reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Tak, tak. Z tymi płytkami to na pewno. Akurat na ostatniej wizycie u hematologa nie miałam aktualnej morfologii, tam było ok, ale powiedziała że do powtórki plus zapisała kilka innych badań. Mam nadzieję, że uda się je zrobić jakoś niedługo, to się umówię na kolejną wizytę.
O to żelazo zapytam rodzinnego, bo dla niego z kolei będę powtarzać cały lipidogram i glukozę, a przy ostatniej wizycie rozmawialiśmy też o żelazie i ferrytynie, to powiedział że mam problem z magazynowaniem, no ale jest lepiej i to bez żadnych cuda wianków. Tyle, że za wysoki poziom żelaza też chyba nie jest za dobry 🙄

A homocysteina? Gdzieś widziałam, że powinna być poniżej 7, więc chyba ok?
A w tej morfologii tylko płytki były za wysokie? Nie robiłaś badania przypadkiem w trakcie miesiączki albo tuż po niej?

Niestety to był biochem ;( . Jade dziś na betę jeszcze dla potwierdzenia ale nie ma coś się łudzić . 😪😪😪

Załączniki

• IMG_9313.jpeg
    IMG_9313.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 117
Tak, tak. Z tymi płytkami to na pewno. Akurat na ostatniej wizycie u hematologa nie miałam aktualnej morfologii, tam było ok, ale powiedziała że do powtórki plus zapisała kilka innych badań. Mam nadzieję, że uda się je zrobić jakoś niedługo, to się umówię na kolejną wizytę.
O to żelazo zapytam rodzinnego, bo dla niego z kolei będę powtarzać cały lipidogram i glukozę, a przy ostatniej wizycie rozmawialiśmy też o żelazie i ferrytynie, to powiedział że mam problem z magazynowaniem, no ale jest lepiej i to bez żadnych cuda wianków. Tyle, że za wysoki poziom żelaza też chyba nie jest za dobry 🙄

A homocysteina? Gdzieś widziałam, że powinna być poniżej 7, więc chyba ok?
Ja czasami mam żelazo ponad normę, a czasem w górnej granicy, lekarz zalecił ograniczyć w diecie i unikać suplementów z żelazem. Ferrytyny nie masz za wysokiej, więc za dużo Ci się nie magazynuje także możliwe, że to jednorazowy wyskok, a to się czasem zdarza 😉
Jeżeli miałaś wcześniej w normie to bym się nie przejmowała tylko co jakiś czas kontrolowała czy ten poziom się utrzymuje.

A suplementowałaś może żelazo?

Hej dzisiaj 5 dpo transferze. 2 dni miałam kłucia w macicy. A dzisiaj trochę takie bóle miesiączkowe. Czy to jest zły znak? Czy miesiaczka może przyjść przed odstawieniem leków?

Hej dzisiaj 5 dpo transferze. 2 dni miałam kłucia w macicy. A dzisiaj trochę takie bóle miesiączkowe. Czy to jest zły znak? Czy miesiaczka może przyjść przed odstawieniem leków?
jeśli chodzi o uczucie jak na miesiączkę to nie sugeruj się tym jako złym znakiem. Ja jeszcze niedawno miałam takie odczucia chwilami a dziś 12+0. Większość tych bóli to efekt leków. A prawdę powie beta.

reklama
jeśli chodzi o uczucie jak na miesiączkę to nie sugeruj się tym jako złym znakiem. Ja jeszcze niedawno miałam takie odczucia chwilami a dziś 12+0. Większość tych bóli to efekt leków. A prawdę powie beta.
Obiecywałam sobie ze nie będę wysłuchiwać się w żadne objawy ale się nie da 🤣

Do góry