reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@Lea2022 dobrze liczysz 😉 A nie wiem co to liczycie te 5+6tc,sorki ale jestem chyba zacofana 😄 Bo widzę,że tak coś podajecie a ja tego rozkminic nie moge😏 Chyba poczekam, nie mam gdzie iść, jakoś to wytrzymam i nastawię się przez ten tydzień,że mogą być zle wiesci
5 tydzień + 6 dzień ciąży - przy transferze liczysz tak, że bierzesz liczbę dni po transferze+19 dni (14 do umownej owulacji+5dni wiek blastki) i wtedy wiesz, który masz formalnie dzień ciąży, a jak podzielisz przez 7 to masz tygodnie :)

u mnie było podobne. Wróciliśmy po 3latach do kliniki bo mieliśmy 3 mrozaczki.
1.wizyta ale tu wyszła lipa - polipy czyli histero.
2 wizyta już po usunięciu polipów i wtedy lekarz zakwalifikował do programu i zlecił badania
3 wiyzta już z wynikami - wszystko ok więc rozpisał leki
4 wizyta czy progesteron dobry i czy ładne endo i wyznaczył transfer
5 wizyta - transfer
Czyli nie pójdzie tak szybko jak bym chciała. Chociaż żeby wyrobić się w listopadzie, bo w grudniu wyszedłby transfer pewnie w święta..

Właśnie idę na wizytę 10 października a okres mam mieć 13-14 więc nie wiem czy ogarną to na tym cyklu. Cytologie mam swieza, resztę trzeba wykonać.
No to ja tak poszłam pod koniec cyklu, tego dni mi zrobili krew i wymazy.
I umówiłam się za kilka dni do dr na początku cyklu i to był już cykl z transferem😀

5 tydzień + 6 dzień ciąży - przy transferze liczysz tak, że bierzesz liczbę dni po transferze+19 dni (14 do umownej owulacji+5dni wiek blastki) i wtedy wiesz, który masz formalnie dzień ciąży, a jak podzielisz przez 7 to masz tygodnie :)
Dziękuję kochana za szczegółowe wyjaśnienie ☺️Jak się mnie dziś pytała kiedy był ostatni okres to nie mogłam jej tak na szybko powiedziec, w sumie to taki normalny to chyba w czerwcu, później się już wszystko rozregulowalo

reklama
Do góry