reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny u mnie 6dpt i na pinku biel…. Chyba przeczucia mnie nie myliły - to nie mój czas
Poczekaj jeszcze u mnie na początku też była biel ,dopiero po czasie coś tam na teście było widać (w sensie 15 min od zrobienia gdzie teoretycznie jest już wynik niewiarygodny ) a potem z każdym dniem test już wyraźniejszy .Dziś 8dpt .Głowa do góry daj sobie jeszcze chociaż te 2-3 dni mocno trzymam kciuki ,że jeszcze będzie dobrze .

Załączniki

• IMG_20250115_082620.jpg
    IMG_20250115_082620.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 97
reklama
Poczekaj jeszcze u mnie na początku też była biel ,dopiero po czasie coś tam na teście było widać (w sensie 15 min od zrobienia gdzie teoretycznie jest już wynik niewiarygodny ) a potem z każdym dniem test już wyraźniejszy .Dziś 8dpt .Głowa do góry daj sobie jeszcze chociaż te 2-3 dni mocno trzymam kciuki ,że jeszcze będzie dobrze .
już 6h minęło więc cóż jakby coś było to by się pojawiło

Tak to jest ciężkie, walczysz o marzenie wiesz ze kwota się spora a szanse male. Ale jak dziewczyny piszą, jeżeli masz dobre amh lekarz jest w stanie zrobić stymulacje i wydobyć jak najwięcej jajeczek to super. Po czym badanie zarodków i już szanse dużo większe. Badanie zarodków jest drogie ale jak popatrzysz ze masz 6 zarodków i szykować się co chwilę do transferu za który płacisz, brać leki itd... a tu byś miała przebadany odrazu zarodek i większa pewnośc :)
O ile uda się coś.. to na pewno będziemy badac.
Przegadajcie na spokojnie jak emocje opadną. 🤞 I dawaj znać w którą stronę idziecie.
Dzis już ta rozmowa odbyła się...bo miałam jeszcze konsultację z immunologiem
No i idziemy w to..
Ostatnia szansa.

Dzięki! Przejrzę
Ja jeszcze trochę siły mam..natomiast przyszly ojciec dziecka niekoniecznie.. bo dla niego 2% to 0 :(
I wczoraj niestety był ciężki dzień po wizycie.
Przepraszam, że się wcinam, ale niektóre dziewczyny mnie kojarzą. Pierwszy raz podchodziłam do IVF w Australii w wieku 41 lat. Lekarka powiedziała, że szansa na naturalną ciążę 2% a z IVF 5-7%. Tuż przed rozpoczęciem stymulacji - naturalna ciąża. Urodziłam zdrową córeczkę w wieku 42 lat. Tak, że statystyki to tylko statystyki, a życie to życie. Nie trać wiary. Warto walczyć. O drugie walczyliśmy już z IVF, wyczerpując wszystkie opcje i się nie udało, ale miałam już 45 lat. Wiem, że zrobiłam wszystko. Nie myśl o statystykach. Trzymam kciuki.

Dziewczyny mam pytanie do tych które przed transferem miały zalecony cyclogest albo coś podobnego, czy ja przed transferem też mam go aplikować czy dopiero po?
Bo się tak zastanawiam czy jak ten czopek tam będzie to czy będą mieli dostęp żeby umieścić zarodek 😅

Dziewczyny mam pytanie do tych które przed transferem miały zalecony cyclogest albo coś podobnego, czy ja przed transferem też mam go aplikować czy dopiero po?
Bo się tak zastanawiam czy jak ten czopek tam będzie to czy będą mieli dostęp żeby umieścić zarodek 😅
Ja jak miałam przed południem to nie brałam wzięłam po transferze..

Ja zaaplikowałam normalnie rano a transfer miałam po 13 , lekarz nic nie mówił że coś przeszkadza, więc myślę, że luz🙂

Czyli nikt nie dzwonił😁 super!

Oczywiście że stosować :) lekarz sobie poradzi. U mnie w klinice zawsze powtarzają że leki mają być stosowane w dniu transferu bez pomijania/przesuwania godzin.

reklama
Do góry