reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

@raisonnablement @Aileen31 mega gratulacje! Nareszcie! Teraz musi już być dobrze po takich grubych kreskach!!!

Dziękuję bardzo za tak precyzyjną odpowiedź 😀Bo stoję właśnie przed dylematem czy iść do immunologa czy nie, bo rzeczywiście mam kir AA i 0/5 implantacyjnych, ale hlac ok, więc lekarz stwierdził, że jakieś działania w tym kierunku dopiero po dwóch nieudanych transferach, a wiadomo jak to jest, że chciałoby się żeby się jak najszybciej udało 😀 Ja z tych co lubią zapobiegać przed faktem 😂
A u kogo byłaś? To ja miałam takie samo zalecenie, podeszliśmy do pierwszego i ja byłam pewna 100%, ze się nie uda, wiec możesz sobie wyobrazić w jakim szoku byłam jak się udało 😂 dowiedzieliśmy się o ciazy 3+3, a na 4+5 miałam wizytę kontrolna potransferową umówiona u immuno, ale innej i ona mi dała accofil.

reklama
Dziewczyny ile dni po transferze najlepiej umówić się do ginekologa? Tak jak mówią w klinice czy próbować wcześniej też iść w luxmed?
Ja byłam mega spanikowana w takim wiesz nastroju niedowierzanie i czy to na pewno to, wiec ja poszłam 5+0 w luxmedzie, potem w klinice byłam 5+5 zgodnie z zaleceniami lekarza. Ta wizyta 5+0 była bez sensu imo z perspektywy czasu, ale na początku ciazy strasznie mi się dłużyło, wiec trudno powiedzieć, co najlepiej zrobić w Twojej sytuacji

Tutaj masz mój dziennik, co kiedy było widać

Załączniki

• 532AD699-10CF-4308-BF95-6A8913503D14.jpeg
    532AD699-10CF-4308-BF95-6A8913503D14.jpeg
    124,2 KB · Wyświetleń: 75
Dziewczyny ile dni po transferze najlepiej umówić się do ginekologa? Tak jak mówią w klinice czy próbować wcześniej też iść w luxmed?
Lekarz Ci raczej powie kiedy się stawić :) mi wyznaczyła termin na 21dpt, ale wg mnie to za wcześnie bo jeszcze nie było serduszka. A kolejna wizyta za dwa tygodnie więc trochę dużo czekania. Ale to pytanie do Ciebie, do Luxmedu też warto iść żeby tam robić badania. Czy przed wizytą w klinice czy po to Twój wybór 😀

A ja teraz sobie tak myślę, że mnie w Gamecie nawet nie skierowali żeby powtarzać betę 🤡 wcześniej nawet o tym nie pomyślałam, bo miałam przyrost, tylko pierwszą na własną rękę zrobiłam i nawet zapomniałam wysłać te wyniki lekarzowi.

A ja teraz sobie tak myślę, że mnie w Gamecie nawet nie skierowali żeby powtarzać betę 🤡 wcześniej nawet o tym nie pomyślałam, bo miałam przyrost, tylko pierwszą na własną rękę zrobiłam i nawet zapomniałam wysłać te wyniki lekarzowi.
U mnie tez nie było przyrostu. Pytałam przy pierwszej i mi powiedziała babeczka, ze w programie jest jedna beta u jedna wizyta u lekarza ostatecznie potwierdzająca ciąże.

reklama
Do góry