amusedxxx
Moderator
Niekoniecznie, w klinice i tak na pewno będziesz musiała powtórzyć pizniejJak bedzie zero to chyba już można się pożegnać prawda?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niekoniecznie, w klinice i tak na pewno będziesz musiała powtórzyć pizniejJak bedzie zero to chyba już można się pożegnać prawda?
Cyklu, czyli procedury...chyba, a transferu w ramach procedury może też..(?)Jeśli dobrze rozumiem ten zapis, to wg warunków umowy jest max 6 msc do podejścia do kolejnego cyklu transferowego. No chyba że lekarz uzna że w międzyczasie są jakieś warunki medyczne które uniemożliwiają podejście w tym czasie.
Nie wiem. do przegadania z lekarzem jak oni to interpretują.Cyklu, czyli procedury...chyba, a transferu w ramach procedury może też..(?)
W ogóle to nie wiedziałam że zarodki wędrują sobie i szukają miejsca myślałam że jak lekarz je tam wepchnie w najlepsze miejsce w Endo to tam zostają i albo zostaną na stałe albo nie50% jest statystycznie. Możesz mieć 100% prawidłowych zarodków a możesz nie mieć żadnych. Bez badania zarodków się nie dowiesz… jeśli antybiotyk po histero był PO nieudanych transferach to mogły one się nie zagnieździć przez chore endometrium bo nie wiesz jaki stan Endo był w trakcie tamtych transferów. Albo mogły być zarodki wadliwe. Albo coś z immuno. Albo mogły się próbować zagnieździć na bliźnie - zarodki sobie wędrują kilka dni zanim się zagnieżdża. Albo jeszcze inny czynnik. Jest tyle zmiennych że ciężko zgadnąć co może być przyczyną…. Szczerze to powinnaś znaleźć jakiegoś bardzo dobrego lekarza który postawi na dogłębną diagnostykę i Cię poprowadzi z tym wszystkim. A nie będzie robił na ślepo transfery….
Kiedy będziesz robić betę?
Myślę że z klejem sobie mniej wedruja"..W ogóle to nie wiedziałam że zarodki wędrują sobie i szukają miejsca myślałam że jak lekarz je tam wepchnie w najlepsze miejsce w Endo to tam zostają i albo zostaną na stałe albo nie
No dla mnie to bylo szokiem, że z ivf może być cp. Po jaki kij teb zarodek sie cofa do jajowodu?W ogóle to nie wiedziałam że zarodki wędrują sobie i szukają miejsca myślałam że jak lekarz je tam wepchnie w najlepsze miejsce w Endo to tam zostają i albo zostaną na stałe albo nie
Nooo niestety, przy ivf też zdarzają się pozamaciczne, bo właśnie zarodek sobie wędruje i może się zagnieździć w złym miejscuW ogóle to nie wiedziałam że zarodki wędrują sobie i szukają miejsca myślałam że jak lekarz je tam wepchnie w najlepsze miejsce w Endo to tam zostają i albo zostaną na stałe albo nie
Zapytaj swojego lekarza prowadzącego czy akceptuje immunologię. I tutaj masz cały wątek o No vum, może coś znajdziesz w międzyczasie Link do: NOVUM Warszawa - Starając się z pomocą medyczną - strona 1698 - Forum OvuFriendMoże któraś z Was orientuje się czy w N.vum biorą pod uwagę wskazania, opinie immunologa? Czy nie można tego w żaden sposób zastosować?