reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

@raisonnablement @Aileen31 mega gratulacje! Nareszcie! Teraz musi już być dobrze po takich grubych kreskach!!!

Dziękuję bardzo za tak precyzyjną odpowiedź 😀Bo stoję właśnie przed dylematem czy iść do immunologa czy nie, bo rzeczywiście mam kir AA i 0/5 implantacyjnych, ale hlac ok, więc lekarz stwierdził, że jakieś działania w tym kierunku dopiero po dwóch nieudanych transferach, a wiadomo jak to jest, że chciałoby się żeby się jak najszybciej udało 😀 Ja z tych co lubią zapobiegać przed faktem 😂
A u kogo byłaś? To ja miałam takie samo zalecenie, podeszliśmy do pierwszego i ja byłam pewna 100%, ze się nie uda, wiec możesz sobie wyobrazić w jakim szoku byłam jak się udało 😂 dowiedzieliśmy się o ciazy 3+3, a na 4+5 miałam wizytę kontrolna potransferową umówiona u immuno, ale innej i ona mi dała accofil.

reklama
Dziewczyny ile dni po transferze najlepiej umówić się do ginekologa? Tak jak mówią w klinice czy próbować wcześniej też iść w luxmed?
Ja byłam mega spanikowana w takim wiesz nastroju niedowierzanie i czy to na pewno to, wiec ja poszłam 5+0 w luxmedzie, potem w klinice byłam 5+5 zgodnie z zaleceniami lekarza. Ta wizyta 5+0 była bez sensu imo z perspektywy czasu, ale na początku ciazy strasznie mi się dłużyło, wiec trudno powiedzieć, co najlepiej zrobić w Twojej sytuacji

Tutaj masz mój dziennik, co kiedy było widać

Załączniki

• 532AD699-10CF-4308-BF95-6A8913503D14.jpeg
    532AD699-10CF-4308-BF95-6A8913503D14.jpeg
    124,2 KB · Wyświetleń: 82
Dziewczyny ile dni po transferze najlepiej umówić się do ginekologa? Tak jak mówią w klinice czy próbować wcześniej też iść w luxmed?
Lekarz Ci raczej powie kiedy się stawić :) mi wyznaczyła termin na 21dpt, ale wg mnie to za wcześnie bo jeszcze nie było serduszka. A kolejna wizyta za dwa tygodnie więc trochę dużo czekania. Ale to pytanie do Ciebie, do Luxmedu też warto iść żeby tam robić badania. Czy przed wizytą w klinice czy po to Twój wybór 😀

A ja teraz sobie tak myślę, że mnie w Gamecie nawet nie skierowali żeby powtarzać betę 🤡 wcześniej nawet o tym nie pomyślałam, bo miałam przyrost, tylko pierwszą na własną rękę zrobiłam i nawet zapomniałam wysłać te wyniki lekarzowi.

A ja teraz sobie tak myślę, że mnie w Gamecie nawet nie skierowali żeby powtarzać betę 🤡 wcześniej nawet o tym nie pomyślałam, bo miałam przyrost, tylko pierwszą na własną rękę zrobiłam i nawet zapomniałam wysłać te wyniki lekarzowi.
U mnie tez nie było przyrostu. Pytałam przy pierwszej i mi powiedziała babeczka, ze w programie jest jedna beta u jedna wizyta u lekarza ostatecznie potwierdzająca ciąże.

reklama
Do góry