 i kazali podjac decyzje czy je wyrzucamy czy mrozimy. Ale jak zamrozimy na program to wtedy 2 procedura jest bez stymulacji i dzialamy tylko na 3.. możemy zamrozic komercyjnie za 1100 zł ale to znow nie bedzie 1 procedura tylko w nastepnej znowu stymulacja + te 3 komorki jak po stymulacji bedzie za mało. I nie mam pojęcia co robić. Co Wy byscie zrobily na moim miejscu? Przez to wszystko jestem emocjonalnie rozjechana
Ale to oczywiście moje zdanie.
Gosia0132
Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca! Bardzo współczuje i sciskam!Jeszcze lekarz do mnie ze jak mi sie nie podoba to nie musimy robić punkcji i moge isc do domu... mój wybór. Miałam wyrzuty bo zrobiłam panike przy innych dziewczynach wiec pewnie jeszcze je zestresowałammimo, że punkcja okazala sie do przezycia to to jak mnie potraktowali, tak z zerową empatią zarysowało naszą wspolprace. To nie jest fair ze robia nam badania do narkozy, my przekonane ze znieczulenie ogolnie a tu hehe jednak nie. I jeszcze tekst: TAKIE ZNIECZULENIA TO JUŻ NIE STANDARD W KILINKACH o.o Uwazam ze to jest troche słabe bo nie tylko ja bylam zdziwiona. A jednak zaufanie do Kliniki/lekarza w ivf jest bardzo wazne

tu jest dziwna rozbieżność bo po co robili badania pod znieczulenie ? Wyciąganie pieniędzy z MZ?

Ja mrozililam, ale u nas wyszły trzy słomki. Pamiętaj, ze oocyty gorzej rozmrażają się niż zarodkiMialam sporo pustych pęcherzyków. Z 25 zrobiło sie 14 a dojrzalych z tego 9. I teraz zapłodnią tylko 6 i kazali podjac decyzje czy je wyrzucamy czy mrozimy. Ale jak zamrozimy na program to wtedy 2 procedura jest bez stymulacji i dzialamy tylko na 3.. możemy zamrozic komercyjnie za 1100 zł ale to znow nie bedzie 1 procedura tylko w nastepnej znowu stymulacja + te 3 komorki jak po stymulacji bedzie za mało. I nie mam pojęcia co robić. Co Wy byscie zrobily na moim miejscu? Przez to wszystko jestem emocjonalnie rozjechana

Ann2907
tez wlasnie sie zastanawiam co zrobie w takiej sytuacji, jakby sie okazało ze mam więcej tych komórek i jakbym miała duużą nadwyżkę, czyli nie wiem z 10 dojrzałych to bym mroziła, ale 3 to bym zniszyczyla, żeby nie tracić proceduryMialam sporo pustych pęcherzyków. Z 25 zrobiło sie 14 a dojrzalych z tego 9. I teraz zapłodnią tylko 6 i kazali podjac decyzje czy je wyrzucamy czy mrozimy. Ale jak zamrozimy na program to wtedy 2 procedura jest bez stymulacji i dzialamy tylko na 3.. możemy zamrozic komercyjnie za 1100 zł ale to znow nie bedzie 1 procedura tylko w nastepnej znowu stymulacja + te 3 komorki jak po stymulacji bedzie za mało. I nie mam pojęcia co robić. Co Wy byscie zrobily na moim miejscu? Przez to wszystko jestem emocjonalnie rozjechana
nieznośne_poplątanie
U mnie moja prowadząca powiedziała, że jeśli będzie więcej niż 4 w nadwyżce, to wtedy by rozważała mrożenie, ale mniej nie ma sensu. Ciekawe swoją drogą czy ta nadwyżka jest traktowana jako procedura, bo mi powiedzieli, że do drugiej procedury nie będzie można podejść dopóki nie wykorzysta się tych zamrożonych komórek.
penguinlicious
Czekam z zaciśniętymi mocno kciukami!!Pewnie zadzwonią po południu dopiero. Wtedy dzwonili po 16.

reklama
Devin
Moderator
Ja bym podeszła drugi raz do stymulacji a te zniszczyłaMialam sporo pustych pęcherzyków. Z 25 zrobiło sie 14 a dojrzalych z tego 9. I teraz zapłodnią tylko 6 i kazali podjac decyzje czy je wyrzucamy czy mrozimy. Ale jak zamrozimy na program to wtedy 2 procedura jest bez stymulacji i dzialamy tylko na 3.. możemy zamrozic komercyjnie za 1100 zł ale to znow nie bedzie 1 procedura tylko w nastepnej znowu stymulacja + te 3 komorki jak po stymulacji bedzie za mało. I nie mam pojęcia co robić. Co Wy byscie zrobily na moim miejscu? Przez to wszystko jestem emocjonalnie rozjechana