reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Z aktualizacji - torbiel świetnie się bawi, ma teraz ponad 6 cm. Mam adenomioze i endometrioze na 90% 4 stopień. Jakie kolwiek invitro w obecnej sytuacji, a tym bardziej transfer zarodka nie ma większego sensu. Żadne leki nie zlikwidują tej torbieli, zostaje operacja lub ściągnięcie jej i podanie do wewnątrz leku przed stymulacją 🙄
Lekarz dziwił się, że nikt wcześniej nie połączył kropek, bo obraz macicy już sugeruje lekką adenomioze i jej zrotowanie, plus Cp, plus kiepska jakoś komórek w poprzedniej stymulacji, nie znikająca torbiel po punkcji itp. ehhh ....

Ostatnia edycja:
reklama
Z aktualizacji - torbiel świetnie się bawi, ma teraz ponad 6 cm. Mam adenomioze i endometrioze na 90% 4 stopień. Jakie kolwiek invitro w obecnej sytuacji, a tym bardziej transfer zarodka nie ma większego sensu. Żadne leki nie zlikwidują tej torbieli, zostaje operacja lub ściągnięcie jej i podanie do wewnątrz leku przed stymulacją 🙄
Lekarz dziwił się, że nikt wcześniej nie połączył kropek, bo obraz macicy już sugeruje lekką adenomioze i jej zrotowanie, plus Cp, plus kiepska jakoś komórek w poprzedniej stymulacji, nie znikająca torbiel po punkcji itp. ehhh ....
O niee, strasznie mi przykro :( A czy masz wstępnie ustalone co zrobisz z tą torbielą? Czy operacja czy ściągnięcie i podanie leku?

Jejuuu, przykro mi 🙄 to ten lekarz z nowej kliniki Cię zdiagnozował?

A dla dziewczyn dociekliwych, ja aż tak bardzo sie nie zagłębiałam, bardziej pod kątem dziecka i pasożytów ale obiło mi się u któregoś z lekarzy Jaśkiewicza lub kogoś innego, że endometrioza lub pochodne miga być wywołane przywra. Jak się człowiek zagłębi to czarna magia, ale jak czytałam historię ludzi którzy przeszli stany ciężkie i siebwyleczyli, choroby się cofały to niedowiary. Czestoniedobor b12 może być jednym z objawów tasiemca i supelemntujac go siendokarmia, człowiek zamiast lepiej to człowiek się gorzej czuje. Dla mnie szok. Każdy z taką wiedzą robi co chce, ale jedno koleżanka co uczy się na lekarza potwierdziła, że fakt, temat pasożytów mają bardzo ograniczony na studiach.

Załączniki

• IMG_9962.jpeg
    IMG_9962.jpeg
    163,8 KB · Wyświetleń: 65
krwiaka na szczęście już nie ma ale ciśnienie wysokie + tsh też poszło w górę a zawsze miałam dobre 🙈 we wtorek mam kardiologa, jutro będę dzwonić zapisać się do endokrynologa.
ojej, mam nadzieję, ze to się szybko ustabilizuje. Jesteś już w drugim trymestrze, prawda? Mi się kojarzy, ze Ty dwa tygodnie do przodu ode mnie, ja jestem 13+1 teraz

reklama
Do góry