reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny w piątek mamy badania potrzebne do rozpoczęcia procedury.
Napewno będą mi robic wymazy tak coś wspomnieli ale kwestia tego czy sie wstrzymać z seksem czy nie ma takiej potrzeby?
Lepiej się wstrzymać ze dwa dni.
Ostatnio miałam pobierane wymazy a dzień przed się seksiliśmy. Zapomniałam. Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie.
Kiedy zaczynasz stymulację? :)

reklama
Mam odpowiedz z MZ. Dobrze kumam, że nie powinni mi policzyć? 🤔 Ciąża kliniczna to z serduszkiem jak sprawdziłam. Na 1 usg był sam pęcherzyk, a dopiero na 2 wizycie było serce
IMG_9513.jpeg

Mam odpowiedz z MZ. Dobrze kumam, że nie powinni mi policzyć? 🤔 Ciąża kliniczna to z serduszkiem jak sprawdziłam. Na 1 usg był sam pęcherzyk, a dopiero na 2 wizycie było serce Zobacz załącznik 1680617
Dokładnie tak. Na stronie Gamety widziałam nawet: “Ciąża kliniczna to ciąża potwierdzona badaniem ultrasonograficznym, w którym uwidoczniono bicie serca płodu tzw. FHR”

Dokładnie tak. Na stronie Gamety widziałam nawet: “Ciąża kliniczna to ciąża potwierdzona badaniem ultrasonograficznym, w którym uwidoczniono bicie serca płodu tzw. FHR”
Ech czyli ja równie dobrze też bym mogła znowu się dopominać zwrotu za moją ostatnią wizytę 🙈 @Gosia0132 a Ty w Gamecie? Bo u mnie udało się dopiero jak wprost prosiłam MZ o interwencję w klinice jak mnie policzyli za wizytę za którą nie powinni, wtedy MZ wysłało do nich pismo mailem wraz z moim mailem załączonym. Wcześniej się upierali że wszystko ok i że oni się kontaktowali z MZ żeby to wyjaśnić, tylko coś im to nie wychodziło.

Ech czyli ja równie dobrze też bym mogła znowu się dopominać zwrotu za moją ostatnią wizytę 🙈 @Gosia0132 a Ty w Gamecie? Bo u mnie udało się dopiero jak wprost prosiłam MZ o interwencję w klinice jak mnie policzyli za wizytę za którą nie powinni, wtedy MZ wysłało do nich pismo mailem wraz z moim mailem załączonym. Wcześniej się upierali że wszystko ok i że oni się kontaktowali z MZ żeby to wyjaśnić, tylko coś im to nie wychodziło.
Ja w Bocianie. Sama zdziwiłam się, że mnie skasowali bo z nimi jak dotąd nie było żadnych problemów. No jestem bardzo ciekawa jak ustosunkują się do pisma

Lepiej się wstrzymać ze dwa dni.
Ostatnio miałam pobierane wymazy a dzień przed się seksiliśmy. Zapomniałam. Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie.
Kiedy zaczynasz stymulację? :)
My w piątek mamy umówione badania .
Na kawalfikacji mówiono nam że będą dzwonić w celu umówienia badań a od terminu badań w ciągu 2 tygodnii trzeba będzie się umówić do lekarza na wizytę startowa
Także nie wiem jak to będzie wyglądało i kiedy zaczniemy.
Wizyta startowa to jest wizyta na początku cyklu?
Mam nadzieję że tak bo nie chce jeszcze czekać kolejnego miesiaca

reklama
Mi całkowicie zeszli do 11tc
Schodzilas jakas stopniowo z leków ? Bo mi lekarka na wizycie w sobotę (wgl zastępstwo ) kazała w 10 tyg wszystko odstawić i nara 🤣 od razu umówiłam się do swojej na wizyte bo czuje dyskomfort psychiczny, że na hura wszystkiego jednego dnia już nie brac 😵‍💫

Do góry