reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

No właśnie mnie to też mocno dziwi, a u mnie tylko na kartce z przygotowaniem jest napisane, że konsultacja z anestezjologiem przed zabiegiem i tyle. Nawet nie wiem co zabrać, bo tych informacji też nie dostałam. Niby wszystko miało być na kartce, a jak dotarłam do domu i zaczęłam czytać, to okazało się, że nie ma tam praktycznie nic istotnego. 🙄
a może zadzwonić i dopytać?
Dla mnie dziwnie bez badań, wiadomo, to jest krótka narkoza, ale jednak narkoza...

reklama
a może zadzwonić i dopytać?
Dla mnie dziwnie bez badań, wiadomo, to jest krótka narkoza, ale jednak narkoza...
Już wczoraj pisałam maila odnośnie umowy, bo na kartce mam zapisane, że mam zabrać ze swojego miasta umowę, a się okazuje, że nic nie muszę zabierać. Słaby przepływ informacji tam mają. No w każdym razie badania zrobiłam, zabiorę koszulę, skarpetki, jakieś klapki. :p

Już wczoraj pisałam maila odnośnie umowy, bo na kartce mam zapisane, że mam zabrać ze swojego miasta umowę, a się okazuje, że nic nie muszę zabierać. Słaby przepływ informacji tam mają. No w każdym razie badania zrobiłam, zabiorę koszulę, skarpetki, jakieś klapki. :p
ja koszuli nie musiałam, wystarczyła ta kiiecka którą tam mają, kapcie też miałam jednorazowe w klinice. No ale lepiej zabrać.

U mnie też zero badań tylko ankieta na kartce. Weź dłuższą koszulę żebyś czuła się komfortowo, że nic Ci się nie podwinie jak z niewiadomych przyczyn trafisz na łóżko po zabiegu ;) Klapki i skarpetki na sobie też miałam. No i wodę zabierz i jakąś kanapkę. Trzeba być na czczo a może Ci się lekko kręcić w głowie po samym zabiegu. Nie straszę, ale weź na wszelki wypadek chusteczki nawilżane- ja wymiotowałam w drodze do domu, ale to są skrajne przypadki.

Miszka0109
Też się zastanawiam czy są szanse że ruszy. Może po prostu leniuszki mamy i oby tak bylo
Robiłaś dzisiaj test? U mnie biały jak cholera... niby człowiek wiedział, a jednak się łudził. Byle do wyników jutro.
Masz jakieś objawy? Ja się czuję, jak na okres typowo.

U mnie też zero badań tylko ankieta na kartce. Weź dłuższą koszulę żebyś czuła się komfortowo, że nic Ci się nie podwinie jak z niewiadomych przyczyn trafisz na łóżko po zabiegu ;) Klapki i skarpetki na sobie też miałam. No i wodę zabierz i jakąś kanapkę. Trzeba być na czczo a może Ci się lekko kręcić w głowie po samym zabiegu. Nie straszę, ale weź na wszelki wypadek chusteczki nawilżane- ja wymiotowałam w drodze do domu, ale to są skrajne przypadki.
Dzięki. Właśnie Akurat narkozę zawsze dobrze znoszę, więc mam nadzieję, że i tym razem też pójdzie bez problemu. O kanapce i wodzie też myślałam. No nic, byle do jutra, bo dziś już odczuwalnie ciasno w podbrzuszu. 😅

reklama
A ta pierwsza beta była w którym dpt? Czyli jest jeszcze nadzieja, cudownie!

U mnie to była ciąża naturalna, ale gdybym miała przełożyć to na DPT to było by to 5dpt

Trzeba pamiętać, że implantacja ma prawo trwać i u jednych ma prawo być wcześniej u drugich później. Tam jest praktycznie cały tydzień na te implantacje więc naprawdę nie ma co się sugerować według mnie.
Wiem, że nie jest łatwo ale trzeba mieć te malutką iskierkę nadziei. Dla mnie każda z was jest tu prawdziwą bohaterką ❤️

Do góry