reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Coś mi ucięło wiadomość. A jak u ciebie sytuacja? Dobrze kojarzę, że miałaś mieć stymulację zaraz po poprzedniej stymulacji?
Dobrze kojarzysz :)

Byłoby jednak nudno, gdyby wszystko poszło zgodnie z planem - w 2dc, podczas usg, miałam jeszcze widoczne ciałko żółte na jednym jajniku + niepęknięty pęcherzyk, a na drugim sam niepęknięty pęcherzyk, więc nie mogliśmy rozpocząć stymulacji. Natomiast w 5dc, miałam już dwa, owulacyjne pęcherzyki 😅

Doktorek stwierdził, że to świetny moment na naturalne zachodzenie w ciążę 🤦‍♀️ W związku z tym, że za chwilę jedziemy na meksykańskie wakacje to, akurat teraz, wcale w ciąży być nie chce, a ponieważ mój kolejny cykl zacznie się za kilka dni to, przed wyjazdem, nie byłoby czasu na zrobienie stymulacji (a ewentualna punkcja tuż przed wylotem, to również słaby pomysł), dlatego umówiliśmy się na początek listopada.

Tak więc teraz - mam urlop - nie tylko wakacje za kilka dni, ale i 1,5 miesięczny urlop od ciągłych badań i rozkładania nóg podczas usg ;D

A np. Gin z kliniki na podstawie wyników badań nie mógł przepisać Ci accofilu od razu tylko czekał aż będziesz mieć od immuno ?
Nie każdy ginekolog chce, u mnie np w klinice lekarka od razu powiedziała, że wie jakie są zalecenia przy takich wynikach jakie mam ale że mam iść do immunologa i on ma prowadzić leczenie w tym zakresie

Dobrze kojarzysz :)

Byłoby jednak nudno, gdyby wszystko poszło zgodnie z planem - w 2dc, podczas usg, miałam jeszcze widoczne ciałko żółte na jednym jajniku + niepęknięty pęcherzyk, a na drugim sam niepęknięty pęcherzyk, więc nie mogliśmy rozpocząć stymulacji. Natomiast w 5dc, miałam już dwa, owulacyjne pęcherzyki 😅

Doktorek stwierdził, że to świetny moment na naturalne zachodzenie w ciążę 🤦‍♀️ W związku z tym, że za chwilę jedziemy na meksykańskie wakacje to, akurat teraz, wcale w ciąży być nie chce, a ponieważ mój kolejny cykl zacznie się za kilka dni to, przed wyjazdem, nie byłoby czasu na zrobienie stymulacji (a ewentualna punkcja tuż przed wylotem, to również słaby pomysł), dlatego umówiliśmy się na początek listopada.

Tak więc teraz - mam urlop - nie tylko wakacje za kilka dni, ale i 1,5 miesięczny urlop od ciągłych badań i rozkładania nóg podczas usg ;D
Masakra jakie u Was zawirowania ciągle 🙈 no ale nie pozostaje nic innego jak życzyć udanych wakacji, wrzuć nam potem jakąś fotę 🌵🌮 Na długo lecicie?

Masakra jakie u Was zawirowania ciągle 🙈 no ale nie pozostaje nic innego jak życzyć udanych wakacji, wrzuć nam potem jakąś fotę 🌵🌮 Na długo lecicie?
Tylko i aż dwa tygodnie ☺️

Prawda, moj organizm potrafi plątać figle i, w swojej złośliwości, wcale by mnie nie zaskoczyło, gdyby się okazało, że jednak jakiś wytrwały plemnik wdarł się w tym cyklu do komórki 😅

reklama
Ja o 9 transfer a nadal się zastanawiam czy brać embryoglie czy nie. Jeszcze spytam lekarza który będzie wykonywał transfer. Ale chyba nie zaszkodzi co?...myślę o tym po prostu czy mu nie ogranicze zasiegu do jednego miejsca a tak może się "przeniesc" w lepsze miejsce?!...
i jak brałaś??
Nigdy nie myślałam tak jak napisałaś hmmm zawsze myślałam że to może tylko pomóc

Do góry