reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny wracam do was z nowym zapałem, po przygodach z badaniami pod ivf. Mam już wszystkie wyniki więc w poniedziałek wizyta i mam nadzieję że rozpoczęcie przygody ze stymulacją. Mam ogromną nadzieję, że tym razem będzie to historia ze szczęśliwym finałem i chociaż kilkoma mrozaczkami, a nie z 0 jak poprzednio. Niezmiennie trzymam za wszystkie kciuki. ❤️💕🤞🏻

Powiem jutro, bo mam 8:00 krew i o 12:30 będzie dzwonić lekarz z wynikami powiem że mi dała luteinę za 40 zł za opakowanie
to zależy właśnie od lekarza mi jedna przepisała luteinę 100% płatna po transferze a druga już po konsultacji przepisała na ryczałt więc lekarz wypisuje tak jak mu się podoba 🤷‍♀️

Dziewczyny wracam do was z nowym zapałem, po przygodach z badaniami pod ivf. Mam już wszystkie wyniki więc w poniedziałek wizyta i mam nadzieję że rozpoczęcie przygody ze stymulacją. Mam ogromną nadzieję, że tym razem będzie to historia ze szczęśliwym finałem i chociaż kilkoma mrozaczkami, a nie z 0 jak poprzednio. Niezmiennie trzymam za wszystkie kciuki. ❤️💕🤞🏻
Będziemy trzymać kciuki ❤️ daj koniecznie znać po wizycie jaki plan. A który jesteś teraz dc?

Też niezmiennie ✊✊️ode mnie, tym razem musi być dobrze i stymulacja będzie trafiona w punkt pod Ciebie😊🤞

A my za Ciebie 🤞🤞🤞

Dziewczyny to ten Duphaston tak robi na cerę (pierwszy raz stosuję)? Brałam już inne odmiany proga i nigdy tak nie miałam. Jestem cała obsypana na twarzy, wyglądam koszmarnie🙈
Jutro kontrolne USG w klinice i ostatni dzień pobytu w kraju, podpisanie zgód na transfer mrożony, dostanę potrzebne recepty, czuje się okresowo dzisiaj 8 dni po punkcji, ciekawe kiedy przyjdzie okres🤔

czyli masz ryczałt ale standardowy i Luteina wynosi Cię niecałe 40zl jakieś. Sprawdziłam też mam R jak widzę w IKP ale zapłaciłam 0zl czyli musi gdzieś widnieć tam C jako ciąża.
Cyclogest też miałam odrazu w refundacji za 7 zł.

Bo to powinno być w dwóch miejscach. Na recepcie pokaże na przykładzie mojego syna:

Zrzut ekranu 2024-10-24 134539.jpg

Odpłatność - B tzn. lek będzie taniej
a uprawnienia dodatkowe - DZ (tzn. dziecko, darmowe)

W przypadku ciąży tam powinno być - C = ciąża

reklama
Dziewczyny to ten Duphaston tak robi na cerę (pierwszy raz stosuję)? Brałam już inne odmiany proga i nigdy tak nie miałam. Jestem cała obsypana na twarzy, wyglądam koszmarnie🙈
Jutro kontrolne USG w klinice i ostatni dzień pobytu w kraju, podpisanie zgód na transfer mrożony, dostanę potrzebne recepty, czuje się okresowo dzisiaj 8 dni po punkcji, ciekawe kiedy przyjdzie okres🤔
Nie wiem, jak robi dupek, bo nigdy nie brałam, ale u mnie od momentu brania utrogestanu z krystalicznie czystej cery mamy wysyp pryszczy wszędzie - czoło policzki wargi broda.

Do góry