reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
reklama
Ja zakwas robię sama. Wychodzi rewelacja! Buraka kroisz na kawałki, (u mnie im mniejsze tym lepsze zastosowanie na później np. do sałatki) wrzucasz go do słoika razem z ząbkiem czosnku, liściem laurowym, kilkoma ziarnami ziela angielskiego i pieprzu i zalewasz solanką temp. pokojowej (na 1 litr przegotowanej wody 1 łyżka soli kamiennej). Słoik zakręcasz i odstawiasz na jakiś czas
no właśnie moja bratowa robiła i jej splesniał. Więc nie wiem od czego to zależy.
 
Do góry