reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jestem po rozmowie z lekarzem. Pobrano 16 oocytów z czego dojrzałych było 14 i one zostaną zapłodnione metodą ICSI. Do prawego jajnika był utrudniony dostęp, jest za macicą i zostało tam 4 mniejsze pęcherzyki. Dostałam Duphaston 2x10 mg za 9 dni jadę na kontrolne USG. Pierwszy telefon od embriolog będzie w piątek w 2 dobie, potem w 5 już z wynikiem końcowym. Transfer odroczony, wypadnie w połowie listopada.
To trzymamy kciuki!

reklama
Ja mam dokładnie takie samo podejście do mówienia o IVF, kompletnie nie widzę sensu kręcenia czy kłamania. No i cóż osobnikiem podobnym do Twojej mamy, jest u mnie moja babcia. No cóż... Nie ma co przebierać w słowach, moherem jest. Radio Maryja, Rydzyk i PiS to jej religia. 😐 Jak powiedziałam że idę w IVF to usłyszałam, że lepiej żebym w ogóle dzieci nie miała. Zabolało jak jasna cholera. Powiedziałam jej tylko, że jak uważa że zdobycze medycyny są złe to niech odstawi tą siatkę leków, którą bierze, bo to też postęp medycyny.
Tutaj też moja mama wkroczyła do akcji, bo ta babcia to jej teściowa i podobno za te słowa narobiła jej takiego rabanu i awantury, że nikt nie będzie tak mówił do jej dziecka. Aż mi się dobrze zrobiło, że tej walki sama toczyć nie muszę. Babcia po kilku dniach zadzwoniła przeprosić, ale cóż niesmak pozostał. Także trzeba robić co się uważa, nie patrzeć na to co myślą inni.
To co powiem jest straszne ale nie mogę się doczekać aż tego pokolenia nie będzie.

Mam babcię ostatnią, i też w tv tylko Radio Maryja, PiS, kościół, taca, mszę za dziadka co miesiąc płatna, i PiS bo dają 14stki. Nie głosowała bo już nie wychodzi z domu😂i stary ma jedną babcię, młodsza od mojej i też PiS. W tv nie chce innych kanałów, głosuje na PiS, namawia Wszystkich w rodzinie że inne partie to zło bo ona chociaż ma więcej kasy od pisu. Szkoda tylko że nie wbije się jej do głowy że to idzie z naszych pieniędzy.

reklama
Do góry