reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
mogę zadzwonić z ciekawości, ale w sumie co mi to da, tylko informację. Nic się nie przyspieszy. Zobaczymy.
Mniej stresu, a z drugiej strony skoro właściciel Parens jeszcze nie wie dokładnie, to myślę że narazie kliniki są postawione przed tym samym dokumentem. Czekamy na informacje, gdybym wiedziała coś wcześniej dam znać. Stwierdził że Panie w urzędzie chcą spokoj, z tym że to dziwne przeważnie maja rozliczenia w styczniu, że rok urzędowy jest do końca stycznia jakoś tak, teraz robię przeglądy serwisowe w starostwie to tak mu powiedzieli

Mniej stresu, a z drugiej strony skoro właściciel Parens jeszcze nie wie dokładnie, to myślę że narazie kliniki są postawione przed tym samym dokumentem. Czekamy na informacje, gdybym wiedziała coś wcześniej dam znać. Stwierdził że Panie w urzędzie chcą spokoj, z tym że to dziwne przeważnie maja rozliczenia w styczniu, że rok urzędowy jest do końca stycznia jakoś tak, teraz robię przeglądy serwisowe w starostwie to tak mu powiedzieli
no nic, poczekam. Ale cóż, już przywykłam. Zawsze coś.

A u mnie powiedzieli, że progesteron nie wchodzi na koszt programu :D jakbym nie miała luxmedu to pewnie bym tam wojowała z nimi o to
Jutro się jeszcze okaże czy na pewno proga zrobią, bo może Pani w Rejestracji przeceniła ilość badań dostępnych w ramach programu 😅 Chociaż wcześniej mi robili badania różne bez problemu

Jutro się jeszcze okaże czy na pewno proga zrobią, bo może Pani w Rejestracji przeceniła ilość badań dostępnych w ramach programu 😅 Chociaż wcześniej mi robili badania różne bez problemu
W zasadach programu jest założona jedna lub dwie bety. Pozostałe badania z krwi też mogą się wliczać do programu jeśli tylko lekarz będzie widział zasadność i je zleci. Ja robiłam chyba z 3 razy betę wraz z progiem z programie :)

@anyżowa wszystko jest ok, zaburzenie estradiolu może występować do 6 miesięcy po stymulacji, powoduje lekkie plamienie i stąd ten bol. Jestem już po owu. Dostałam estroferm i rozpiskę, zglosic sie na usg w 11/12 dc.

Jest większy problem, Ministerstwo Zdrowia nakazało zakończyć procedury w tym roku do 15 grudnia. Doktor napisał pismo co rozumieją zakończenie procedury czy do 15 ma być transfer czyli 16 już nie może, czy chodzi o nierozpoczynanie stymulacji przed 15. Nie dostał jeszcze odpowiedzi. Na obecną chwilę mam informacje ze jeżeli dostanę okres 25 listopada to zdążymy, jeżeli później mam dzwonić i pytać czy dostali już informacje odnośnie rozliczeń. Jeżeli okaże się, że nie można już w tym roku robic transferu po 15 grudnia to wtedy dopiero transfer w styczniu.
@anyżowa Myślę że to dla Ciebie ważna informacja i powinnaś skontaktować się z klinika i zapytać.
ale to ogólnie w klinikach czy w jakieś konkretnej?

reklama
Do góry