wszystko zależy czy masz wskazania do np. Heparyny. Ewentualnie prolutex (progesteron) ale to nie jest standard.Dziewczyny z głupich pytań, czy po stymulacji są później jeszcze jakieś leki w zastrzykach? Gonapeptyl to już dla mnie taka katorga, że aż na samą myśl boli
reklama
Nooo beta jak bliźniaczaOdpisał mi lekarz, że jest ok progesteron, więc jestem spokojna, ale ta beta szybko rośnie faktycznie, trochę się jej boję, że się serio podzielił zarodek
Lea2022
Moderator
Ja miałam 12dpt betę 207Dobra mam
Beta 12 dpt 1218,31 miu/ml
9 dpt było 294,65
Progesteron za to jest 28 ng/ml, a był 38 w środę.. pisać do lekarza prowadzącego, że jest taki spadek? Jak myślicie?
raisonnablement
Fanka BB :)
Właśnie widzę, że każdy przypadek inny. Zniosę jajo do poniedziałku, chciałabym już wiedzieć wszystkoJa miałam 12dpt betę 207
Lea2022
Moderator
Czekaj, sprawdzę jak miałam w poprzedniej ciąży...Właśnie widzę, że każdy przypadek inny. Zniosę jajo do poniedziałku, chciałabym już wiedzieć wszystko
olka11135
Właśnie widzę, że każdy przypadek inny. Zniosę jajo do poniedziałku, chciałabym już wiedzieć wszystko
U mnie nie po transerze, więc mogę tylko powiedzieć, że 15dpo miałam betę koło 1000 i ciąża była pojedyncza.
Normy dla każdego tygodnia są bardzo szerokie.
Aileen31
Ja miałam Clexane, ale chyba nie każdy ma.Dziewczyny z głupich pytań, czy po stymulacji są później jeszcze jakieś leki w zastrzykach? Gonapeptyl to już dla mnie taka katorga, że aż na samą myśl boli
Lea2022
Moderator
@raisonnablement w poprzedniej ciąży byłam po IUI ale przeliczając dni to analogicznie do 11dpt miałam 966, a 13dpt 2226 - także dość podobnie do Twoich wyników w sumie.
reklama
LadyCaro
no właśnie moja bratowa robiła i jej splesniał. Więc nie wiem od czego to zależy.Ja zakwas robię sama. Wychodzi rewelacja! Buraka kroisz na kawałki, (u mnie im mniejsze tym lepsze zastosowanie na później np. do sałatki) wrzucasz go do słoika razem z ząbkiem czosnku, liściem laurowym, kilkoma ziarnami ziela angielskiego i pieprzu i zalewasz solanką temp. pokojowej (na 1 litr przegotowanej wody 1 łyżka soli kamiennej). Słoik zakręcasz i odstawiasz na jakiś czas